Met deze milieubewuste vakanties wil MSC Cruises haar gasten laten genieten van uitzonderlijke bestemmingen en tegelijk de natuurlijke schoonheid van de planeet beschermen. PROTECTOURS geeft gasten de kans om te genieten van de natuurlijke wereld én bij te dragen aan een groenere toekomst. 

Enkele blikvangers binnen PROTECTOURS MSC Cruises

• Red een babyzeeschildpad in Cozumel, Mexico
Tijdens deze excursie komen gasten in nauw contact met twee soorten bedreigde zeeschildpadden, waardoor hun overlevingskansen in het wild worden vergroot. In de lente en de herfst komen groene zeeschildpadden naar de kust van Cozumel om te broeden. De vrouwelijke schildpadden graven gaten in het zand voor hun eieren. Na ongeveer 100 tot 150 dagen komen de babyschildpadden 's nachts uit en krabbelen ze naar het water. Helaas is zo’n 20% van deze babyschildpadden niet sterk genoeg om uit het nestgat te klimmen. Na deskundige instructies van een mariene bioloog, kunnen gasten de babyschildpadden uit het zand graven en transporteren naar Cozumel's Marine Biology Outpost voor verdere zorg tot ze klaar zijn voor vrijlating. Deze tour is alleen beschikbaar tijdens het broedseizoen, dat loopt van juli tot oktober.

• Ontdek de magische wereld van bijen in Corfu, Griekenland
In het prachtige landschap van Corfu kunnen gasten zich vertrouwd maken met de magische wereld van bijen. Deze insecten – onlangs nog uitgeroepen tot ‘de belangrijkste levende wezens op aarde' door de Royal Geographical Society – leven in een complexe samenleving. In Lake Korission en de Bioporos Farm kan je van heel dichtbij de honingbijen zien, uiteraard in volledige veiligheidsuitrusting. Je leert ook alles over de bedreigingen van de bij en hun belang voor ons ecosysteem. De excursie omvat ook een diner in Bioporos Restaurant, het enige volledig biologische restaurant op Corfu.

• Bescherm de woestijn in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten
Zin in woestijnavontuur? De 'Desert Conservation'-tour laat cruisegasten meehelpen om het unieke landschap van de Verenigde Arabische Emiraten te behouden. Elk jaar bezoeken duizenden lokale bewoners en toeristen de woestijn voor ontspanning en avontuur, wat ook leidt tot afval (gedumpte banden, batterijen…) dat schadelijk is voor het kwetsbare ecosysteem. Tijdens de excursie krijgen gasten de kans om de woestijn te 'redden', waarbij ze een deskundige gids volgen tot diep in de woestijn én actief meehelpen afval verzamelen.

• Verken het platteland te paard en plant bomen in Reykjavik, IJsland
IJsland staat bekend om zijn krachtige landschappen. Gasten krijgen de kans om, te paard, het platteland te ontdekken – van de schilderachtige wildernis van lavavelden tot de uitgestrekte groene heuvels. Dit speciale ras IJslandse paarden is bijzonder volgzaam en vriendelijk van temperament. Na de trektocht bezoek je het bos van Guðmundarlundur, waar een boswachter van de Kópavogur Forestry Association je zal helpen om een boom te planten. Zo helpen gasten de bosbouw te behouden en dragen ze bij tot het beperken van de koolstofuitstoot.

Meer info over MSC Cruises, klik hier