MSC CRUISES, last minutes augustus - september 2021, reeds vanaf € 449 pp !, klik hier

Ben je op zoek naar een perfecte cruise in 2021? Zoek niet verder en ga samen met MSC Cruises de mooiste bestemmingen en culturen ontdekken. Een zorgeloze vakantie.

Dit exclusieve aanbod is geldig, op een brede selectie van routes, voor de afvaarten tussen augustus 2021 en april 2022. Dit is een geweldige kans om met een gerust hart vele bestemmingen over de hele wereld te ontdekken, dankzij het gedegen gezondheidsprotocol dat door de cruisemaatschappij is opgesteld. 

Om aan alle verwachtingen en wensen tegemoet te komen, biedt MSC Cruises 4 formules aan:

 • Enkel Cruise
 • Cruise + Internet "Browse & Stream" pakket
 • Cruise + "Dine & Drink" pakket
 • Cruise + Internet "Browse & Stream" pakket + "Dine & Drink" pakket 

FLY & CRUISE PAKKET BIJ MSC CRUISES, info bij de cruisereisbureaus

Met de Fly & Cruise ben je gegarandeerd van een vliegende start. Wij assisteren je om tijdig te arriveren bij de haven, zelfs bij vertragingen of andere eventuele problemen tijdens de reis. De service bevat ook de volgende services om de reis plezierig te laten verlopen. 

 • De vluchten worden uitgevoerd door erkende maatschappijen; 
 • De prijzen zijn inclusief luchthavenbelasting en ruimbagage;
 • Inclusief transfers van- en naar inschepings -en ontschepingshavens; 
 • Aansluitgarantie bij vertraging als je een vlucht boekt bij MSC Cruises**; 
 • Bagagerecovery service***; 
 • Vanaf 2 uur voor vertrek assistentie mogelijkheid op de luchthaven; 
 • Telefoonnummer voor assistentie in het geval van nood. 

**Geldig in het geval een vlucht welk vertraagd of geannuleerd is. MSC Cruises zorgt op haar kosten voor een nieuwe vlucht, transfers en eventueel verblijf naar een (andere) beschikbare inschepingshaven. ***Indien uw koffer tijdens de heenreis niet op tijd aankomt bij het schip, zorgt MSC Cruises ervoor dat uw koffer z.s.m. geleverd wordt in uw hut. In sommige vaargebieden dient er rekening mee gehouden te worden dat identificatie nodig is voor het in ontvangst nemen van uw koffer. 

Meer info en reservaties bij de betere cruisereisbureaus

MSC Seaside aan vanaf 1 mei 2021.  

7-daagse cruises vanaf Genua (en andere Italiaanse havens). Vanaf 1 mei 2021.

Let op! De gasten kunnen alleen aan land met excursies vanuit de rederij. Daarbij gelden voorlopig ook nog de huidige maatregelen zoals een mondkapje in de openbare ruimtes en social distancing.

MSC Grandiosa's Westelijke Middellandse Zee Vaarroutes vanuit Genua vanaf augustus 2021 

MSC Grandiosa zal haar huidige afvaarten in het westelijke Middellandse Zeegebied voortzetten en uitbreiden met aanvullende rigoureuze maatregelen onder het bestaande operationele gezondheids- en veiligheidsprotocol van het bedrijf. Het vlaggenschip zal haar huidige reis van 7 nachten in de westelijke Middellandse Zee uitvoeren  en bestemmingen bezoeken als Genua, Civitavecchia, Napels en Palermo, Italië, en Valetta, Malta. De Spaanse havens Valencia en Barcelona zullen worden toegevoegd aan de huidige route van het schip, zodra deze bestemmingen hun beschikbaarheid bevestigen. 

De feedback van veel passagiers die de afgelopen weken aan boord van de MSC Grandiosa hebben gereisd, is zeer positief. Een grote meerderheid van hen beschrijft hun ervaring als een van de veiligste vakantieopties die vandaag de dag beschikbaar zijn en benadrukt de inspanningen van MSC Cruises om verder te gaan dan de richtlijnen die door de nationale en regionale autoriteiten worden opgelegd. MSC Grandiosa verwelkomt vanaf augustus vorig jaar gasten voor een vakantie op zee en heeft sindsdien op een veilige en verantwoorde manier meer dan 50.000 gasten vervoerd.

Voor meer info en last minutes resservaties cruises 2021 contacteer onze aanbevolen cruisereisbureaus.  

MSC Cruises afvaarten 2021:

 • In de oostelijke Middellandse Zee met vertrek vanuit Venetië en haltes in steden als Kotor, Corfu, Zadar, Split, Mykonos en Santorini; 
 1. MSC Orchestra biedt gasten inscheping in de Italiaanse havens van Venetië op zaterdag, Bari op zondag en doet vervolgens de Griekse eilanden Corfu, Mykonos en Dubrovnik in Kroatië aan.
 2. MSC Splendida met inscheping in Triëste, Italië op zaterdag en in Bari op dinsdag met vervolgens aanloopstops in Dubrovnik in Kroatië, Corfu in Griekenland en Kotor in Montenegro.
 3. MSC Magnifica met inscheping in de Italiaanse havens van Venetië op zondag, Bari op maandag en Piraeus voor Athene op woensdag. Vervolgens worden het Griekse eiland Mykonos en Split in Kroatië aangedaan. 
 • In de westelijke Middellandse Zee met vertrek vanuit Marseille of Cannes en waarbij je aanmeert in steden als Genua, Napels, Malta en Barcelona.
 1. MSC Grandiosa zal in eerste instantie haar huidige 7-nachten route uitbreiden, waarbij de Italiaanse havens van Genua, Civitavecchia voor Rome, Napels, Palermo en Valletta, Malta worden aangedaan. Nu ook bestemming Barcelona en Valencia.
 2. MSC Seaside vaart naar de nieuw geïntroduceerde havens van Siracusa in Sicilië en Taranto in Puglia, evenals Civitavecchia voor Rome en Valetta in Malta. Het reisschema van het schip zal vervolgens worden verrijkt met stops in de Franse haven Marseille, zodra de beschikbaarheid daarvan is bevestigd. MSC Seaside introduceert een speciale privéstrandervaring in Taranto, exclusief voor de gasten van het schip. Een dagje naar het strand is een belangrijk onderdeel van een zomervakantie, dus nu zullen de gasten van MSC Seaside kunnen ontspannen op het zandstrand aan het heldere water van de Ionische Zee. 
 3. MSC Seashore is het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises en biedt vanaf 1 augustus tot 31 oktober cruises van 7 nachten aan in de Italiaanse havens van Genua, Napels en Messina, maar ook in Valletta op Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.
 4. Noord-Europa waar je langs de spectaculaire natuur van de Noorse fjorden, IJsland, Groenland vaart en op ontdekkingstocht kan in de Baltische hoofdsteden tijdens cruises van 7 nachten en langer;
 5. MSC Seaview vertrekt vanuit thuishaven in Kiel, Duitsland
 6. MSC Preziosa vertrekt vanuit Hamburg. 
 7. MSC Musica vertrekt vanuit Warnemunde, Duitsland.
 8. De laatste drie schepen zullen volgens planning cruises van 7 en meer nachten verzorgen met routes naar de Noorse fjorden of de Baltische hoofdsteden, volgens hun huidige schema
 • In het Caribisch gebied waar je op het geluid van de golven kan genieten van de mooiste stranden én het privé-eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve. Dit voormalige industrieterrein werd omgevormd tot een zee-reservaat en volledig ontwikkeld in harmonie met het lokaal ecosysteem. MSC creëerde zo een unieke en duurzame bestemming met tal van activiteiten dichtbij de natuur, waaronder speciale educatieve programma’s die je alles leren over de bescherming van de oceaan en koraalriffen. MSC Meraviglia vaart vanuit Miami. MSC Divina vertrekt vanaf 16 september vanuit Port Canaveral (Orlando)

NIEUW: historische, culturele en natuurlijke schatten van Saoedi-Arabië ontdekken

 • van nov. 2021 tot maart 2022: met MSC Magnifica 8-daagse cruises in de Rode Zee vertrekkend vanuit Jeddah (Saoedi-Arabië): Deze stad is het commerciële centrum en één van de grootste steden van Saoedi-Arabië. Bovendien is dit ook de op één na grootste haven in het Midden-Oosten met een historisch centrum dat is aangewezen als UNESCO Werelderfgoed. Een hoogtepunt voor gasten aan boord van de MSC Magnifica is de inaugurele Formule 1 Grand Prix op 5 december 2021 in Jeddah. 
 • van dec. 2021 tot maart 2022: met MSC Virtuosa cruises in de Rode Zee met bezoek aan Dammam gekend voor de AlAhsa-oase, UNESCO-werelderfgoedlocatie. Saoedi-Arabië heeft bezoekers veel te bieden en de nieuwe samenwerking zal deuren openen voor reizigers van over de hele wereld om als één van de eersten het rijke Saoedische erfgoed en de warme gastvrijheid te ervaren. 

Het nieuwe MSC Cruise protocol, dat ook aan boord van de MSC Cruises zal worden toegepast, omvat onder andere:

 1. Universele coronoatests bij het inschepen en halverwege de cruise.
 2. Wekelijkse testen van de bemanning.
 3. Verbeterde sanitaire en voortdurende reinigingsmaatregelen in het hele schip.
 4. Fysieke afstand.
 5. Het dragen van mondmaskers in openbare ruimtes en ondersteuning van technologie voor het traceren van contacten.
 6. De strenge gezondheids- en veiligheidsmaatregelen van het protocol worden op dezelfde manier toegepast op excursies waarbij de passagiers in een "sociale bubbel" worden gehouden om zowel hun welzijn als dat van de lokale gemeenschappen waarin de schepen aanleggen te beschermen. 

MSC Seashore , gloednieuw cruiseschip, cruise-routes vanaf augustus 2021 

Dit gloednieuwe cruiseschip zal vanaf 1 augustus 2021 in dienst komen en zal gemiddeld de meeste buitenruimte per gast hebben van alle schepen van de MSC Cruises vloot.

Mediterrane en Caraïbische routes: In augustus 2021 in de vaart en zal het eerste seizoen in de Middellandse Zee doorbrengen met een bezoek aan de Italiaanse havens van Genua, Napels, Messina en Valetta in Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk. Daarna gaat de opvallende MSC Seashore naar de USA, waar haar thuishaven Miami zal zijn.

Vanaf november 2021 vaart MSC Seashore 7 nachten in Oost- en West-Caraibisch gebied en Bahama's, inclusief stops bij Ocean Cay MSC Marine Reserve, MSC Cruises nieuw privé-eiland in de Bahama's.

Ze wordt vergezeld door zusterschepen MSC Seaside en MSC Seaview die vanuit hun thuishaven in Genua de immer populaire 7-nachten cruises op de meest glamoureuze zee ter wereld aanbieden. Ook keert de maatschappij vanaf augustus terug naar Tunesië waar MSC Fantasia met zeven cruises vanuit Genua bestemmingen als Marseille, Barcelona, de haven van La Goulette in Tunis, Palermo en Civitavecchia aandoet. 

9 tot 12-nachten cruises aan boord van MSC Poesia zullen in de late zomer ook worden aangeboden vanuit Genua in Italië naar Marokko, de Canarische Eilanden, Madeira en Portugal of Griekenland en Israël, waar het schip in de prachtige haven van Haifa zal aanleggen.

Oostelijke Middellandse Zee

Vernieuwde routes in het oostelijke deel van de Middellandse Zee
Op 5 nov. 2021 zal MSC Lirica vanuit Venetië in Italië worden ingezet met een prachtige route die Zadar, Dubrovnik en Split in Kroatië, Kotor in Montenegro en Korfoe in Griekenland aandoet. Voor deze route zal er eveneens kunnen worden ingescheept in de Noord-Italiaanse haven van Triëste.

Daarnaast bieden MSC Musica, MSC Orchestra, MSC Opera en MSC Sinfonia ook 7-nachten cruises aan vanuit Venetië met routes die de Griekse eilanden, Montenegro en Kroatië zullen aandoen.

MSC Virtuosa, Meraviglia-Plus-klasse, routes 2021 in Middellandse Zee en Noord-Europe.

Dit gloednieuwe, ultramoderne MSC Virtuosa zal haar eerste zomerseizoen doorbrengen met 7- tot 14-daagse cruises vanuit de Duitse havenstad Kiel, afwisselend tussen de fjorden en de Baltische hoofdsteden. Alle routes bieden ook inscheping aan in zowel Kiel in Duitsland als Kopenhagen in Denemarken.

De beroemde fjorden van de Noorse westkust en de Baltische hoofdsteden worden ook aangedaan tijdens een 7- tot 14-nachten (back to back) cruise met MSC Splendida. Met dit schip worden ook 10 en 11-nachten cruises naar de Baltische hoofdsteden of de Noordkaap aangeboden.

MSC Magnifica zal zijn thuisbasis hebben in Southampton in Groot-Brittannië en biedt verschillendevaarroutes : 7-nachten langs de magische fjorden van Noorwegen,  14-nachten naar de Baltische hoofdsteden of de Middellandse Zee medio augustus, 12-nachten naar de Canarische Eilanden en 7-nachten op de Noordzee van Hamburg naar Le Havre via Zeebrugge.

MSC Preziosa biedt dan weer 9- tot 14-nachten routes aan vanuit Hamburg met bestemmingen in Ierland, Ijsland, de Noordkaap en Spitsbergen.

Het zonovergoten Caribisch gebied en de Bahama's

MSC Meraviglia staat bekend als "het schip voor alle seizoenen" en biedt elke zaterdag 7-nachten cruises vanuit Miami in Florida aan, terwijl MSC Armonia ook nieuwe kortere 3- en 4-nachten cruises vanuit Miami aanbiedt, met vertrek op maandag en vrijdag, die tevens ook Ocean Cay MSC Marine Reserve aandoen.

Nieuw voor de komende zomer is dat de elegante MSC Divina voor het eerst vanuit Port Canaveral in Florida - een nieuwe thuishaven voor MSC Cruises – zal afvaren en een mix van 3-, 4- en 7-nachten cruises met vertrek op zondag en donderdag zal aanbieden. Met deze nieuwe thuishaven hebben de gasten van MSC nu de mogelijkheid om de omgeving van Orlando voor of na de cruise te verkennen en zo hun vakantie-ervaring uit te breiden.

Ocean Cay MSC Marine Reserve

Ocean Cay MSC Marine Reserve blijft een belangrijk hoogtepunt voor de cruises in het Caribisch gebied, met alle drie de schepen die het privé-eiland in de Bahama's aandoen. Dit privé-eiland - gelegen op slechts 100 km van Miami – en exclusief voor de gasten van MSC Cruises is omgeven door 165 vierkante kilometer zeereservaat, wat gasten een unieke kans biedt om het lokale onderwaterleven te ontdekken, de geest van de Bahamaanse cultuur op te snuiven.

Gasten kunnen een volledige dag genieten van de 3 km ongerepte stranden van wereldklasse met een brede selectie van ontdekkingsactiviteiten op de oceaan, zoals diepzeevissen, snorkelen, stand-up paddle, boarding en kajakken. 's Avonds komt het eiland tot leven met een spectaculaire vuurtorenshow, een authentieke, energieke Junkanoo-parade en dansen onder de sterrenhemel met live muziek van Bahamaanse artiesten en dj's. 

MSC Cruises breidt jongerenaanbod uit op MSC Grandiosa 

MSC Cruises breidt haar familieaanbod op de MSC Grandiosa uit met drie nieuwe activiteiten.

MSC Dance Crew’ nodigt alle 12- tot 17-jarigen uit om hun beste dansmoves te tonen. Verschillende teams kunnen het tegen elkaar opnemen in dit spannende concept, ontwikkeld in samenwerking met Fremantle Media, het productiebedrijf achter de succesvolle tv-talentenjachten Idols, The X Factor en Got Talent.

The Drone Academy’ daagt tieners uit om hun navigatietalent te oefenen. Het is een hoogtechnologische racewedstrijd  waarbij de drones ’s nachts tot leven komen dankzij fluo-effecten. In een 390 m² grote arena, Sportsplex van de MSC Grandiosa, moeten de deelnemers zo snel mogelijk hun drones voorbij 15 obstakels navigeren.

In ‘Spy Mission’ speelt het jonge publiek een centrale rol in een nieuwe, meeslepende spionage-ervaring die een primeur is voor MSC Cruises.

Gloednieuwe webserie voor tieners: ‘Cabin 12006’.  

In de zeven afleveringen durende serie wordt tiener Markus gevolgd wanneer hij voor de eerste keer aan boord gaat van een cruiseschip. Zijn vakantie verloopt echter niet helemaal zoals gepland en wordt een onverwacht avontuur. De reeks werd opgenomen aan boord van de MSC Bellissima.

De Mediterraanse manier van leven.

Rederij MSC Cruises heeft reeds een lange geschiedenis opgebouwd in het varen op zee. Met al deze ervaring kan men vertrouwen op hun expertise, passie en professionaliteit. Met trots brengen ze elke dag hun gasten naar de mooiste bestemmingen om daar onvergetelijke momenten te beleven. Het is een gevoel en een levenskunst. Deze savoir-vivre nemen zij mee aan boord van hun 17 schepen waarover je reportages en beoordelingen in het magazine CRUISE & STYLE kan lezen. Passie voor het leven, lekker eten en zuiderse gastvrijheid, dat is de manier van leven bij MSC Cruises. Voor vaarroutes en MSC cruiseaanbiedingen contacteer een beter cruisereisbureau.

Een gezellige dag aan het dekzwembad met vrienden, een romantische avond in het à la carte restaurant of kleintjes die zich vermaken tijdens een van de vele kids activiteiten aan boord… Vanaf nu kunnen reizigers van MSC Cruises al hun bijzondere on board momenten delen met vrienden en familie. De Mediterrane cruiserederij lanceert een “My Moments” tool en een wereldwijd Instagram profiel om cruise ervaringen van reizigers een social touch te geven. 

MSC CRUISES nieuw: My Moments tool

Via de “My Moments” tool kunnen reizigers hun eigen fotoalbum aan boord creëren en direct delen met de rest van de hele wereld. MSC Cruises is geïnspireerd door de Mediterrane energie en het geloof dat juist de bijzondere momenten in het leven tellen. Doordat reizigers hun ervaringen kunnen delen, ontstaat er een nieuwe, persoonlijke reiservaring aan boord. Foto’s worden gemakkelijk geüpload en vervolgens gedeeld via Facebook, Twitter en Google+. De “My Moments” tool is verkrijgbaar op de website van MSC Cruises in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. 

MSC CRUISES nieuwste MSC Instagram

Met de doop van MSC Preziosa enkele jaren geleden in Genua was het startschot gegeven voor de lancering van het wereldwijde Instagram profiel van de cruiserederij, waarmee reizigers gestimuleerd worden om hun gedenkwaardige momenten aan boord te delen via de bekende social media kanalen. Voor MSC Cruises is Instagram een goede manier om meer reizigers aan zich te binden door middel van het delen van foto’s, het uitschrijven van wedstrijden of het bekend maken van bijzonder nieuws over de vloot, de bestemmingen en de Mediterrane manier van leven.

Van de nieuwste MSC cruiseschepen mag je steeds een reportage verwachten in de volgende CRUISE & STYLE. MSC Seaview en MSC Seaside.

MSC Meraviglia : niet te missen ervaringen. 

 1. Relax als een VIP in de MSC Yacht Club : Er zijn 78 suites waaronder enkele felbegeerde appartementsuites met twee balkons en een eigen privébubbelbad.
 2. Een topkeuken van over de hele wereld  : The Butcher’s Cut, Kaito Teppanyaki, Kaito Sushi Bar, Ristorante Italiano en Eataly Food Market.
 3. Ontspanning en verjonging in de MSC Aurea Spa : Behandelingen met vinotherapeutische Lajatic - producten van Bocelli Wines.
 4. Met de mooiste cruiseherinnering terug naar huis : Het All Inclusive Digital Photo Package.

Contacteer de betere cruisereisbureaus voor alle routes 2021-2022 en hun speciale cruiseaanbiedingen.

Benieuwd naar het volledige artikel, reportage en beoordeling door Rudy Beckx, uitgever van magazine CRUISE & STYLE? Dit tijdschrift is te bestellen via deze link.

Tekst ®  CRUISE & STYLE®

 

Terug naar overzicht rederijen

 

http://www.msccruises.be/be_nl/homepage.aspx