Cruise Alaska vanuit Seattle USA of Vancouver Canada in 2023 Meer info tel. 00800 - 1873 1873.

Alaska is echt een vakantiebestemming voor natuurliefhebbers waar je tijdens het cruisen van kan genieten. Alaska heeft het grootste aantal Amerikaanse zeearenden en een hoog aantal gletsjers. Vele delen zijn alleen per vliegtuig óf per schip te bereiken. Een cruise vakantie is daarom een zeer goede optie  wanneer je deze indrukwekkende bestemming wilt gaan ontdekken. Er zijn verschillende havens waar je je cruise kan beginnen, bv.  vanuit Vancouver, Seward, Anchorage en Seatlle.

Wanneer je naar Alaska wilt cruisen, is een cruise vanaf mei tot en met september een goede keuze. In deze maanden geniet je van de hoogste temperaturen en ook het meeste daglicht. In het voorjaar is Alaska erg groen en zie je mogelijk de eerste trekvogels. In het najaar vind je in Alaksa mooie herfstkleuren en heb je natuurlijk kans het noorderlicht te zien.

Excursies in Alaska

In Alaska zijn er verschillende excursies waarbij je deze bestemming optimaal kan ontdekken. Uitstappen waarbij je wilde dieren kan spotten zoals walvissen, adelaars, beren en elanden. Natuurlijk is er veel meer te zien, ook vind je veel excursies welke een focus hebben op de cultuur van deze grote staat. Zo kan je een inheemse dansvoorstelling bijwonen, totempalen bekijken en zalm bakken. Aansluitend kan nog een landprogramma geregeld worden waarbij je het  Denali National Park kan bezoeken. Zo ontdek je Alaska niet alleen vanaf zee, maar ook vanaf land!

Onvergetelijke cruise naar één van 's werelds mooiste natuurgebieden.. Deluxe rederij Oceania Cruises  heeft voor 2023 verschillende afvaarten: 7 of 10-daagse cruises vanuit Vancouver of Seattle, klik hier voor alle afvaarten. Oceania Cruises vaart met de Regatta deze zomer naar Alaska. De boetiekrederij biedt tussen mei en september afvaarten aan vanuit San Francisco, Seattle en Vancouver. Door haar beperkte omvang kan het schip volgens de maatschappij langs de kusten varen en havens als Wrangell en Prince Rupert bezoeken die ontoegankelijk zijn voor grotere vaartuigen. Daarnaast kan ze de gasten heel dicht bij onder meer de Sawyer- en Hubbard-gletsjer brengen. Boetiekschip Regatta, Oceania Cruises, biedt plaats aan 684 passagiers.

Meerdere cruiseschepen van Holland America Line varen in Alaska inclusief hun eigen landtours met treinen, bussen en hotels. Tijdens onze reportage voor CRUISE & STYLE:  vanuit de privéveranda in onze hut zagen we talrijke walvissen bovenkomen om adem te halen, en prachtige panoramische uitzichten. Breng zeker een bezoek aan Glacier Bay National Park, het wonderlijke landschap van Denali National Park, het kleurrijke goudkoortsverleden van de Yukon.

Ontdek in 2023 de onvoorstelbare schoonheid van Alaska!

Absolute aanrader zijn cruises naar Alaska. Beetje gevoel van expeditie maar vooral de natuur is hier wondermooi. Alaska spreekt bij velen tot de verbeelding en is een bestemming die gelukkig nog niet door het massatoerisme is ontdekt. Het zou synoniem staan voor ijzige kou en quasi onbereikbaar. Halve waarheden... want Alaska, nabij Canada, is voor de echte natuurliefhebber de prachtigste staat van Amerika. In magazine CRUISE & STYLE vindt u prachtige foto's en informatie van ALASKA CRUISES, The Last Frontier.  

Nu zijn er mooi cruiseaanbiedingen naar Alaska. Speciale tarieven inclusief vluchten, overnachtingen, vol pension, transfers en city tour in Vancouver !  Een prachtige 10-daagse Alaska cruise met als hoogtepunt het beschermde natuurpark 'Glacier Bay'. Wens je meer info over een wondermooie cruise en overlandtours in Alaska nabij Canada ?

Contacteer vrijblijvend één van de betere cruisereisbureaus

Lees ook nieuwste tijdschrift CRUISE & STYLE 2023-2024, verkrijgbaar bij o.a. Standaard Boekhandel en tijdschriftenhandel of klik hier

Volg ons ook via onze Social Media: Facebook en Instagram