Amsterdam en Rotterdam zijn in 2023, de thuishavens voor drie middelgrote premium schepen van Holland America Line 

Voor makkelijk bereikbare cruisevakanties naar o.a. de Noorse fjorden, de Oostzee, IJsland, Groenland en Spitsbergen heeft Holland America Line de ideale oplossing. 

De twee nieuwste schepen van de cruisemaatschappij, Rotterdam en Nieuw Statendam, bieden routes aan vanuit Amsterdam. Het meer intiemere schip Zuiderdam zal vanuit de haven van Rotterdam varen. 

Het nieuwste vlaggenschip de ROTTERDAM werd toepasselijk gedoopt in Rotterdam, waar Holland America Line ooit werd opgericht. De plechtigheid vond plaats bij de cruiseterminal Rotterdam, tegenover het kantoor van HAL op de Kop van Zuid. De Rotterdam VII is bijna 300 meter lang, telt 2.660 bedden en heeft 800 tot 900 bemanningsleden. De Rotterdam is het elfde schip in de vloot van de rederij.

NIEUW 2023: Holland America Line gaat vanaf 2023 haar ontspanningsmogelijkheden aan boord verder uitbreiden met o.a. nieuwe kunststudio’s, sportfaciliteiten, spelletjeskamers en bibliotheken. HAL wil hiermee de gastervaring op elke cruise nog meer verbeteren. Om alle activiteiten te begeleiden zal er een kunst- als een sportinstructeur full-time aanwezig zijn.

Wil je eens meevaren met Rotterdam VII ?  

In de lente organiseert Holland America Line twee korte kennismakingscruises vanuit Nederland, met het nieuwste schip Rotterdam. Ideaal voor wie nog nooit gecruiset heeft:

Van 19 – 24 april 2023 beleef je een 5 nachten durend “Ontdekkingscruise op de Noordzee,” en volg je de route Rotterdam – Oslo – Kopenhagen – Amsterdam. Later in dezelfde maand, van 24 – 29 april 2023 kan je mee op de eveneens 5 nachten durende “Schots avontuur“ waarbij je inscheept in Amsterdam en de route vervolgt naar Edinburgh en Invergordon om vervolgens terug te keren in Amsterdam.

8- tot 14-daagse cruises vanuit thuishaven Amsterdam, m.a.w geen vluchten nodig, snel aan boord en vanaf dag 1 reeds genieten van je cruisevakantie. 

Bestemmingen: Noorse fjorden, Noordkaap, Scandinavische hoofdsteden.

 • Noorse Legenden (7 nachten): Dit is de essentiële Noorwegen cruise met de allermooiste fjorden inclusief het Hardangerfjord en het Geirangerfjord dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Naast Ålesund is Bergen een niet te missen stad, met zijn historisch patrimonium als Hanzestad en zijn vismarkt. Maandelijks, met vertrekken op 29/4, 20/5, 17/6, 15/7, 12/8 en 9/9.
 • Vikingsaga’s (7 nachten)Maak kennis met de hoofdstad van Noorwegen, het rijke zuiden (Kristiansand), Stavanger, de hoofdstad van de olie- en offshore industrie, het spectaculaire Sognefjord met 200km landinwaarts Flåm, met de beroemde spoorweg en het UNESCO-genoteerde Nærøyfjord. Vertrekken op 27/5, 24/6, 22/7, 19/8, 16/9.
 • Parels van de Baltische Staten (14 nachten): ontdek de verschillende Scandinavische hoofdsteden als Stockholm en Helsinki, de hoofsteden van de Baltische Staten (Tallinn, Riga), en typische Oostzeesteden als Aarhus, Kiel en Warnemünde. Vertrekken op 6/5, 3/6 en 23/9.
 • Noordelijke Eilanden (14 nachten): Noorwegen en Noorse fjorden, IJsland en het Verenigd Koninkrijk. Afvaart op 29/7 en 26/8.
 • Reis naar de Middernachtzon (14 nachten)de mooiste Noorse fjorden en steden ontdekken, om dan de poolcirkel oversteken tot aan de Noordkaap op het moment dat de zon niet ondergaat. Afvaart 1/7.

Meer info en reservaties bij de betere cruisereisbureaus of bel Holland America line 00800 1873 1873

Met ship: Nieuw Statendam

Zomer thuishaven: Amsterdam
Seizoen: mei - juni  
Routes: 8, 11 en 14 nachten.
Enkele voorbeelden van cruises met Nieuw Statendam in de lente:

 • Reis naar de middernachtzon (14 nachten): Noorse fjorden, poolcirkel, Noordkaap. Afvaart 14/5.
 • Legendes van de fjorden (11 nachten): een kaleidoscopische verkenning van wat Noorwegen te bieden heeft, tot diep in het fjordenland. Vaar tot in Ulvik, het groen hart van het Hardangerfjord  of neem de spectaculaire bergtrein in Flåm. Hanzestad Bergen nodigt uit voor wandelingen rond het historische dok en de wereldberoemde vismarkt. Stavanger is de poort tot het Lysefjord en de iconische Preekstoelrots. Deze cruise eindigt in Kopenhagen, nadat het schip eerst de sympathieke Deense stad Aarhus aanloopt. Afvaart 28/5.

Met schip: Zuiderdam

Zomer thuishaven: Rotterdam

Seizoen: van 28 mei tot en met augustus 2023 
Diverse langere routes van 14 tot 21 nachten.
Bestemmingen: Britse Eilanden, Noorwegen, Spitsbergen, IJsland, Groenland, Arctisch Canada. 

Enkele voorbeelden van cruises met Zuiderdam in voorjaar en zomer:

 • Britse Eilanden (14 nachten): Bijzondere cruise om het Verenigd Koninkrijk in al zijn facetten te leren kennen, met idyllische plaatsen als Weymouth, Falmouth (Cornwall) en Ilfracombe (Devon, en het Exmoor National Park), gevolgd door Liverpool (de Beatles). In Schotland worden zowel eilanden als Skye bezocht, als de Orkaden, Edinburgh en Inverness. In de Ierse Zee ontbreekt Dublin uiteraard niet. Afvaart 28/5.
 • Ontdekkingscruise naar Spitsbergen en de IJslandse Fjorden (21 nachten): Liefhebbers van het noorden komen hier aan hun trekken, met een combinatie van Noorse fjorden, Spitsbergen (drie dagen), IJsland (vijf dagen) en Schotland (drie dagen). Vertrek op 11/6 (periode met middernachtzon)
 • Vikingspassage (20 nachten): Transatlantische overtocht via Noorwegen, IJsland, Groenland en arctisch Canada tot in Boston, USA. Vertrek op 2/7 alsook op 8/8 (maar dan 18 nachten) en in omgekeerde richting van Boston naar Rotterdam met afvaart op 22/7.  

Veel van deze cruises kunnen worden uitgebreid tot Collectors' Voyages welke zorgen voor een uitgebreidere ontdekking van Europese bestemmingen. Variërend van 14 tot 41 nachten, combineren deze kunstig uitgewerkte langere cruises niet-herhalende, back-to-back route. Hierdoor kunnen gasten meer bestemmingen bezoeken en extra tijd besteden aan het ontdekken van eeuwenoude kunst, geschiedenis en cultuur. 

Mediterrane cruiseseizoen 2023, dat loopt van april tot november.

Een cruisevakantie op de Middellandse Zee staat voor genieten van de zon, mooie vergezichten, interessante reisbestemmingen en heerlijke gastronomie.

Cruise “Mediterrane Rivièra” (7 nachten) – vertrek op 24 april  
Een ideale cruise om te ontdekken hoe fijn het is om de Middellandse Zee te ontdekken per schip. Vanuit Rome wordt koers gezet naar Napels (Vesuvius, Pompeï) en Palermo (Sicilië). Na een volle dag in Tunis geeft een zeedag de kans om maximaal van het schip en haar faciliteiten te genieten, en zich klaar te maken voor het bezoek aan Livorno, de scheve toren van Pisa of Florence (Firenze), een van de meest unieke cultuursteden van Europa.  Het erg attractief geworden Marseille zorgt voor de ultieme verrassing, de dag voor het einde van de cruise in Barcelona. 

Cruise: “Heilig Land En Oude Koninkrijken” (12 nachten) – vertrek op 11 juni  

Trieste, vlakbij Venetië, is de ideale vertrekhaven om via de Adriatische Zee oostwaarts te varen tot Haifa (Israël), ideale uitvalsbasis voor Jeruzalem, of Bethlehem, de belangrijke pelgrimsplaats voor joden, christenen en moslims. Het is alsof elke dag een bladzijde van het geschiedenisboek wordt omgedraaid. Van de Griekse oudheid met historische plaatsen als Athene en Olympia, tot de sites uit de mythologie: Koning Minos in Kreta, Zeus in Rhodos, of Aphrodite in Cyprus

Cruise: “Griekse Betovering” (7 nachten) – vertrek op 23 juni 
Slechts één keer hoeven die koffers uitgepakt te worden om tussen Trieste en Piraeus (Athene) een onvergetelijk reis te maken naar het beste wat de Oostelijke Middellandse Zee te bieden heeft: de Kroatische Kust met het schitterende Split en het charmante Korcula, en twee toppers van Griekse eilanden, Santorini en Rhodos. In de Turkse badplaats Kusadasi kan alles: strand, shopping en ook het bezoek aan de UNESCO-site van Efeze. 

Cruise: “Adriatische Droom” (12 nachten) – vertrek op 14 juli 
Deze reis begint met een volle dag in de Adriatische Zee, ideaal om de vakantie te beginnen, van het cruisen te genieten en energie op te doen voor de volgende dagen. Want elke dag brengt een nieuw avontuur: Sarandë (Albanië), Olympia, Kreta, Mykonos, Valletta (Malta), Palermo, Napels. De reis eindigt in Civitavecchia, de haven van Rome. 

Cruise: “Griekse Odyssee” (12 Nachten) – vertrek op 26 juli 
Een ideale cruise om kennis te maken met het beste wat Griekenland te bieden heeft: Nafplion, de oude hoofdstad en Athene, de nieuwe hoofdstad, waarbij het schip als een hotel in de wereldberoemde haven van Piraeus ligt. Het vulkanisch eiland Santorini en het totaal verschillende Corfu. Het historische Olympia. Een dag in Heraklion, Kreta. De haven van Napels binnenlopen met de imposante Vesuvius, aan dek staan in de Straat van Messina of diep in de Baai van Kotor varen (Montenegro) zijn hoogtepunten die men alleen per schip kan beleven.   

Cruise: “Iberisch Avontuur, Eeuwenoude Mysteries En Egypte” (25 Nachten) – vertrek op 6 september 
Van Denemarken tot Egypte. Het klinkt onwaarschijnlijk maar deze cruise met vertrek op 6 september doet het. Het is een reis met een veelvoud aan citytrips, met fantastische steden als Lissabon, Sevilla, Barcelona, Caïro en Istanbul. Terwijl de bemanning zorgt dat het schip op de volgende bestemming geraakt kunnen de gasten genieten van alle faciliteiten. Deze fascinerende cruise stopt ook in bekende plaatsen als Porto, Santorini en Mykonos. 

De westkust van Amerika: Cruises naar de kust van Mexico, Hawaï en Californië

Holland America Line maakt zich op voor een nieuw vaarseizoen vanuit de haven van San Diego in Californië. Vanuit daar vertrekken cruises met de Koningsdam naar Mexico, Hawaï en langs de kust van Californië.  

Koningsdam: cruises vanuit San Diego - vanuit Mexico, vanaf de Californische kust en Hawaï cruises.

 • Alle zevendaagse cruises op de "Mexicaanse Rivièra" bezoeken drie Mexicaanse havens: Puerto Vallarta, Mazatlán en Cabo San Lucas.
 • De "Mexico en de Zee van Cortez"-routes duren tussen negen en twaalf dagen en doen een combinatie van Puerto Vallarta, Mazatlán, Cabo San Lucas, Guaymas, Topolobampo, Pichilingue (La Paz) en Loreto, Mexico aan.
 • Cruises "Circle Hawaï" duren 17 of 18 dagen en doen de Hawaïaanse havens Lahaina, Hilo, Honolulu, Nawiliwili en Kona en Ensenada aan.

ALASKA: weekcruises vanuit Seattle. Meer info tel. 00800 - 1873 1873.

Cruises met de Nieuw Amsterdam richting Juneau, Icy Strait Point, Sitka en Ketchikan.

Meer info en reservaties bij de betere cruisereisbureaus of bel Holland America line 00800 1873 1873

150 jaar ervaring 

In 2023 viert Holland America Line met trots haar 150-jarig bestaan. Alle elf premium schepen uit de Holland America Line vloot varen onder de Nederlandse vlag en zijn mid-size, oftewel middelgroot, variërend van een capaciteit voor 1.430 tot maximum 2.668 passagiers. Hierdoor blijft de sfeer aan boord intiem en kunnen de schepen aanleggen op plaatsen waar de grotere schepen dat niet kunnen. Dit zorgt voor interessante en verrassende vaarroutes en aanlegplaatsen. Aan boord van de schepen wordt zowel Engels als Nederlands gesproken, dagprogramma's en menu's zijn beschikbaar in het Nederlands, en bepaalde excursies bieden Nederlandstalige gidsen. Centraal bij Holland America Line staan hoogstaande premium service, gastronomie en persoonlijke vrijheid. 

Readers' Choice Awards, cruisemagazine

Lezers Porthole hebben op hun favoriete cruisemaatschappijen, schepen en bestemmingen over de hele wereld gestemd tijdens de Readers's Choice Awards 2020. De winnaar voor de beste landexcursies, het beste Privé Eiland (= Half Moon Cay), het beste specialiteitenrestaurant (The Pinnacle Grill) en de beste voorzieningen voor gasten met een handicap gaat naar Holland America Line.

Meer info en reservaties bij de betere cruisereisbureaus of bel Holland America line 00800 1873 1873.

Zonder zorgen een cruise boeken voor 2023-2024? Boek nu uw cruise in vertrouwen bij Holland America Line  

Boek nu je cruise 2023-2024 met vertrouwen. Momenteel hanteert Holland America Line een tijdelijk versoepelde annuleringsregeling voor geboekte en nieuwe boekingen. 

Mogelijkheid om te annuleren tot 30 dagen voor vertrek.
Vraag detail info bij de betere cruisereisbureaus. Vraag bij de betere cruisereisbureau ook naar de volgende voordelen:

 • volpension 
 • Signature drankenpakket (max 15 drankjes p.p.p.d van maximaal $11 per drankje)
 • Signature dinerpakket (1x Canaletto & 1x Pinnacle Grill diner voor alle personen in de hut)
 • Boek een suite en ontvang naast de bovenstaande voordelen ook een premium internetpakket (o.b.v. dubbele bezetting

Meer info en reservaties bij de betere cruisereisbureaus of bel Holland America line 00800 1873 1873.

Holland America Line Blog

Klik hier en volg de blogs van Holland America Line 

Holland America Line Grand World Voyage 2023, cruiseschip ZUIDERDAM

Er is geen betere manier om de wereld te zien dan met een Holland America Line Grand World Voyage. De reizen zijn erkend door de Travel Weekly lezers als Best World Cruise van 2020 en als TravelAge West Editor's Choice voor Best World Cruise. Meer havens, langere verblijven en indrukwekkende overnachtingen aan wal.

 • 74 dagen. Met vertrek op 10 oktober 2023 aan boord van de Zaandam op een rondreis vanuit Fort Lauderdale.
 • Ontdek de eindeloze pracht en praal van Afrika, van de levendige markten van Casablanca tot de Egyptische piramides en de wilde dieren van Madagaskar. Breng onvergetelijke overnachtingen door in Jordanië, de Seychellen, Tanzania en Kaapstad. 

Holland America Line Grand Australië & New Zeeland Highlights 2024  

 • 95 dagen. Vertrek op 3 januari 2024 aan boord van de Volendam vanuit San Diego, Californië.

Holland America Line schepen varen door het Panamakanaal  

Je kan kiezen uit enkele afvaarten met Holland America Line cruises. De schepen bieden unieke routes, zowel volledige doorvaarten die variëren van 14 tot 23 dagen als ook 10- en 11-daagse gedeeltelijke passages die eveneens het zuiden van de Caribbean aandoen. De AmsterdamEurodamNieuw Amsterdam,Oosterdam en Volendam maken passages tussen de Atlantische en de Stille Oceaan. De schepen vertrekken vanuit drie steden: Fort Lauderdale in Florida, San Diego in Californië en Vancouver in British Columbia. de Zuiderdam en de Eurodam maken 16 gedeeltelijke passages. De 10- en 11-daagse Panama Canal Sunfarer-routes van en naar Fort Lauderdale verkennen het Gatúnmeer in het Kanaal en maken ook stops in Aruba, Curaçao, Colombia, Costa Rica, Panama en Half Moon Cay.

Het Panamakanaal komt meer tot leven met EXC Holland America Line

Tijdens de cruises brengt de programmering van EXC de lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen van de regio aan boord tot leven. Reizigers die meer willen weten over de regio kunnen een EXC-talkshow, een EXC Port-to-Table-kookdemonstratie of een wijnproeverij bijwonen. In de Dining Room en de Lido Market proeven reizigers de smaken van de regio.

Meer info via de betere cruisereisbureaus

 

Zie nu nieuwste promotiefilm met Holland America Line.

Pinnacle-klasse schepen Holland America Line naar Europa

Het schip de Nieuw Statendam biedt cruises vanuit Amsterdam naar o.a. Noord Europa, de Baltische Staten en IJsland. De Nieuw Statendam, goed voor 2.666 gasten, heeft nu het gloednieuwe Rolling Stone Rock Room, nog steeds de BB King Blues Club en enkele specialiteitenrestaurants zoals Pinnacle Grill en visbrasserie Rudi’s Sel de Mer. Een cruise met de Nieuw Statendam vanuit Amsterdam is reeds te boeken vanaf € 799 pp. op bepaalde afvaarten!  Meer info tel. 00800 1873 1873

Alaska Cruises & Denali Park met Holland America Line. Alaska is een echte must op je bucketlist!

Holland America Line vaart reeds meer dan 70 jaar lang naar Alaska.  Reizigers kunnen een cruise maken naar Alaska aan boord van de Eurodam, Koningsdam, Maasdam, Noordam, Oosterdam, Volendam en Westerdam. De schepen vertrekken dit seizoen voor een rondreis vanuit Seattle of Vancouver of een enkele reis tussen Seward (Anchorage, Alaska) en Vancouver. 

Denali Nationaal Park Alaska

Wie het inlandse Alaska wil ontdekken kan dit seizoen bij de cruisemaatschappij kiezen uit 15 verschillende Land+Sea Journeys in combinatie met een drie-, vier- of zevendaagse cruise om meer tijd door te brengen in Denali Nationaal Park, het kroonjuweel van Alaska’s binnenland. Dankzij haar insider expertise én uitgebreide netwerk aan eigen hotels, treinstellen en touringcars is Holland America Line de enige cruisemaatschappij die excursies over land aanbiedt tot aan Dawson City. Dit is de stad waar de ‘Goudkoorts van Klondike’ z’n oorsprong vindt en waarmee je een bezoek kunt brengen aan het uitgestrekte en afgelegen Yukon territorium, waar de geschiedenis van de Goudkoorts van Klondike samensmelt met wilde, ongerepte natuur. 

Nieuw en opmerkelijk 

 • De Koningsdam vaart haar allereerste seizoen in Alaska met zevendaagse rondreizen langs de Inside Passage vanuit Vancouver, B.C. Deze nieuwste categorie schepen brengt een aantal exclusieve faciliteiten van Holland America Line naar Alaska zoals de Music Walk, waar op drie podia alle muziekgenres aan bod komen, de Rolling Stone Rock Room, waar een liveband de bekendste rockhits uit het verleden opnieuw tot leven brengt en het hypermoderne theater World Stage, de Franse brasserie Rudi’s Sel de Mer, de sushibar Nami Sushi, een groot aantal kajuiten met veranda's en nog veel meer. 
 • Holland America Line is de enige cruisemaatschappij met zevendaagse rondreizen vanuit Vancouver naar Glacier Bay Nationaal Park.
 • De veertiendaagse Great Alaska Explorer EXC In-Depth reizen aan boord van de Maasdam zijn een totaal nieuwe manier om Alaska te verkennen. Het schip maakt een rondreis vanuit Vancouver en legt aan in nauwelijks bezochte havens zoals Homer en Valdez. Gasten hebben keuze uit interactieve workshops, lezingen en landexcursies rond het thema fotografie, natuur, eten en drinken en geschiedenis. Op het schip staan Zodiacs klaar om wilde dieren, majestueuze gletsjers en het adembenemende landschap van dichterbij te ontdekken en dit alles onder leiding van een expert. 
 • Aan boord van alle cruiseschepen is er keuze uit een uitgebreid programma van het informatiecentrum ‘Explorations Central’, waarbij regionale experts de gasten onderdompelen in de lokale cultuur en geschiedenis. Daarnaast is er een bioloog uit Alaska aan boord en bij cruises naar Glacier Bay reist een parkwachter en een ‘native speaker’ mee. Daarnaast zijn er nog speciale presentaties over lokale onderwerpen zoals Alaska’s bushpiloten en de bekende sledehondenrace Iditarod.
 • Alle cruises naar Yukon, zoals de populaire 10-daagse Yukon en dubbele Denali Land+Sea Journey, omvatten nu twee overnachtingen in Dawson, in het hartje van Yukon. Dit geeft reizigers meer tijd om de geschiedenis van de goudkoorts te herbeleven en vanaf het uitzichtpunt Midnight Dome te genieten van het fantastische uitzicht op Yukon Valley.
 • De 14-daagse dubbele Denali en Seward Land+Sea Journey wordt in 2020 uitgebreid met een extra nacht in Alyeska Resort in het Chugachgebergte. 
 • Zeven wereldberoemde chefs begeleiden elk aspect van de culinaire ervaringen aan boord. Voor het eerst zijn er op de Alaska-cruises Frans en Italiaans geïnspireerde gerechten van de hand van het nieuwste lid van de Culinaire Raad van Holland America Line, de veelgeprezen restauranthouder Kristen Kish, die het tiende seizoen van het televisieprogramma ‘Top Chef’ won.

BBC Earth op de Holland America Line schepen.

Holland America Line heeft een exclusieve samenwerking met BBC Earth waarbij op onvergetelijke manieren ’s werelds natuurwonderen worden beleefd. Het publiek ervaart de vier seizoen door een combinatie van live muziek tegen een achtergrond van prachtige beelden van de BBC Earth televisieserie Wild Alaska.

Single? Er zijn 12 buitenhutten voor singles te boeken op de nieuwe ms KONINGSDAM.

Getuigenis met Nieuw Amsterdam

"Onze cruise was voor ons een "SUPERERVARING " ! Alles is heel vlot verlopen. Wij hebben enorm genoten van alle mooie bestemmingen. Genoten van de goeie terrassjes met prachtige uitzichten. Wij waren ook verbaasd over de vlotte organisatie van het inchecken, de tenders, uitchecken. Het eten was SUPER ! Op de service was niks aan te merken, supervriendelijk, de keuze was enorm, mooi geserveerd en vooral superlekker (vaak heel moeilijk om te kiezen ) Wij hadden ons tafeltje van 2 ! Bedankt hiervoor !  20u was ook perfect geregeld ! De kajuiten waren heel proper en ook heel goeie service !  Wij willen jullie nogmaals bedanken voor alle goede zorgen/regelingen/reservaties.......   HET WAS SUPER !"  Groetjes, Dirk & Veronique  

Al deze cruises zijn te boeken bij de betere cruisereisbureaus.  of bel Holland America line 00800 1873 1873

Holland America Line vaart met meerdere schepen in Europa. Keuze in bijna 100 afvaarten, één week cruises tot zelfs 50-daagse cruises. Voor een 14-daagse cruise naar Noorse fjorden en IJsland kan je in Harwich aan boord gaan.  

Librijestijl:  Sterrendiner in Librijestijl kan je nu ervaren tijdens je cruise met Holland America Line.

Cruisepassagiers van Holland America Line kunnen voortaan op hun cruiseschepen dineren in Librijestijl. De rederij haalt 'álles uit de kast' om de beleving van het driesterrenrestaurant aan boord zo authentiek mogelijk te maken. Gedurende de cruise wordt het 'pop-up restaurant' op de Librije-avonden helemaal getransformeerd in Librijestijl. De bediening is gekleed in het stemmige Librije uniform, de tafelsetting en aankleding stemmen zo getrouw als mogelijk is overeen met het restaurant in Overijssel. Topkok Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse van het 3-sterrenrestaurant in Zwolle zien het als de 'nieuwe kroon' op hun werk. Holland America Line serveert Jonnie Boer’s ‘Librije diner’ in het Pinnacle Grill restaurant aan boord van het ms Rotterdam. “Taste of De Librije’ is de naam waaronder het exquise menu wordt gepresenteerd. Het is genoemd naar het restaurant van de driesterren Michelin topkok, die vanuit Zwolle met zijn verfijnde culinaire prestaties wereldfaam heeft gemaakt. Een smaakvolle selectie aan voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en desserts laat gasten van Holland America Line kennis maken met de bijzondere keuken van Boer.

Wijnkaart
En de wijnkaart belicht een selectie uit de collectie van sommelier en Librije gastvrouw Thérèse Boer. Het ‘Proef de Librije’ diner kan al voor de reis geboekt vworden voor een toeslag van USD 69 (ruim 53 euro) per persoon, inclusief de bijbehorende wijnen. En dat is echt een koopje.

Holland America Line breidt het 'Taste of De Librije-menu' dat vorig jaar werd gelanceerd op de Rotterdam, uit naar de Eurodam. Dit vijfgangenmenu brengt hulde aan Jonnie Boer, driesterrenchef van De Librije in Zwolle en lid van HAL's Culinary Council. Dit menu wordt een avond per cruise aangeboden in de Pinnacle Grill. Het specialiteitenrestaurant krijgt bij die gelegenheid accenten van De Librije. De kostuums van het personeel, de tafelschikking en de wijnkaart verwijzen naar het driesterrenrestaurant. 

Over Holland America Line [een divisie van Carnival Corporation en plc (NYSE: CCL en CUK)]

Holland America Line verkent de wereld sinds 1873 en was de eerste cruisemaatschappij die meer dan 70 jaar geleden avonturen naar Alaska en de Yukon aanbood. Haar vloot van premium schepen bezoekt meer dan 400 havens in 114 landen over de hele wereld en biedt een ideale middelgrote scheepservaring. Een derde schip van de Pinnacle-klasse, Rotterdam, is in aanbouw en zal in juli 2021 aan de vloot worden gevoegd.

De schepen van Holland America Line, de leider in premium cruises, bieden een breed scala aan innovatieve en verrijkende ervaringen gericht op het verkennen van bestemmingen en gepersonaliseerd reizen. De beste livemuziek op zee vult elke avond de Music Walk en eetgelegenheden bieden exclusieve gerechten van de gewaardeerde Culinary Council van Holland America Line, die bestaat uit wereldberoemde chef-koks. 

Contacteer de betere cruisereisbureaus voor alle routes 2023-2024 en hun speciale cruiseaanbiedingen. Klik hier voor web Holland America Line

Benieuwd naar het volledige artikel, reportage en beoordeling door Rudy Beckx, uitgever van magazine CRUISE & STYLE? Dit tijdschrift is te bestellen via deze link.

Tekst ®  CRUISE & STYLE®

 

Terug naar overzicht rederijen

 

http://www.hollandamerica.com/main/Main.action