Zeven Holland America Line schepen varen met meer dan 30 cruises door het Panamakanaal in 2019-2020 

Tussen september 2019 en mei 2020 kan je kiezen uit 32 Holland America Line cruises. Zeven schepen bieden 16 unieke routes, zowel volledige doorvaarten die variëren van 14 tot 23 dagen als ook 10- en 11-daagse gedeeltelijke passages die eveneens het zuiden van de Caraïben aandoen. De AmsterdamEurodamNieuw Amsterdam,OosterdamRotterdam en Volendam maken 16 passages tussen de Atlantische en de Stille Oceaan. De schepen vertrekken vanuit drie steden: Fort Lauderdale in Florida, San Diego in Californië en Vancouver in British Columbia. de Zuiderdam en de Eurodam maken 16 gedeeltelijke passages. De 10- en 11-daagse Panama Canal Sunfarer-routes van en naar Fort Lauderdale verkennen het Gatúnmeer in het Kanaal en maken ook stops in Aruba, Curaçao, Colombia, Costa Rica, Panama en Half Moon Cay.

Het Panamakanaal komt tot leven met EXC

Tijdens de cruises brengt de programmering van EXC de lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen van de regio aan boord tot leven. Reizigers die meer willen weten over de regio kunnen een EXC-talkshow, een EXC Port-to-Table-kookdemonstratie of een wijnproeverij bijwonen. In de Dining Room en de Lido Market proeven reizigers de smaken van de regio.

Meer info Panamakanaal

33 afvaarten in Noord Europa en de Middellandse Zee voor wel héél scherpe tarieven!
Holland America Line

Met ons nieuwste schip de Nieuw Statendam reis je al voor € 799 pp naar de Noorse fjorden.
Of neem de Koningsdam, voor € 799 pp cruise je vanuit Civitavecchia (Rome) naar de mooiste havens in de Middellandse Zee.

Neem contact op met je cruisespecialist of bel gratis naar 0800 7 245 425.

Ook is er dit jaar gestart met de bouw van het nieuwste schip de Ryndam, welke 2021 in de vaart wordt genomen. 
 

Zie nu nieuwste promotiefilm met Holland America Line.

Pinnacle-klasse schepen Holland America Line naar Europa

Bij Holland America Line heb je in 2020 de mogelijkheid om een cruise te maken met één van de twee nieuwe Pinnacle-klasse schepen. De Koningsdam vaart van april t/m oktober vanuit Rome in de Middellandse Zee. 

Het allernieuwste schip de Nieuw Statendam biedt cruises vanuit Amsterdam naar o.a. Noord Europa, de Baltische Staten en IJsland. De Nieuw Statendam, goed voor 2.666 gasten, heeft nu het gloednieuwe Rolling Stone Rock Room, nog steeds de BB King Blues Club en enkele specialiteitenrestaurants zoals Pinnacle Grill en visbrasserie Rudi’s Sel de Mer. Een cruise met de Nieuw Statendam vanuit Amsterdam is reeds te boeken vanaf € 799 pp. op bepaalde afvaarten!

Cruises met vertrek vanuit Amsterdam en Rotterdam. 

In 2019 vijf schepen met Nederlandse thuishavens of bezoeken aan Nederland: de Nieuw Statendam (2.666 gasten), Amsterdam (1.380 passagiers), Rotterdam (1.404 passagiers), Prinsendam (835 passagiers) en Zuiderdam (1.644 passagiers).

Vanuit Amsterdam vertrekken de Nieuw Statendam, Rotterdam voor rondreizen naar Noorwegen, de Baltische staten en IJsland. In de zomer maakt het ms Rotterdam ook rondreizen vanuit haar thuishaven Rotterdam naar Noorse Fjorden, Baltische Staten, IJsland , Ierland en Schotland.  

Alaska Cruises & Denali Park met Holland America Line

Holland America Line vaart reeds meer dan 70 jaar lang naar Alaska, nu met negen cruiseschepen in dit gebied:  ms Koningsdam, ms Westerdam, ms Amsterdam, ms Eurodam, ms Nieuw Amsterdam, ms Noordam, ms Oosterdam, ms Maasdam en ms Volendam.  7-daagse en 14-daagse Great Land Explorer cruises vanaf eind april tot eind september. Een hoogtepunt van elk Alaska avontuur is het cruisen langs schilderachtige gebieden, waarbij gasten de gelegenheid hebben om Glacier Bay, Hubbard Gletsjer, Tracy Arm en/of de Twin Sawyer Gletsjers te bekijken. Holland America Line’s prijswinnende Land+Sea Journeys combineren een 3-, 4- of 7-daagse Inside Passage of Glacier Discovery cruise met een uitgebreid landprogramma in Yukon.

Ook combinatie met niet platgetreden gebieden als Dawson City in het hart van Klondike Gold Rush land. Met een verblijf tot drie dagen in Denali National Park, waarbij wild wordt gespot in een spectaculaire omgeving, zijn de Land+Sea Journeys zo opgezet dat het beste van Alaska’s wildernis, fauna, inheemse cultuur en geschiedenis aan bod komt.

BBC Earth op de Holland America Line schepen.

Holland America Line heeft een exclusieve samenwerking met BBC Earth waarbij op onvergetelijke manieren ’s werelds natuurwonderen worden beleefd. Het publiek ervaart de vier seizoen door een combinatie van live muziek tegen een achtergrond van prachtige beelden van de BBC Earth televisieserie Wild Alaska.

Single? Er zijn 12 buitenhutten voor singles te boeken op de nieuwe ms KONINGSDAM.

Getuigenis met Nieuw Amsterdam

"Onze cruise was voor ons een "SUPERERVARING " ! Alles is heel vlot verlopen. Wij hebben enorm genoten van alle mooie bestemmingen. Genoten van de goeie terrassjes met prachtige uitzichten. Wij waren ook verbaasd over de vlotte organisatie van het inchecken, de tenders, uitchecken. Het eten was SUPER ! Op de service was niks aan te merken, supervriendelijk, de keuze was enorm, mooi geserveerd en vooral superlekker (vaak heel moeilijk om te kiezen ) Wij hadden ons tafeltje van 2 ! Bedankt hiervoor !  20u was ook perfect geregeld ! De kajuiten waren heel proper en ook heel goeie service !  Wij willen jullie nogmaals bedanken voor alle goede zorgen/regelingen/reservaties.......   HET WAS SUPER !"  Groetjes, Dirk & Veronique  

Al deze cruises zijn te boeken bij de betere cruisereisbureau   

Holland America Line vaart met meerdere schepen in Europa. Keuze in bijna 100 afvaarten, één week cruises tot zelfs 50-daagse cruises. Voor een 14-daagse cruise naar Noorse fjorden en IJsland kan je in Harwich aan boord gaan.  

Librijestijl:  Sterrendiner in Librijestijl kan je nu ervaren tijdens je cruise met Holland America Line.

Cruisepassagiers van Holland America Line kunnen voortaan op hun cruiseschepen dineren in Librijestijl. De rederij haalt 'álles uit de kast' om de beleving van het driesterrenrestaurant aan boord zo authentiek mogelijk te maken. Gedurende de cruise wordt het 'pop-up restaurant' op de Librije-avonden helemaal getransformeerd in Librijestijl. De bediening is gekleed in het stemmige Librije uniform, de tafelsetting en aankleding stemmen zo getrouw als mogelijk is overeen met het restaurant in Overijssel. Topkok Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse van het 3-sterrenrestaurant in Zwolle zien het als de 'nieuwe kroon' op hun werk. Holland America Line serveert Jonnie Boer’s ‘Librije diner’ in het Pinnacle Grill restaurant aan boord van het ms Rotterdam. “Taste of De Librije’ is de naam waaronder het exquise menu wordt gepresenteerd. Het is genoemd naar het restaurant van de driesterren Michelin topkok, die vanuit Zwolle met zijn verfijnde culinaire prestaties wereldfaam heeft gemaakt. Een smaakvolle selectie aan voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en desserts laat gasten van Holland America Line kennis maken met de bijzondere keuken van Boer.


Wijnkaart
En de wijnkaart belicht een selectie uit de collectie van sommelier en Librije gastvrouw Thérèse Boer. Het ‘Proef de Librije’ diner kan al voor de reis geboekt vworden voor een toeslag van USD 69 (ruim 53 euro) per persoon, inclusief de bijbehorende wijnen. En dat is echt een koopje.

Holland America Line breidt het 'Taste of De Librije-menu' dat vorig jaar werd gelanceerd op de Rotterdam, uit naar de Eurodam. Dit vijfgangenmenu brengt hulde aan Jonnie Boer, driesterrenchef van De Librije in Zwolle en lid van HAL's Culinary Council. Dit menu wordt een avond per cruise aangeboden in de Pinnacle Grill. Het specialiteitenrestaurant krijgt bij die gelegenheid accenten van De Librije. De kostuums van het personeel, de tafelschikking en de wijnkaart verwijzen naar het driesterrenrestaurant. 

Meer info en reservatie bij de betere cruise-reisbureaus. 

Benieuwd naar het volledige artikel, beoordeling door Cruise&Style? Deze lees je in Cruise&Style nr. 12, te bestellen via deze link.

Tekst ® Rudy Beckx, uitgever Cruise&Style.

http://www.hollandamerica.com/main/Main.action