Alle schepen van Holland America Line zijn nu uitgerust met walstroom

Sinds kort kunnen zij met trots zeggen dat de volledige vloot (11 schepen) gereed is gemaakt voor walstroom. Hierdoor kunnen de schepen als ze aangemeerd zijn in een haven gebruik maken van het lokale stroomnetwerk, 

Dit is een grote stap naar een duurzamere toekomst!

Amsterdam en Rotterdam zijn in 2024, de thuishavens voor premium schepen van Holland America Line, info tel. 00800 / 1873 1873. 

Voor makkelijk bereikbare cruisevakanties naar o.a. de Noorse fjorden, de Oostzee, IJsland, Groenland en Spitsbergen heeft Holland America Line de ideale oplossing. 

De twee nieuwste schepen van de cruisemaatschappij, Rotterdam en Nieuw Statendam, bieden routes aan vanuit Amsterdam en Rotterdam.

Het nieuwste vlaggenschip de ROTTERDAM werd toepasselijk gedoopt in Rotterdam, waar Holland America Line ooit werd opgericht. De plechtigheid vond plaats bij de cruiseterminal Rotterdam, tegenover het kantoor van HAL op de Kop van Zuid. De Rotterdam VII is bijna 300 meter lang, telt 2.660 bedden en heeft 800 tot 900 bemanningsleden. De Rotterdam is het elfde schip in de vloot van de rederij.

NIEUW 2023: Holland America Line heeft haar ontspanningsmogelijkheden aan boord verder uitgebreid met o.a. nieuwe kunststudio’s, sportfaciliteiten, spelletjeskamers en bibliotheken. HAL wil hiermee de gastervaring op elke cruise nog meer verbeteren. Om alle activiteiten te begeleiden is er een kunst- en een sportinstructeur full-time aanwezig.

Wil je eens meevaren met nieuwste Rotterdam VII ?  

Keuze in 8- tot 14-daagse cruises vanuit Rotterdam (2024), m.a.w geen vluchten nodig, snel aan boord en vanaf dag één reeds genieten van je cruisevakantie. 

Bestemmingen: Noorse fjorden, Noordkaap, Scandinavische hoofdsteden.

 • Noorse Legenden (7 nachten): Dit is de essentiële Noorwegen cruise met de allermooiste fjorden inclusief het Hardangerfjord en het Geirangerfjord dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Naast Ålesund is Bergen een niet te missen stad, met zijn historisch patrimonium als Hanzestad en zijn vismarkt. Maandelijks, met vertrekken in 2024: 4/5, 25/5, 22/6 en 17/8/2024
 • Vikingsaga’s (7 nachten)Maak kennis met de hoofdstad van Noorwegen, het rijke zuiden (Kristiansand), Stavanger, de hoofdstad van de olie- en offshore industrie, het spectaculaire Sognefjord met 200km landinwaarts Flåm, met de beroemde spoorweg en het UNESCO-genoteerde Nærøyfjord. Vertrekken in 2024:  1/6, 29/6, 24/8/2024
 • Parels van de Baltische Staten (14 nachten): ontdek de verschillende Scandinavische hoofdsteden als Stockholm en Helsinki, de hoofsteden van de Baltische Staten (Tallinn, Riga), en typische Oostzeesteden als Aarhus, Kiel en Warnemünde. Vertrekken in 2024:  21/9, 28/9/2024.
 • Noordelijke Eilanden (14 nachten): Noorwegen en Noorse fjorden, IJsland en het Verenigd Koninkrijk. Afvaart in 2024:  29/6, 6/7, 24/8/2024

Meer info en reservaties bij de betere cruisereisbureaus of bel Holland America line 00800 1873 1873. 

Holland America Line 2024

Met cruiseschip: Nieuw Statendam :

Zomer 2024 thuishaven: Amsterdam, Seizoen: juli - sept. 2024

Bestemmingen: IJsland, Schotland, Noordkaap: Routes: 8, 11 en 14 nachten.

 • IJslandse en Schotse legendes: (14 nachten) Geniet van de schoonheid van de Noordelijke Eilanden tijdens een rondreis door Europa vanuit Amsterdam. Vaar door Ísafjardardjúr en bekijk de winderige IJslandse landschappen. Verken Djúpivogur, Inverness en overnacht in Reykjavik. Afvaart 20/7/2024.
 • Ultieme Viking Ontdekkingscruise (21 nachten) De schitterende Noordzee lonkt op een rondreis vanuit Amsterdam. Ontspan terwijl je over de adembenemende fjorden van IJsland glijdt. Verken de zelden geziene landschappen van Groenland en breng de nacht door in Reykjavik. Afvaart 3/8/2024.
 • Noordkaap en de Middernachtzon (14 nachten) Een droomvakantie naar spectaculaire parels in Noorwegen en Schotland. Bewonder de Art Nouveau-architectuur van Ålesund, wandel, fiets of kajak bij Tromsø en doe een tour in het indrukwekkende kasteel van Edinburgh. Afvaart 24/8/2024.

Met schip: Zuiderdam

Zomer 2024 thuishaven: IJmuiden Seizoen: mei tot en met juli 2024:

Bestemmingen: Britse Eilanden, Noorwegen, Spitsbergen, IJsland, Groenland, Arctisch Canada. Diverse langere routes van 14 tot 21 nachten.

Cruise met Zuiderdam in zomer 2024:

 • Vikingspassage (21 nachten): Transatlantische overtocht van Nederland naar Boston. Bezoek afgelegen delen van IJsland en Groenland. Overnacht in Reykjavik. Word een ere-Newfoundlander tijdens een “Screech-In”-ceremonie. Vertrek op 29/6/2024 vanuit IJmuiden en 6/8/2024 vanuit Rotterdam en in omgekeerde richting van Boston naar Rotterdam met afvaart op 20/7/2024.  

Veel van deze cruises kunnen worden uitgebreid tot Collectors' Voyages welke zorgen voor een uitgebreidere ontdekking van Europese bestemmingen. Variërend van 14 tot 41 nachten, combineren deze kunstig uitgewerkte langere cruises niet-herhalende, back-to-back route. Hierdoor kunnen gasten meer bestemmingen bezoeken en extra tijd besteden aan het ontdekken van eeuwenoude kunst, geschiedenis en cultuur. 

Mediterrane cruiseseizoen 2024, april tot november

Een cruisevakantie op de Middellandse Zee staat voor genieten van de zon, mooie vergezichten, interessante reisbestemmingen en heerlijke gastronomie.

Cruise: “Adriatische en Italiaanse Pracht” (9 Nachten) – vertrek op 5 juli 2024 
Een romantisch reisschema naar Italië, Montenegro en Griekenland dat over de Straat van Messina glijdt, de vurige vulkaan Stromboli passeert en betoverende kuststeden, zoals Olbia, bezoekt.  

Cruise: “Eeuwenoude Mysteries En Egypte” (14 Nachten) – vertrek op 21 september 2024
Oude wonderen zijn er voor jou op deze ongelooflijke cruise van Rome naar Athene. Ervaar opmerkelijke plaatsen, van de tempel van Zeus tot de grote piramides en het Parthenon. Verken Istanboel tijdens een overnachting. 

Alaska Cruises & Denali Park met Holland America Line. 

Alaska is een echte must op je bucketlist! Wekelijkse Cruises naar Alaska van mei tot september.

Holland America Line vaart reeds meer dan 70 jaar lang naar Alaska. Vertrek op cruise naar Alaska vanuit Seattle, Vancouver of Whittier (Anchorage).

Denali Nationaal Park Alaska

Wie het inlandse Alaska wil ontdekken kan kiezen uit verschillende combinaties met een drie-, vier- of zevendaagse cruise om meer tijd door te brengen in Denali Nationaal Park, het kroonjuweel van Alaska’s binnenland. Dankzij haar insider expertise én uitgebreide netwerk aan eigen hotels, treinstellen en touringcars is Holland America Line de enige cruisemaatschappij die excursies over land aanbiedt tot aan Dawson City. Dit is de stad waar de ‘Goudkoorts van Klondike’ z’n oorsprong vindt en waarmee je een bezoek kunt brengen aan het uitgestrekte en afgelegen Yukon territorium, waar de geschiedenis van de Goudkoorts van Klondike samensmelt met wilde, ongerepte natuur. 

 • De Koningsdam vaart  in Alaska met rondreizen langs de Inside Passage vanuit Vancouver, B.C. Deze nieuwste categorie schepen brengt een aantal exclusieve faciliteiten van Holland America Line naar Alaska zoals de Music Walk, waar op drie podia alle muziekgenres aan bod komen, de Rolling Stone Rock Room, waar een liveband de bekendste rockhits uit het verleden opnieuw tot leven brengt en het hypermoderne theater World Stage, de Franse brasserie Rudi’s Sel de Mer, de sushibar Nami Sushi, een groot aantal kajuiten met veranda's en nog veel meer. 
 • Holland America Line is de enige cruisemaatschappij met zevendaagse rondreizen vanuit Vancouver naar Glacier Bay Nationaal Park.
 • De veertiendaagse Great Alaska Explorer EXC In-Depth reizen  zijn een totaal nieuwe manier om Alaska te verkennen. Het schip maakt een rondreis vanuit Vancouver en legt aan in nauwelijks bezochte havens zoals Homer en Valdez. Gasten hebben keuze uit interactieve workshops, lezingen en landexcursies rond het thema fotografie, natuur, eten en drinken en geschiedenis. Op het schip staan Zodiacs klaar om wilde dieren, majestueuze gletsjers en het adembenemende landschap van dichterbij te ontdekken en dit alles onder leiding van een expert. 
 • Aan boord van alle cruiseschepen is er keuze uit een uitgebreid programma van het informatiecentrum ‘Explorations Central’, waarbij regionale experts de gasten onderdompelen in de lokale cultuur en geschiedenis. Daarnaast is er een bioloog uit Alaska aan boord en bij cruises naar Glacier Bay reist een parkwachter en een ‘native speaker’ mee. Daarnaast zijn er nog speciale presentaties over lokale onderwerpen zoals Alaska’s bushpiloten en de bekende sledehondenrace Iditarod.
 • Cruises naar Yukon omvatten nu twee overnachtingen in Dawson, in het hartje van Yukon. Dit geeft reizigers meer tijd om de geschiedenis van de goudkoorts te herbeleven en vanaf het uitzichtpunt Midnight Dome te genieten van het fantastische uitzicht op Yukon Valley. 

Zeven wereldberoemde chefs begeleiden elk aspect van de culinaire ervaringen aan boord. Voor het eerst zijn er op de Alaska-cruises Frans en Italiaans geïnspireerde gerechten van de hand van het nieuwste lid van de Culinaire Raad van Holland America Line, de veelgeprezen restauranthouder Kristen Kish, die het tiende seizoen van het televisieprogramma ‘Top Chef’ won.

De westkust van Amerika: Cruises naar de kust van Mexico, Hawaï en Californië

Een nieuw vaarseizoen (vanaf okt. 2024) vanuit de haven van San Diego in Californië. Vanuit daar vertrekken cruises met de Koningsdam naar Mexico, Hawaï en langs de kust van Californië.  

Koningsdam: cruises vanuit San Diego - vanuit Mexico, vanaf de Californische kust en Hawaï cruises.

 • Alle 7-daagse cruises op de "Mexicaanse Rivièra" bezoeken drie Mexicaanse havens: Puerto Vallarta, Mazatlán en Cabo San Lucas.
 • De "Mexico en de Zee van Cortez"-routes duren tussen negen en twaalf dagen en doen een combinatie van Puerto Vallarta, Mazatlán, Cabo San Lucas, Guaymas, Topolobampo, Pichilingue (La Paz) en Loreto, Mexico aan.
 • Cruises "Circle Hawaï" duren 17 of 18 dagen en doen de Hawaïaanse havens Lahaina, Hilo, Honolulu, Nawiliwili en Kona en Ensenada aan.

Meer info en reservaties bij de betere cruisereisbureaus of bel Holland America line 00800 1873 1873.

Grand Voyage Cruises 2025

Er is geen betere manier om de wereld te zien dan met een Holland America Line Grand World Voyage. Meer havens, langere verblijven en indrukwekkende overnachtingen aan wal. 

4 januari 2025: Grand World Voyage: Australië & New Zeeland  

 • 124 dagen. Vertrek op 4 januari 2025 aan boord van de Zuiderdam vanuit Fort Lauderdale, Florida.  Streep wonder na wonder van je bucketlist, inclusief Machu Picchu, Paaseiland en het Great Barrier Reef op een wereldcruise met 32 landen en 10 overnachtingen.

25 januari 2025: Grand World Voyage: Pole to Pole 

 • 133 dagen. Vertrek op 25 januari 2025 aan boord van de Volendam vanuit Fort Lauderdale, Florida.  Ontdek historische bezienswaardigheden, bruisende hoofdsteden en dramatische natuurlandschappen op een wereldcruise naar Antarctica, Zuid-Amerika, Europa en Canada met veel overnachtingen.

Holland America Line schepen varen door het Panamakanaal

Je kan kiezen uit enkele afvaarten met Holland America Line cruises. De schepen bieden unieke routes, zowel volledige doorvaarten die variëren van 14 tot 23 dagen als ook 10- en 11-daagse gedeeltelijke passages die eveneens het zuiden van de Caribbean aandoen. De AmsterdamEurodamNieuw Amsterdam,Oosterdam en Volendam maken passages tussen de Atlantische en de Stille Oceaan. De schepen vertrekken vanuit drie steden: Fort Lauderdale in Florida, San Diego in Californië en Vancouver in British Columbia. de Zuiderdam en de Eurodam maken 16 gedeeltelijke passages. De 10- en 11-daagse Panama Canal Sunfarer-routes van en naar Fort Lauderdale verkennen het Gatúnmeer in het Kanaal en maken ook stops in Aruba, Curaçao, Colombia, Costa Rica, Panama en Half Moon Cay.

Het Panamakanaal komt meer tot leven met EXC Holland America Line

Tijdens de cruises brengt de programmering van EXC de lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen van de regio aan boord tot leven. Reizigers die meer willen weten over de regio kunnen een EXC-talkshow, een EXC Port-to-Table-kookdemonstratie of een wijnproeverij bijwonen. In de Dining Room en de Lido Market proeven reizigers de smaken van de regio.

Meer info alle routes.

Neem contact op met je cruisereisbureaus of bel Holland America line 00800 1873 1873.

Zie nu nieuwste promotiefilm met Holland America Line. 

Een ruise boeken voor 2023-2024? Dit kan u met vertrouwen bij Holland America Line. Vraag detail info bij de betere cruisereisbureaus. Vraag bij uw cruisereisbureau ook naar de volgende voordelen/aanbiedingen:

 • volpension ontbijt-lunch-diners
 • Signature drankenpakket (max 15 drankjes p.p.p.d van maximaal $11 per drankje)
 • Signature dinerpakket (1x Canaletto & 1x Pinnacle Grill diner voor alle personen in de hut)
 • Vraag naar tarieven voor een suite en ontvang naast de bovenstaande voordelen ook een premium internetpakket (o.b.v. dubbele bezetting)

Meer info en reservaties bij de betere cruisereisbureaus of bel Holland America line 00800 1873 1873.

Holland America Line Blog:

Klik hier en volg de blogs van Holland America Line

Holland America Line = 150 jaar ervaring 

In 2023 vierde Holland America Line met trots haar 150-jarig bestaan. Alle elf premium schepen uit de Holland America Line vloot varen onder de Nederlandse vlag en zijn mid-size, oftewel middelgroot, variërend van een capaciteit voor 1.430 tot maximum 2.668 passagiers. Hierdoor blijft de sfeer aan boord intiem en kunnen de schepen aanleggen op plaatsen waar de grotere schepen dat niet kunnen. Dit zorgt voor interessante en verrassende vaarroutes en aanlegplaatsen. Aan boord van de schepen wordt zowel Engels als Nederlands gesproken, dagprogramma's en menu's zijn beschikbaar in het Nederlands, en bepaalde excursies bieden Nederlandstalige gidsen. Centraal bij Holland America Line staan hoogstaande premium service, gastronomie en persoonlijke vrijheid. 

BBC Earth op de Holland America Line schepen.

Holland America Line heeft een exclusieve samenwerking met BBC Earth waarbij op onvergetelijke manieren ’s werelds natuurwonderen worden beleefd. Het publiek ervaart de vier seizoen door een combinatie van live muziek tegen een achtergrond van prachtige beelden van de BBC Earth televisieserie Wild Alaska.

Single? Er zijn een 10-tal buitenhutten voor singles te boeken op de nieuwste cruiseschepen! 

Getuigenis met Nieuw Amsterdam

"Onze cruise was voor ons een "SUPERERVARING " ! Alles is heel vlot verlopen. Wij hebben enorm genoten van alle mooie bestemmingen. Genoten van de goeie terrasjes met prachtige uitzichten. Wij waren ook verbaasd over de vlotte organisatie van het inchecken, de tenders, uitchecken. Het eten was SUPER ! Op de service was niks aan te merken, supervriendelijk, de keuze was enorm, mooi geserveerd en vooral superlekker (vaak heel moeilijk om te kiezen ) Wij hadden ons tafeltje van 2 ! Bedankt hiervoor !  20u was ook perfect geregeld ! De kajuiten waren heel proper en ook heel goeie service !  Wij willen jullie nogmaals bedanken voor alle goede zorgen/regelingen/reservaties.......   HET WAS SUPER !"  Groetjes, Dirk & Veronique  

Al deze cruises zijn te boeken bij de betere cruisereisbureaus.  of bel Holland America line 00800 1873 1873.  Zie alle routes.

Holland America Line vaart met meerdere schepen in Europa. Keuze in bijna 100 afvaarten, één week cruises tot zelfs 50-daagse cruises. Voor een 14-daagse cruise naar Noorse fjorden en IJsland kan je in Harwich aan boord gaan.  

Librijestijl:  Sterrendiner in Librijestijl kan je nu ervaren tijdens je cruise met Holland America Line.

Cruisepassagiers van Holland America Line kunnen voortaan op hun cruiseschepen dineren in Librijestijl. De rederij haalt 'álles uit de kast' om de beleving van het driesterrenrestaurant aan boord zo authentiek mogelijk te maken. Gedurende de cruise wordt het 'pop-up restaurant' op de Librije-avonden helemaal getransformeerd in Librijestijl. De bediening is gekleed in het stemmige Librije uniform, de tafelsetting en aankleding stemmen zo getrouw als mogelijk is overeen met het restaurant in Overijssel. Topkok Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse van het 3-sterrenrestaurant in Zwolle zien het als de 'nieuwe kroon' op hun werk. Holland America Line serveert Jonnie Boer’s ‘Librije diner’ in het Pinnacle Grill restaurant aan boord van het ms Rotterdam. “Taste of De Librije’ is de naam waaronder het exquise menu wordt gepresenteerd. Het is genoemd naar het restaurant van de driesterren Michelin topkok, die vanuit Zwolle met zijn verfijnde culinaire prestaties wereldfaam heeft gemaakt. Een smaakvolle selectie aan voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en desserts laat gasten van Holland America Line kennis maken met de bijzondere keuken van Boer.

Wijnkaart
En de wijnkaart belicht een selectie uit de collectie van sommelier en Librije gastvrouw Thérèse Boer. Het ‘Proef de Librije’ diner kan al voor de reis geboekt vworden voor een toeslag van USD 69 (ruim 53 euro) per persoon, inclusief de bijbehorende wijnen. En dat is echt een koopje.

Holland America Line breidt het 'Taste of De Librije-menu' dat vorig jaar werd gelanceerd op de Rotterdam, uit naar de Eurodam. Dit vijfgangenmenu brengt hulde aan Jonnie Boer, driesterrenchef van De Librije in Zwolle en lid van HAL's Culinary Council. Dit menu wordt een avond per cruise aangeboden in de Pinnacle Grill. Het specialiteitenrestaurant krijgt bij die gelegenheid accenten van De Librije. De kostuums van het personeel, de tafelschikking en de wijnkaart verwijzen naar het driesterrenrestaurant.  

Over Holland America Line [een divisie van Carnival Corporation en plc (NYSE: CCL en CUK)]

Holland America Line verkent de wereld sinds 1873 en was de eerste cruisemaatschappij die meer dan 70 jaar geleden avonturen naar Alaska en de Yukon aanbood. Haar vloot van premium schepen bezoekt meer dan 400 havens in 114 landen over de hele wereld en biedt een ideale middelgrote scheepservaring. Een derde schip van de Pinnacle-klasse, Rotterdam, is in aanbouw en zal in juli 2021 aan de vloot worden gevoegd.

De schepen van Holland America Line, de leider in premium cruises, bieden een breed scala aan innovatieve en verrijkende ervaringen gericht op het verkennen van bestemmingen en gepersonaliseerd reizen. De beste livemuziek op zee vult elke avond de Music Walk en eetgelegenheden bieden exclusieve gerechten van de gewaardeerde Culinary Council van Holland America Line, die bestaat uit wereldberoemde chef-koks. 

Contacteer de betere cruisereisbureaus voor alle routes 2023-2024 en hun speciale cruiseaanbiedingen. Klik hier voor web Holland America Line.

Benieuwd naar het volledige artikel, reportage en beoordelingen door Rudy Beckx, uitgever van magazine CRUISE & STYLE? Dit tijdschrift is te bestellen via deze link. 

Tekst ®  CRUISE & STYLE®

 

Terug naar rederijen nieuws

 

http://www.hollandamerica.com/main/Main.action