Cruise Port Rotterdam 2025, de thuishaven voor cruises met Holland America Line

Voor makkelijk bereikbare cruisevakanties naar o.a. de Noorse fjorden, de Oostzee, IJsland, Groenland en Spitsbergen heeft Holland America Line de ideale oplossing. De twee nieuwste schepen van de cruisemaatschappij, de Rotterdam en de Nieuw Statendam, bieden talrijke routes 2025 aan vanuit Cruise Port Rotterdam.

April tot oktober: Wil je eens meevaren in 2025 met nieuwste cruiseschip Rotterdam?  

 • Rotterdam zal van april tot oktober 2025, keuze in 7-, 14- en 21- daagse rondreizen uitvoeren vanuit Rotterdam naar Noord-Europa, m.a.w geen vluchten nodig, snel aan boord en vanaf dag één reeds genieten van je cruisevakantie. Bestemmingen: Noorse fjorden (o.a. Nordfjord & Sognefjord), Schotland, IJsland en de Scandinavische hoofdsteden.

Meer info en reservaties bij onze aanbevolen CRUISE & STYLE cruisereisbureaus of bel Holland America line 00800 1873 1873. 

Mei tot september met cruiseschip Nieuw Statendam :

 • De Nieuw Statendam zal van mei tot augustus 2025 14- en 28-daagse rondreizen aanbieden vanuit Rotterdam naar Noord-Europa, naar de Oostzee, de Britse Eilanden, Noorwegen tot aan de Noordkaap, Schotland en IJsland.
 • Een 42-daagse “Arctic Circle Crossing” vertrekt op 15 juni 2025, rondvaart vanuit Rotterdam. De cruise doet havens aan in Noorwegen, Verenigd Koninkrijk, doortocht door de poolcirkel naar de Noordkaap; schilderachtige cruises door de fjorden van IJsland en in Groenland: Nanortalik, Ilulissat, Sisimiut & Nuuk, Faeröereilanden.

Meer info en reservaties bij de betere cruisereisbureaus of bel Holland America line 00800 1873 1873.

Met cruiseschip: Zuiderdam

De Zuiderdam vertrekt op 5 augustus 2025 ook vanuit Rotterdam voor een 18-daagse ‘Voyage of the Vikings’ vaart.

Veel van deze cruises kunnen worden uitgebreid tot Collectors' Voyages welke zorgen voor een uitgebreidere ontdekking van Europese bestemmingen. Variërend van 14 tot 41 nachten, combineren deze kunstig uitgewerkte langere cruises niet-herhalende, back-to-back route. Hierdoor kunnen gasten meer bestemmingen bezoeken en extra tijd besteden aan het ontdekken van eeuwenoude kunst, geschiedenis en cultuur. 

Mediterrane cruiseseizoen, vanaf april tot november 2025

Een cruisevakantie op de Middellandse Zee staat voor genieten van de zon, mooie vergezichten, interessante reisbestemmingen en heerlijke gastronomie.

 • De Oosterdam vaart het hele Europese seizoen van 2025 in de Middellandse Zee vanuit vier thuishavens: Piraeus (Athene), Barcelona, Civitavecchia (Rome) en Triëst (Venetië). 
 • De Nieuw Statendam vaart in september en oktober 2025: 14-daagse cruises tussen Barcelona en Civitavecchia (Rome) en Piraeus (Athene), en rondreizen vanuit Piraeus. 

Alaska Cruises & Denali Park met Holland America Line. Vanaf mei tot september 2025

Alaska is een echte must op je bucketlist! Wekelijkse Cruises naar Alaska van mei tot september. Lees reportage in ons magazine CRUISE & STYLE, interesse? Mail naar info@cruisestyle.be ; Holland America Line vaart reeds meer dan 70 jaar lang naar Alaska. Vertrek op cruise naar Alaska vanuit Seattle, Vancouver, Whittier, Anchorage en Fairbanks.

Denali Nationaal Park Alaska

Wie het inlandse Alaska wil ontdekken kan kiezen uit verschillende combinaties met een drie-, vier- of zevendaagse cruise om meer tijd door te brengen in Denali Nationaal Park, het kroonjuweel van Alaska’s binnenland. Dankzij haar insider expertise én uitgebreide netwerk aan eigen hotels, treinstellen en touringcars is Holland America Line de enige cruisemaatschappij die excursies over land aanbiedt tot aan Dawson City. Dit is de stad waar de ‘Goudkoorts van Klondike’ z’n oorsprong vindt en waarmee je een bezoek kunt brengen aan het uitgestrekte en afgelegen Yukon territorium, waar de geschiedenis van de Goudkoorts van Klondike samensmelt met wilde, ongerepte natuur. 

 • De Koningsdam vaart  in Alaska met rondreizen langs de Inside Passage vanuit Vancouver, B.C. Deze nieuwste categorie schepen brengt een aantal exclusieve faciliteiten van Holland America Line naar Alaska zoals de Music Walk, waar op drie podia alle muziekgenres aan bod komen, de Rolling Stone Rock Room, waar een liveband de bekendste rockhits uit het verleden opnieuw tot leven brengt en het hypermoderne theater World Stage, de Franse brasserie Rudi’s Sel de Mer, de sushibar Nami Sushi, een groot aantal kajuiten met veranda's en nog veel meer. 
 • Holland America Line is de enige cruisemaatschappij met zevendaagse rondreizen vanuit Vancouver naar Glacier Bay Nationaal Park.
 • De veertiendaagse Great Alaska Explorer EXC In-Depth reizen  zijn een totaal nieuwe manier om Alaska te verkennen. Het schip maakt een rondreis vanuit Vancouver en legt aan in nauwelijks bezochte havens zoals Homer en Valdez. Gasten hebben keuze uit interactieve workshops, lezingen en landexcursies rond het thema fotografie, natuur, eten en drinken en geschiedenis. Op het schip staan Zodiacs klaar om wilde dieren, majestueuze gletsjers en het adembenemende landschap van dichterbij te ontdekken en dit alles onder leiding van een expert. 
 • Aan boord van alle cruiseschepen is er keuze uit een uitgebreid programma van het informatiecentrum ‘Explorations Central’, waarbij regionale experts de gasten onderdompelen in de lokale cultuur en geschiedenis. Daarnaast is er een bioloog uit Alaska aan boord en bij cruises naar Glacier Bay reist een parkwachter en een ‘native speaker’ mee. Daarnaast zijn er nog speciale presentaties over lokale onderwerpen zoals Alaska’s bushpiloten en de bekende sledehondenrace Iditarod.
 • Cruises naar Yukon omvatten nu twee overnachtingen in Dawson, in het hartje van Yukon. Dit geeft reizigers meer tijd om de geschiedenis van de goudkoorts te herbeleven en vanaf het uitzichtpunt Midnight Dome te genieten van het fantastische uitzicht op Yukon Valley. 

Wereldberoemde chefs begeleiden elk aspect van de culinaire ervaringen aan boord. Voor het eerst zijn er op de Alaska-cruises Frans en Italiaans geïnspireerde gerechten van de hand van het nieuwste lid van de Culinaire Raad van Holland America Line, de veelgeprezen restauranthouder Kristen Kish, die het tiende seizoen van het televisieprogramma ‘Top Chef’ won.

"Fly & Cruise Carribean" geselecteerde afvaarten tot en met april 2025 

De voordelen van een Fly & Cruise pakket zijn veelzijdig. Het betreft een pakketreis die flexibiliteit biedt bij het kiezen van vluchten, waardoor er geen zorgen of risico's zijn. Holland America Line neemt de volledige zorg over de vluchten op zich, wat betekent dat bij annulering of vertraging door de luchtvaartmaatschappij een alternatief wordt geregeld. Bovendien is er een 24-uurs noodnummer beschikbaar voor eventuele vluchtverstoringen.

Het ‘Fly & Cruise Caribbean’ pakket is van toepassing op geselecteerde cruises in de Caraiben met een vertrek tussen oktober 2024 en april 2025 en zijn al beschikbaar vanaf slechts € 1699,- per persoon. Het pakket omvat onder andere:

 • De cruise op basis van volpension
 • Retourvlucht naar Miami of Ft. Lauderdale (tot een maximale waarde van € 1.200,- per persoon)
 • Eén nacht pre-cruise hotel in Miami

Luchthaventransfers ter plaatse aansluitend op de cruise 

Have it all

Naast dit voordeelpakket kan ook nog steeds het voordelige ‘HAVE IT ALL’ pakket bij worden geboekt voor € 65,- per persoon per nacht. Als gasten dit pakket bijboeken krijgen zij o.a. een drankenpakket, WIFI en tot $300 boordtegoed te gebruiken voor excursies (afhankelijk van de reis duur). 

De cruises vertrekken vanuit Fort Lauderdale (Miami). Enkele voorbeelden van deze routes:

Met Nieuw Statendam vanaf € 1.699,- per persoon. Het schip Nieuw Statendam neemt je tijdens deze cruise mee naar sublieme bestemmingen in de Caribbean, startend bij het privé bounty eiland Half Moon Cay, waarna het de relaxte vibes van Jamaica opzoekt, gevolgd door de Kaaimaneilanden en Cozumel waarna het weer terugkeert naar thuisbasis Fort Lauderdale. Deze cruise is te boeken vanaf € 1.699,- per persoon.

 

Met Zuiderdam, vanaf € 1.699,- per persoon. Het schip Zuiderdam verkent naar de Oostelijke Caribbean waar de Dominicaanse Republiek ligt te wachten op haar bezoek. Gevolgd door het kleurrijke Puerto Rico, gevolgd door de Amerikaanse Maagdeneilanden om de voorlaatste dag van de cruise af te sluiten met de voeten in het maagdelijk witte zandstrand van Half Moon Cay.

De westkust van Amerika: Cruises naar de kust van Mexico, Hawaï en Californië, januari tot april & aug. tot dec. 2025

Vanuit de haven van San Diego in Californië. Vanuit daar vertrekken cruises met de Koningsdam, Nieuw Amsterdam en Zaandam naar Mexico, Hawaï en langs de kust van Californië. 

 • Alle 7-daagse cruises op de "Mexicaanse Rivièra" bezoeken drie Mexicaanse havens: Puerto Vallarta, Mazatlán en Cabo San Lucas.
 • De "Mexico en de Zee van Cortez"-routes duren tussen negen en twaalf dagen en doen een combinatie van Puerto Vallarta, Mazatlán, Cabo San Lucas, Guaymas, Topolobampo, Pichilingue (La Paz) en Loreto, Mexico aan.
 • Cruises "Circle Hawaï" duren 17 of 18 dagen en doen de Hawaïaanse havens Lahaina, Hilo, Honolulu, Nawiliwili en Kona en Ensenada aan.

Meer info en reservaties bij de betere cruisereisbureaus of bel Holland America line 00800 1873 1873.

"Grand Voyage Cruises" vertrek januari 2025

Er is geen betere manier om de wereld te zien dan met een Holland America Line Grand World Voyage. Meer havens, langere verblijven en indrukwekkende overnachtingen aan wal. 

4 januari 2025: Grand World Voyage: Australië & New Zeeland  

 • 124 dagen. Vertrek op 4 januari 2025 aan boord van de Zuiderdam vanuit Fort Lauderdale, Florida.  Streep wonder na wonder van je bucketlist, inclusief Machu Picchu, Paaseiland en het Great Barrier Reef op een wereldcruise met 32 landen en 10 overnachtingen.

25 januari 2025: Grand World Voyage: Pole to Pole 

 • 133 dagen. Vertrek op 25 januari 2025 aan boord van de Volendam vanuit Fort Lauderdale, Florida.  Ontdek historische bezienswaardigheden, bruisende hoofdsteden en dramatische natuurlandschappen op een wereldcruise naar Antarctica, Zuid-Amerika, Europa en Canada met veel overnachtingen.

Panamakanaal: januari tot april en oktober 2025 

Je kan kiezen uit enkele afvaarten met Holland America Line cruises. De schepen bieden unieke routes, zowel volledige doorvaarten die variëren van 14 tot 21 dagen als ook passages die eveneens het zuiden van de Caribbean aandoen. De EurodamNieuw Amsterdam, Koningsdam, Rotterdam en Zaandam maken passages tussen de Atlantische en de Stille Oceaan. De schepen vertrekken vanuit vijf steden: Fort Lauderdale in Florida, San Diego in Californië, Miami in Florida, Seattle in Washington en Vancouver in British Columbia. 

Het Panamakanaal komt meer tot leven met EXC Holland America Line

Tijdens de cruises brengt de programmering van EXC de lokale tradities, culinaire smaken en culturele ervaringen van de regio aan boord tot leven. Reizigers die meer willen weten over de regio kunnen een EXC-talkshow, een EXC Port-to-Table-kookdemonstratie of een wijnproeverij bijwonen. In de Dining Room en de Lido Market proeven reizigers de smaken van de regio.

Meer info alle routes.

Meer info en reservaties bij de betere cruisereisbureaus of bel Holland America line 00800 1873 1873.

Transatlantische cruise juli 2025

Vertrek op 19 juli 2025: De populaire “Voyage of the Vikings” aan boord van de Zuiderdam.  35-daagse cruise met een rondreis vanuit Boston en doet havens aan in Maine, Canada, Groenland, IJsland, Nederland, Ierland, Noord-Ierland en Noorwegen. De route wordt ook aangeboden in delen van 17 en 18 dagen van Boston naar Rotterdam of van Rotterdam naar Boston.

Zie nu nieuwste promotiefilm met Holland America Line. 

Het nieuwste vlaggenschip de ROTTERDAM werd toepasselijk gedoopt in Rotterdam waar Holland America Line ooit werd opgericht. De plechtigheid vond plaats bij de cruiseterminal Rotterdam op de Kop van Zuid. De Rotterdam VII is bijna 300 meter lang, telt 2.660 bedden en heeft 800 tot 900 bemanningsleden. De Rotterdam is het elfde schip in de vloot van de rederij.

NIEUW: Holland America Line heeft haar ontspanningsmogelijkheden aan boord verder uitgebreid met o.a. nieuwe kunststudio’s, sportfaciliteiten, spelletjeskamers en bibliotheken. Holland America Line wil hiermee de gastervaring op elke cruise nog meer verbeteren. Om alle activiteiten te begeleiden is er een kunst- en een sportinstructeur full-time aanwezig.

Een cruise boeken? Dit kan u met vertrouwen bij Holland America Line. Vraag detail info bij onze CRUISE & STYLE aanbevolen cruisereisbureaus. Vraag bij uw cruisereisbureau ook naar de volgende voordelen/aanbiedingen:

 • volpension ontbijt-lunch-diners
 • Signature drankenpakket (max 15 drankjes p.p.p.d van maximaal $11 per drankje)
 • Signature dinerpakket (1x Canaletto & 1x Pinnacle Grill diner voor alle personen in de hut)
 • Vraag naar tarieven voor een suite en ontvang naast de bovenstaande voordelen ook een premium WIFI internetpakket (o.b.v. dubbele bezetting)

Meer info en reservaties bij de betere cruisereisbureaus of bel Holland America line 00800 1873 1873.

Holland America Line Blog:

Klik hier en volg de blogs van Holland America Line

Holland America Line breidt haar entertainmentaanbod uit met de introductie van diverse nieuwe mainstage-ervaringen. Vier nieuwe shows, afgestemd op verschillende regio’ en de lokale cultuur waar schepen rondvaren. Sinds kort kunnen zij met trots zeggen dat de volledige vloot (11 schepen) gereed is gemaakt voor walstroom. Hierdoor kunnen de schepen als ze aangemeerd zijn in een haven gebruik maken van het lokale stroomnetwerk, Dit is een grote stap naar een duurzamere toekomst!

Holland America Line = 150 jaar ervaring 

In 2023 vierde Holland America Line met trots haar 150-jarig bestaan. Alle elf premium schepen uit de Holland America Line vloot varen onder de Nederlandse vlag en zijn mid-size, oftewel middelgroot, variërend van een capaciteit voor 1.430 tot maximum 2.668 passagiers. Hierdoor blijft de sfeer aan boord intiem en kunnen de schepen aanleggen op plaatsen waar de grotere schepen dat niet kunnen. Dit zorgt voor interessante en verrassende vaarroutes en aanlegplaatsen. Aan boord van de schepen wordt zowel Engels als Nederlands gesproken, dagprogramma's en menu's zijn beschikbaar in het Nederlands, en bepaalde excursies bieden Nederlandstalige gidsen. Centraal bij Holland America Line staan hoogstaande premium service, gastronomie en persoonlijke vrijheid. 

BBC Earth op de Holland America Line schepen.

Holland America Line heeft een exclusieve samenwerking met BBC Earth waarbij op onvergetelijke manieren ’s werelds natuurwonderen worden beleefd. Het publiek ervaart de vier seizoen door een combinatie van live muziek tegen een achtergrond van prachtige beelden van de BBC Earth televisieserie Wild Alaska.

Single? Er zijn een 10-tal buitenhutten voor alleenreizenden te boeken op de nieuwste cruiseschepen! 

Getuigenis met Nieuw Amsterdam:

"Onze cruise was voor ons een "SUPERERVARING " ! Alles is heel vlot verlopen. Wij hebben enorm genoten van alle mooie bestemmingen. Genoten van de goeie terrasjes met prachtige uitzichten. Wij waren ook verbaasd over de vlotte organisatie van het inchecken, de tenders, uitchecken. Het eten was SUPER ! Op de service was niks aan te merken, supervriendelijk, de keuze was enorm, mooi geserveerd en vooral superlekker (vaak heel moeilijk om te kiezen ) Wij hadden ons tafeltje van 2 ! Bedankt hiervoor !  20u was ook perfect geregeld ! De kajuiten waren heel proper en ook heel goeie service !  Wij willen jullie nogmaals bedanken voor alle goede zorgen/regelingen/reservaties.......   HET WAS SUPER !"  Groetjes, Dirk & Veronique  

Al deze cruises zijn te boeken bij de betere cruisereisbureaus.  of bel Holland America line 00800 1873 1873.  Zie alle routes.

Holland America Line vaart met meerdere schepen in Europa. Keuze in bijna 100 afvaarten, één week cruises tot zelfs 50-daagse cruises. Voor een 14-daagse cruise naar Noorse fjorden en IJsland kan je in Harwich aan boord gaan.  

Over Holland America Line [een divisie van Carnival Corporation en plc (NYSE: CCL en CUK)]

Holland America Line verkent de wereld sinds 1873 en was de eerste cruisemaatschappij die meer dan 70 jaar geleden avonturen naar Alaska en de Yukon aanbood. Haar vloot van premium schepen bezoekt meer dan 400 havens in 114 landen over de hele wereld en biedt een ideale middelgrote scheepservaring. Een derde schip van de Pinnacle-klasse, Rotterdam, is in aanbouw en zal in juli 2021 aan de vloot worden gevoegd.

De schepen van Holland America Line, de leider in premium cruises, bieden een breed scala aan innovatieve en verrijkende ervaringen gericht op het verkennen van bestemmingen en gepersonaliseerd reizen. De beste livemuziek op zee vult elke avond de Music Walk en eetgelegenheden bieden exclusieve gerechten van de gewaardeerde Culinary Council van Holland America Line, die bestaat uit wereldberoemde chef-koks. 

Nieuw: alle schepen van Holland America Line zijn nu uitgerust met walstroom!

Sinds kort kunnen zij met trots zeggen dat de volledige vloot (11 schepen) gereed is gemaakt voor walstroom. Hierdoor kunnen de schepen als ze aangemeerd zijn in een haven gebruik maken van het lokale stroomnetwerk. Ook dit is een grote stap naar een duurzamere toekomst.

Meer info en reservaties bij de betere cruisereisbureaus of bel Holland America line 00800 1873 1873. Voor alle routes en hun speciale cruiseaanbiedingen. Klik hier voor web Holland America Line.

Benieuwd naar het volledige artikel, reportage en beoordelingen door Rudy Beckx, uitgever van magazine CRUISE & STYLE? Dit tijdschrift is te bestellen via deze link. 

Tekst ®  CRUISE & STYLE®

 

Terug naar rederijen nieuws

 

https://www.hollandamerica.com/nl/nl