15-tal premium cruiseschepen, een rederij met een jarenlange traditie

Princess Cruises is 's werelds grootste internationale premium cruisemaatschappij met een vloot van 15-tal moderne cruiseschepen, die elk jaar twee miljoen gasten vervoert naar 330 bestemmingen over de hele wereld, waaronder het Caribisch gebied, Alaska, het Panamakanaal, de Mexicaanse Rivièra, Europa, Zuid-Amerika, Australië/Nieuw-Zeeland, de Stille Zuidzee, Hawaï, Azië, Canada/Nieuw-Engeland, Antarctica en Wereldcruises. Een team van professionele bestemmingsdeskundigen heeft 170 routes samengesteld, variërend in lengte van drie tot 111 dagen en Princess Cruises wordt voortdurend erkend als "Beste Cruisemaatschappij voor routes".  

’s Avonds bekijkt u de mooiste films in de open lucht bij ’Movies under the stars’, een werkelijk unieke mogelijkheid! Uiteraard vinden ook de welbekende theatershows plaats aan boord.  

Afvaarten 2024 

  • 2024Middellandse Zee met nieuw cruiseschip Sun Princess 
  • 14 sept. 2024: Transatlantische cruise van Barcelona naar Fort Lauderdale, Florida  
  • 14 okt. 2024: 7-daagse cruises Oostelijke en Westelijke Caraïben vanuit Fort Lauderdale, Florida 
  • 22 maart 2025: Transatlantische cruise van Fort Lauderdale, Florida naar Barcelona 
  • 6 april 2025: Middellandse Zee cruises vanuit Piraeus, Griekenland, Barcelona, Rome, Southampton en Trieste
  • 1 nov. 2025: Transatlantische cruise van Barcelona naar Fort Lauderdale, Florida

Nieuw cruiseschip "Sun Princess"

Princess Cruises heeft een prachtig nieuw en op maat gemaakt schip onthuld dat het grootste schip van Princess Cruises ooit is dat plaats biedt aan meer dan 4.000 gasten. De nieuwe Sun Princess biedt een prachtig uitzicht, uitgebreide zalen, innovatieve entertainment locaties, multi-story eetzalen en next level stateroom accommodaties terwijl het trouw blijft aan de vloeiende strakke lijnen en design esthetiek geïnspireerd door het Seawitch icoon en gepopulariseerd in de originele "Love Boat" TV-serie en de eerbiedwaardige "Sun Princess" naam weer in gebruik neemt.

Het schip van 175.500 ton is het grootste Princess-schip dat ooit is gebouwd en omarmt het Italiaanse erfgoed door middel van een next-level, brand-iconic Piazza en The Dome, een geavanceerde entertainmentruimte geïnspireerd op de terrassen van Santorini. Sun Princess zal ook het exclusieve Princess Medaillon hebben dat Princess's leidende positie in het leveren van uitzonderlijke persoonlijke ervaringen op ongeëvenaarde schaal zal uitbreiden. Princess is uniek in de mogelijkheid om ongelooflijke cruiseschipvoorzieningen te bieden die typisch zijn voor de grootste schepen in de wereld, terwijl het een persoonlijke service biedt zoals op de kleinste schepen in de sector.

"Sun Princess is een nieuw en op maat gemaakt scheepsplatform, ontworpen om tegelijkertijd het erfgoed van Princess te omarmen en de toekomst met iconische, elegante en pure lijnen die uniek zijn voor ons merk, tegemoet te treden", aldus John Padgett, Princess Cruises president. "Een show-stopping, first-of-its-kind Dome op het bovenste dek en hangende glazen Piazza in het centrum van Sun Princess bieden innovatieve ontwerpen met een uitgestrekt uitzicht op de oceaan voor ongelooflijke mogelijkheden om contact te maken met de zee." 

Het schip is doordrongen van licht en verbindt gasten met dynamische uitzichten op de wereld en innovatieve ervaringen, van service tot eten en entertainment. De Piazza van de lijn overspant drie verdiepingen en vormt een iconisch architecturaal kenmerk dat gasten een naar buiten gerichte hangende ruimte biedt met comfortabele zitplaatsen en plaatsen om te genieten van het uitzicht op de oceaan in elke richting. In het midden van de Piazza staat ook een indrukwekkend LED-scherm dat kan worden verplaatst en geconfigureerd om live entertainmentprogramma's te bieden. Naast het Piazza Atrium komt een nieuwe koffieshop, Coffee Currents, Bellini's Cocktail Bar, samen met Princess favorieten als Crooners Bar en Alfredo's Pizzeria. 

Onze nieuwe generatie Piazza is doordrongen van licht en verbindt u met de wereld met dynamische uitzichten en innovatieve ervaringen. Wandel door onze adembenemende Piazza - een centrum van activiteit, geïnspireerd door de levendige pleinen van Europa. Breng de wereld naar u toe en geniet van het uitzicht op de oceaan in elke richting.

The Dome, geïnspireerd op de terrassen van Santorini, is een overdekt dek met meerdere niveaus en de eerste echte glazen koepel die ooit op een cruiseschip werd gebouwd. Overdag biedt The Dome een binnen/buitenzwembad en een unieke waterpartij in een comfortabele en ontspannen ruimte. s Nachts wordt het zwembad een podium en verandert de Dome volledig in een amusementsruimte met een South Beach-gevoel, ultramoderne lichteffecten en verbluffend entertainment.

Ons eerste schip dat op vloeibaar aardgas (LNG) kan varen 

Sun Princess® is het eerste schip in onze vloot dat wordt aangedreven door Liquified Natural Gas (LNG). Deze schoner brandende brandstof zal de luchtemissies en de gasolie op zee aanzienlijk verminderen om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren. Zij is het derde schip dat de naam Sun Princess® draagt en voegt zich bij de erfenis van het eerste schip dat van 1974 tot 1988 voer en het tweede schip dat van 1995 tot 2020 voer. Destijds had zij het grootste aantal balkonhutten en ons eerste 24-uurs café.

Nieuw ingerichte suites en kamers

Met in totaal 2.157 staterooms, waaronder 50 suites en 100 aangrenzende kamers, beschikt de Sun Princess over 21 dekken met meer balkonruimte buiten en hebben alle balkonaccommodaties een sofa op de kamer.

Een nieuw niveau van suite-accommodatie, de Signature Collection, wordt exclusief geïntroduceerd op Sun Princess. In aanvulling op de premium stateroom voorzieningen, Signature Collection suites omvatten toegang tot de Signature Restaurant, Signature Lounge, en Signature Sun Deck, een prive-gedeelte van het heiligdom.

Met Sun Princess worden de Club Class accommodaties aan boord van dit schip en alle Princess schepen voortaan Reserve Collection genoemd, de best gelegen mini suite staterooms. Binnen de Reserve Collection komen Reserve Collection Cabana kamers, resort-stijl staterooms met balkon en privé cabana, een extra grote buiten lounge ruimte. Deze premium accommodaties hebben ook toegang tot het Reserve Collection Restaurant.

Diverse bestemmingen

De schepen van Princess Cruises varen u naar diverse bestemmingen op alle zeven continenten. 

De cruisemaatschappij kondigde recent aan dat hun nieuwste "Sun Princess" in de zomer 2024 een seizoen van Middellandse Zee cruises zal maken. Dit gevolgd door westelijke en oostelijke Caribische reizen vanuit Port Everglades, Florida, in het najaar van 2024.

Een tweede Sphere-klasse schip van de volgende generatie is ook in bestelling en zal naar verwachting in het voorjaar van 2025 door Fincantieri worden geleverd.

Meer info zie op hun website:  www.princess.com , of Tel. Captain Cruise 02 808 08 55 of mail naar info@captaincruise.nl


Terug naar rederijen

https://www.princess.com