Star Clippers met 3 authentieke zeilschepen.

Star Clippers biedt zeilreizen aan in de Caraïben, Costa Rica, het Panamakanaal, Trans-Atlantische overtochten en de Middellandse Zee aan boord van de 166 passagiers tellende Star Clipper en Star Flyer en de 227 passagiers tellende Royal Clipper. Alle drie de schepen hebben uitgestrekte teakhouten dekken, zwembaden, informele dineermogelijkheden, een gezellige Tropical Bar op het dek en een comfortabele pianobar. De drie schepen in de Star Clippers vloot zijn moderne, high-tech, recreaties van de klassieke clipper zeilschepen die de wereldzeeën domineerden in de 19e eeuw. Vandaag de dag bieden ze passagiers comfortabel zeilen met bemanning op traditionele klipperschepen, gebouwd volgens compromisloze jachtveiligheid, met de luxueuze omgeving van een privéjacht. Voor het eerst kunnen passagiers genieten van de romantiek van het zeilen aan boord van een echt tall ship in een ontspannen sfeer met een hoge standaard van service en verwennerij verzorgd door een attente bemanning.

Het is telkens een sensationele belevenis als het schip de haven uitvaart en de zeilen worden gehesen op het prachtige nummer ‘Conquest of Paradise’ van Vangelis. Wat zorgt voor onvergetelijke, mooie herinneringen! Een unieke beleving is het relaxen in de netten vooraan het schip bij de boegspriet. Hier kun je genieten van het rustgevende geluid van de golven. Deze momenten zijn vooral onvergetelijk bij zonsondergang!

Costa Rica, yoga cruise

De cruise vertrekt in Puerto Caldera, de cruisehaven die de belangrijkste toegangspoort vormt tot de Pacifische kust van Costa Rica. Bij de stop in Quepos kan je het Manuel Antonio National Park bezoekenHet park beslaat een gebied van slechts 2 1/2 vierkante kilometer en is een van de meest diverse regenwouden van Costa Rica. Meer dan 1000 plantensoorten en een overvloed aan wilde dieren, waaronder hele kuddes nieuwsgierige apen, luiaards, neusberen, wasberen, leguanen, vogels en unieke kleurrijke vlinders hebben van deze plek hun thuis gemaakt.De volgende dag meer je aan in Golfito, de meest zuidelijke havenstad van Costa Rica. Voor bezoekers die willen surfen bij Pavones of willen sportvissen en er worden tal van andere activiteiten aangeboden, waaronder paardrijden, kajakken en uitstapjes naar nabijgelegen mangrovebossen. 

Playa Panama – bahia Culebra: Playa Nacascolo ligt aan de Pacifische kust van Costa Rica aan de oostkant van het Papagayo schiereiland. Het gouden zandstrand wordt omringd door landtongen bedekt met vegetatie die het grootste deel van het jaar weelderig blijft zodat je er neusbeertjes en apen kunt spotten. Het wordt beschreven als een van Costa Rica's mooiste stranden en omdat het wordt beschermd door de landtongen van Bahia Culebra, is het water er meestal rustig om te zwemmen. 

Bahia Potrero – Flamingo: Dit gebied bestaat uit de drie kustdorpen Flamingo, Surf side en Potrero. Het heeft een ideaal strand met rustig water voor een ontspannen duik of een lange wandeling langs deze prachtige kustlijn van de Stille Oceaan.

Islas Tortugas: Isla Tortuga wordt algemeen beschouwd als het mooiste eiland van Costa Rica. Met reusachtige kokospalmen die poederzachte witte zandstranden omlijsten die worden omspoeld door kristalhelder turkoois water, is dit echt een tropisch paradijs. Je kunt er ook beachvolleyballen, een kajak huren, zwemmen of zelfs een tochtje maken met een boot met glazen bodem. Maar als je je avontuurlijk voelt, kun je de tokkelbaan nemen als onderdeel van een canopytour. 

Volg ons via facebook en instagram 

Routes 2024-2025 Costa Rica

Cruiseroutes van 3 tot 14 nachten omvatten afvaarten door het oostelijke en westelijke Middellandse Zeegebied, Costa Rica en de Caraïben, doorkruisingen van het Panamakanaal en trans-Atlantische overtochten aan het begin en einde van elk zomerseizoen. Omdat de schepen kleiner zijn dan conventionele cruiseschepen, kunnen ze havens aandoen waar grotere schepen niet komen. Op alle drie de schepen worden regelmatig themacruises aangeboden, begeleid door deskundige gastsprekers over onderwerpen als yoga en meditatie, architectuur en gastronomie.

  • 28 dec. 2024: Panama to Costa Rica New Years Cruise 7 nachten met Star Clipper
  • 4 & 18 januari, 1 & 22 februari, 8 maart  2025: Costa Rica & Nicaragua 7 nachten  met Star Clipper  
  • 11 & 25 januari, 8 februari, 1 & 15 maart 2025: Costa Rica & Panama 7 nachten  met Star Clipper 
  • 15 februari 2025: Panama to Costa Rica 7 nachten met Star Clipper 

Meer info: Star Clippers of tel. Footprints: 03 / 242 82 82.