Rederij Holland America Line biedt dit jaar bijna 30 afvaarten vanuit de Nederlandse havens Amsterdam en Rotterdam. Cruises naar de Noorse Fjorden, Scandinavië, Baltische Staten, Groot Brittannië en IJsland. Op cruise zonder te vliegen naar een ander land.

Tijdens het komende cruiseseizoen vaart Holland America Line met de schepen ms Koningsdam, ms Rotterdam en ms Prinsendam opnieuw vanuit de havens van Amsterdam en Rotterdam naar diverse bijzondere bestemmingen. Ieder schip heeft haar eigen sfeer zodat gasten kunnen kiezen voor een schip dat past bij zijn of haar voorkeuren.

Ms Koningsdam, het nieuwe Pinnacle-class schip ms Koningsdam biedt plek aan 2650 gasten. Dit elegante schip biedt innovatieve concepten, openbare ruimtes en diverse eet- en entertainment gelegenheden. De spectaculaire Main Dining Room beschikt over een twee verdiepingen hoge sculptuur en een koperen wijntoren + extra nog acht andere restaurants. Met het bruisende Music Walk gebied dat alle muziekgenres live aanbiedt, worden gasten getrakteerd op entertainment van het hoogste niveau. Er zijn diverse type accommodaties met ook staterooms voor alleenreizende gasten en voor families van maximaal vijf personen. De familie stateroom beschikt over twee aparte badkamers. Het ms Koningsdam vaart van mei tot en met september vanuit Amsterdam naar de Noorse Fjorden, de Baltische Staten, IJsland en de Middellandse Zee.

Ms Rotterdam vaart van april tot en met augustus vaart vanuit havenstad Rotterdam. Met plaats voor 1404 gasten voelt het intiem aan. Het schip beschikt over meerdere categorieën staterooms inclusief Lanai klasse staterooms die uitkomen op het Promenadedek. Hierdoor kunnen gasten heerlijk buiten hun stateroom zitten. Zoals op ieder schip zijn er twee zwembaden. Het zwembad op het middendek heeft een schuifdak.

De cruises vanuit Rotterdam variëren van 7 tot maar liefst 37 nachten. Het schip vaart naar de Noorse Fjorden, Baltische Staten, Britse Eilanden en IJsland. Ook is er een cruise met een oversteek naar de Verenigde Staten.

Ms Prinsendam, het kleinste schip van Holland America Line,  staat ook wel bekend onder de naam ‘Elegant Explorer’ en er kunnen slechts 835 passagiers op. Omdat het schip kleiner is, vaart de Prinsendam naar unieke havens die grotere schepen niet aan kunnen doen. Het schip vaart vanuit Amsterdam van mei tot en met september. De cruises op het ms Prinsendam brengen gasten onder andere naar de Noordkaap, Poolcirkel, Baltische Staten, Britse Eilanden, Ierland, IJsland en de Middellandse Zee en variëren van 14 tot 36 nachten.

TIP:  ms Westerdam vaart deze zomer in de Middellandse zee.