COSTA CRUISES gaat weer cruisen in Italië vanaf 31 januari 2021 met COSTA DELIZIOSA

Costa Deliziosa zal vanaf 31 januari 2021 de activiteiten hervatten. Met Costa Deliziosa hebben de gasten de mogelijkheid om weer de mooiste Italiaanse locaties te bezoeken met dezelfde route die oorspronkelijk gepland was voor Costa Smeralda, met mini-cruises van 3 en 4 dagen in aanvulling op het 7-daagse programma. De rederij heeft deze wijzigingen toegepast op haar geplande cruiseprogramma's, met als doel de best mogelijke cruise-ervaring voor haar gasten te behouden. De beslissing om de Costa Deliziosa te exploiteren zal een grotere flexibiliteit van de route mogelijk maken om in te spelen op eventuele veranderingen in het lokale COVID-19 scenario met behoud van een unieke en exclusieve cruise-ervaring aan boord van een van de mooiste en meest gastvrije schepen van onze vloot. 

Costa Smeralda zal daarom een paar weken pauze inlassen en nieuwe plannen voor het schip zullen binnenkort worden gecommuniceerd.

 

Costa Cruises presenteert hun aangepaste programma voor voorjaar 2021 en nieuwste wereldcruise 2022 

Costa Smeralda

Costa Smeralda vaart binnenkort alleen in Italiaanse wateren, met bezoeken aan Savona, La Spezia, Cagliari, Messina, Napels en Civitavecchia / Rome. De Costa Smeralda cruise brengt gasten naar enkele van de meest populaire Italiaanse kunststeden en natuurgebieden en draagt zo bij aan het herstel van het nationale toeristische ecosysteem. 

Costa Deliziosa

Costa Deliziosa vaart opnieuw vanaf .... 2021, met aanlopen in Trieste, Bari, Brindisi en Catania.

Costa Diadema

Costa Diadema staat nu in de planning opnieuw te varen vanaf 7 april 2021.  

Costa Firenze

Het gloednieuwe cruiseschip Costa Firenze is in december 2020 opgeleverd en begint vanaf 28 februari 2021 met het aanbieden van één weekcruises in Italië, Frankrijk en Spanje.

Costa Favolosa

Costa Favolosa gaat pas vanaf 2 april 2021 ‘mini’-cruises aanbieden in de Middellandse Zee.

Wereldcruise 2022 met Costa Deliziosa

De wereldcruise met Costa Deliziosa kan nu geboekt worden voor 2022. 

Voor meer info en reservaties contacteer de betere cruisereisbureau's in België

Costa Cruises voorjaar 2021: cruises te boeken voor Belgische gasten

Costa Cruises herstart in fasen: Costa Cruises heeft haar activiteiten hervat vanuit Italiaanse havens.

Het heropstarten van de cruises is stapsgewijs, een geleidelijke re-introductie van de verschillende schepen. 

Er komen vijf cruiseschepen in de vaart, onder meer de nieuwe Costa Smeralda en de Costa Luminosa, bestemd voor Italiaanse, Franse en Spaanse passagiers. Vanaf november zouden alle Europeanen weer met Costa cruises kunnen maken met Deliziosa, Diadema, Smeralda en Luminosa. In de twee maanden daarna zou het aantal cruiseschepen uitgebreid worden met meerdere cruise afvaarten voorjaar 2021.

Costa Cruises Safety Protocol 

Het Costa Safety Protocol is net als de veiligheidsprotocollen van andere cruisemaatschappijen opgesteld in samenwerking met wereldwijde overheden, gezondheidsautoriteiten en wetenschappers.

  • Per cruise mogen veel minder passagiers dan gebruikelijk aan boord. 
  • Apps en digtale diensten moeten er voor zorgen dat er minder persoonlijke contacten nodig zijn. 
  • Elk bemanningslid wordt in het land van herkomst vooraf gescreend, inclusief twee verschillende coronatests met wissers. Bij aankomst in Italië worden ze een derde keer getest. Negatief-geteste bemanningsleden mogen aan boord maar moeten 14 dagen in quarantaine. Hun gezondheidstoestand wordt dagelijks gecontroleerd met temperatuurmetingen. Maandelijks wordt elk lid van de bemanning gecontroleerd met een wissertest. Bovendien moeten bemanningsleden voor het begin van elke dienst hun lichaamstemperatuur laten meten.
  • passagiers moeten op een aangewezen tijdstip aanwezig zijn om in te schepen. Op die manier wordt de drukte in de passengerterminal gespreid.
  • Check-in is volledig onine en opent 72u voor vertrek. Om hun cruise ticket te ontvangen moeten passagiers een vragenlijst over hun gezondheid invullen. Alle passagiers moeten hun lichaamstemperatuur laten meten en in de terminal een mondmasker dragen. Elke passagier meot een Covid test (swab) ondergaan. Het controleren van de lichaamstemperatuur gebeurt bij elke in- en ontscheping, ook als je dus een excursie aan wal gaat maken.
  • Social distancing: Aan boord zijn openbare ruimtes zodanig ingericht dat passagiers onderling voldoende afstand kunnen houden. Ook moet iedereen binnen een mondkapje dragen. Buiten moet je alleen een mondkapje dragen als je niet voldoende afstand tot andere passagiers kunt houden of als de regels van het betreffende land dat voorschrijven. 
  • In restaurants is geen zelfbediening meer mogelijk. Alle maaltijden en drankjes worden geserveerd door het Costa-personeel. Bovendien moet je een plaats in de belangrijkste restaurants vooraf reserveren. 
  • Ontsmetten, desinfecteren en nieuwe ventilatiesystemen: Het interieur en de buitendekken zullen vaker worden gereinigd en ontsmet met speciale producten. Ook de hutten en suites van de passagiers worden dagelijks schoongemaakt en gedesinfecteerd. Verder zijn boordventilatiesystemen uitgerust met nieuwe filters die zorgen voor een hoge filterefficiëntie met verse lucht van buiten. Het recyclen van de lucht van binnen moet zo tot een minimum worden beperkt.
  • Vaker entertainment, maar in kleinere groepen: Ook het entertainment is aangepast. Overdag zijn er meer shows, maar die zijn voor kleinere groepen toegankelijk. Ook andere openbare ruimtes zijn opnieuw ingericht, zodat afstand houden makkelijker wordt.
  • Coronamaatregelen tijdens excursies: Tijdens excursies gelden vergelijkbare maatregelen: de groepen zijn kleiner dan voorheen en het vertrek van de groepen verloopt gespreid. De touringcars worden ontsmet voor en na elk gebruik. Gidsen dragen mondkapjes. Tijdens een cruise met Costa Cruises mag je wel op eigen houtje aan wal gaan, maar Costa raadt sterk aan om alleen met een Costa-excursie mee te gaan. Daarvan kan gecontroleerd worden dat de hygiëneregels worden nageleefd.

Voor meer info en reservaties contacteer de betere cruisereisbureau's in België.

Terug naar CRUISE NIEUWS