Douro riviercruise, vertrek op 8 oktober 2024

Vanuit het idyllische Porto heen en terug naar Salamanca, met onderweg een verscheidenheid aan prachtige natuur en uitzichten, historische dorpen en steden, lekkere proeverijen en genieten van de Portugese gastvrijheid.

Portugal oefent steeds een grote aantrekkingskracht uit op ons. Er is de lokroep van het onbekende, het rijke historische verleden, de mooie natuur en het aangename klimaat. De bevolking is er echt fier op hun verleden, tradities en cultuur. De vallei van de Douro bezit een grote rijkdom aan natuurlijke en culturele schoonheid.

De Douro, de Gouden rivier van Portugal in het uiterste zuiden van Europa, vertelt het mooie verhaal van de liefde van de mens en de wijngaard op een Fado melodie en baant zich een weg langs ruwe landschappen en bergen, lopend over een traject van 897 km. De rivier ontspringt in het Spaanse hoogland om uit de monden in de Atlantische Oceaan, vlakbij de bruisende havenstad Porto.

De vallei van de Douro, de wieg van de beroemde portowijn, is één van de oudste wijnstreken ter wereld. De regio staat bekend voor zijn vele Quintas. Vroeger vaarde men met de typische “rabelo’s” beladen met vaten port naar Porto. De streek van de Douro, waar de Porto wordt geproduceerd, is de oudste bekende wijnstreek ter wereld. 

Aan boord van Amelia Rodrigues, CroisiEurope

Met een capaciteit van slechts 132 passagiers biedt het u een warme en gezellige sfeer, evenals de mogelijkheid om van privacy en rust te genieten. Het schip heeft een sfeervol restaurant met bar, een ruime foyer, receptie en een winkel. Uw dag start met een heerlijk, ruim gesorteerd ontbijtbuffet. De fijne lunch en het lekkere diner zijn van een hoogstaand niveau. De hutten op het beneden- midden en bovendek zijn voorzien van 2 losse bedden, die ook naast elkaar als tweepersoonsbed kunnen gebruikt worden. Op het beneden- en middendek zijn er enkele hutten met 2-persoonsbedden aanwezig. Verder zijn alle hutten voorzien van individueel regelbare airconditioning, badkamer met douche en toilet, haardroger, satelliettelevisie, radio en kluisje. Voor wie liever ruimer logeert, is er de bijna dubbel zo grote suite op het tussen- of middendek, en zelfs een suite met privé terras op het bovendek, en dit aan een relatief kleine meerprijs.

Meer info: Go For Cruise