Alaska rondreis en cruise, vertrek op 14 augustus 2024. 

Met een ultieme 18-daagse reiscombinatie het beste van Alaska in volle zalmtrek seizoen!

We vliegen naar Vancouver in British Columbia, Canada, de ideale uitvalsbasis voor deze onvergetelijke reis, waar we 2 nachten verblijven in het klassevolle Metropolitan Hotel Vancouver. Op dag 3 vliegen we verder naar Anchorage in Noord-Alaska met onder andere het gezellige goudzoekersdorpje Talkeetna, de Mount Denali of hoogste berg in Noord-Amerika, en het wondermooie Denali National Park.

Geen onaangename verrassingen achteraf, want tal van onvergetelijke excursies zijn reeds voorzien en inbegrepen, zoals een indrukwekkende vliegtuigervaring naar en rond de Mount Denali, een uitgebreide dagtrip in Denali op zoek naar de Big 5 van Alaska, een veelomvattende boottocht in de Kenai Fjorden op zoek naar walvissen en gletsjers, we bezoeken het Alaska SeaLife Center in Seward.

Niet te versmaden is de inbegrepen avondexcursie in Denali, waarbij je zelf kiest tussen een avontuurlijke 4×4 ATV rit met quads, ofwel een zo mogelijk nog meer avontuurlijke raftingtocht op de rustige en soms minder rustige canyon rivier nabij Denali.

Uiteraard zijn alle transfers en verplaatsingen geregeld met kleine en grotere bussen, steeds met enthousiaste en ervaren chauffeurs. Daarbovenop verplaatsen we ons tot tweemaal toe op een bijzonder comfortabele manier met de Wilderness Express trein, dus genieten van het onmetelijke landschap is de boodschap in deze originele dubbeldektrein met heel veel beenruimte, panoramische ramen en een lekker restaurant.

Vervolgens zal de zeer aangename Summit van rederij Celebrity Cruises ons naar verschillende ‘highlights’ van Alaska brengen, om gletsjers te aanschouwen, walvissen te groeten, authentieke goudzoekersstadjes te verkennen, oneindige landschappen te bewonderen

Aan boord van Summit, Celebrity Cruises

In maart 2019 werd de Celebrity Summit grondig vernieuwd. Naar aanleiding van het grote succes van de Edge Class schepen heeft de rederij namelijk beslist om alle schepen meer in lijn te brengen met deze nieuwere generatie vaartuigen.

Zo kregen de Dining Room en het Oceanview Café een volledige make-over. Nieuw meubilair, een aangepaste bedding en flatscreen tv’s moeten de suites op het niveau brengen van de modernste Europese hotels. De suite gasten krijgen eveneens toegang tot The Retreat met aparte zonnedek en lounge om nog meer te kunnen genieten. Ook alle overige kajuiten kregen een upgrading en de publieke ruimtes werden in een fris kleedje gestoken. Alles samen ging het om een investering van ruim 500 miljoen euro. Het werd als het ware een echte Celebrity Revolution.

Meer info: Go For Cruise