Kroatië Yacht Cruise, vertrek op 15 mei 2024 

Nergens in de Adriatische Zee zijn er zoveel eilanden, baaien, inhammen, pittoreske stranden en stadjes te vinden als in Kroatië. We beginnen met 3 hotelnachten om één van de mooiste natuurwonderen in Europa te bezoeken, het Plitvice Nationaal Park.

Met de Ave Maria krijgen we echt het gevoel op een echt yacht te verblijven. Het aanmeren in kleine havens en in het centrum van de schilderachtige kustplaatsjes is dan ook een groot pluspunt. Een ander voordeel zijn de heerlijke zwemstops in soms afgelegen baaien.

De bemanningsleden kennen de Kroatische kustlijn en de eilandjes als geen ander en weten de unieke plekjes te vinden. We varen relatief korte afstanden, waardoor we veel tijd hebben op de verschillende bestemmingen. Aangezien het schip in het centrum van dorpje of stad aanlegt, kunnen we extra lang van deze bijzondere plaatsen genieten.

Aan boord van Ave Maria, Katarina Line 

De Ave Maria is in de vaart sinds 2018, dus vrij recent en modern ingericht, meet 49 meter lang en 8,8 meter breed. De sfeer aan boord is informeel en het ontbreekt aan niets. Doordat dit schip zeer kleinschalig is, kent de bemanning je heel snel persoonlijk. Zelfs de stuurhut van de kapitein is vrij toegankelijk voor een gezellige babbel.

Alle 19 hutten zijn modern ingericht en voorzien van een kluisje, TV, airco en audiosysteem voor aankondigingen van de kapitein. Daarnaast heeft elke hut een bureau, een kleerkast, een nachttafeltje en een kleine sofa.

Op het benedendek bevinden zicht 8 van de 19 hutten, bij het ontwaken komt de zon je tegemoet door de schattige patrijspoort. De Ave Maria beschikt ook over 11 VIP hutten met een eigen privé balkon.

Badkamers zijn voorzien van toilet, douche, wastafel en een haardroger.

Er is een ruim restaurant, een bar en een zonneterras uitgerust met voldoende ligstoelen en een jacuzzi. Het benedendek heeft een platform om makkelijk in en uit het water te gaan bij de verschillende zwemstops.

Meer info: Go For Cruise