Vanuit Dakar naar Rio de Janeiro, vertrek op 5 okt. 2021: Trans-Atlantisch Avontuur

Deze cruise start in Afrika, in het bruisende Dakar, en voert ons mee in de voetsporen van de ontdekkingsreizigers die als eerste voet aan wal zetten in de nieuwe wereld.

Kaapverdië, Salvador de Bahia, Rio de Janeiro: het zijn stuk voor stuk klinkende namen van exotische bestemmingen die uitnodigen om op reis te gaan en de Atlantische Oceaan over te varen. 

PRAIA, SAO TIAGO (Kaapverdië): Praia, de hoofdstad van Kaapverdië, ligt voor de kust van West-Afrika op Santiago, het grootste eiland van de archipel. Het historische centrum van Praia, door de inwoners ook wel ‘Plateau’ genoemd, kijkt uit over een grote baai met verschillende stranden. Er staan nog verschillende gebouwen uit de koloniale periode, zoals het presidentiële paleis en het oude stadhuis. Via de haven worden koffie, rietsuiker en tropisch fruit geëxporteerd. 

Recife (Brazilië): Recife wordt door zijn kanalen weleens het Venetië van Brazilië genoemd. Deze stad met zijn paradijselijke stranden en koloniale architectuur werd gesticht in 1537 en was lange tijd dé draaischijf voor de handel in suiker.  

Salvador da Bahia (Brazilië): Salvador de Bahia is het culturele hart van Brazilië. Door de vergane koloniale glorie van het historische centrum is het een fascinerende stad die doet denken aan Portugal. Salvador wordt ook wel het ‘Zwarte Rome’ genoemd, door zijn indrukwekkend grote aantal kerken en de overwegend Afrikaans-Braziliaanse bevolking.  

Rio de Janeiro (Brazilië): Door zijn opeenvolging van baaien en stranden, zijn unieke reliëf en zijn stedenbouwkundige en geografische kluwen is Rio met geen enkele andere stad te vergelijken. Met de berg Corcovado, het Suikerbrood, de favelas en de beroemde stranden Copacabana en Ipanema is dit een legendarische en onvergetelijke bestemming. 

Meer info: All Ways Cruises