Vanuit Reykjavik, vertrek op 5 juli 2021: Cruise IJsland, land van vuur!

Met zijn machtige vulkanen, indrukwekkende gletsjers en uitgestrekte lavavelden biedt het een van de spectaculairste landschappen op aarde. De steile, door de golven geteisterde fjorden en kliffen zijn vaak alleen per boot bereikbaar en vormen een biotoop voor talloze vogels. Geisers en fumarolen creëren hier betoverende, mineraalachtige maanlandschappen.

Deze woeste natuurkrachten worden afgewisseld met haast tropische zwempartijen in prachtig blauw water en de eenvoudige charmes van de hoofdstad Reykjavik

Reykjavik, letterlijk ‘Rookbaai’, werd zo genoemd in 874 door de eerste Scandinavische kolonist, Ingolfur Arnarson. Hij liet zich daarbij inspireren door de opstijgende stoom uit de warm- waterbronnen. In de hoofdstad van IJsland woont bijna 70% van de bevolking. Leuk weetje: het is de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Ondanks haar late ontwikkeling in de 19e eeuw telt de stad geen oude gebouwen, maar wel mooie gekleurde huizen die een ongelofelijke charme uitstralen. Het is een stad op mensenmaat, waar het heerlijk kuieren is. Reykjavik is ook de toegangspoort tot de Golden Circle, die drie prachtige natuurlijke trekpleisters omvat: de waterval van Gullfoss, de thermische bronnen rond Geysir en Thingvellir, de vallei van het parlement.

Meer info: All Ways Cruises