Noorse en IJslandse fjorden, vertrek op 1 juni 2024, Veranda kajuit met privé balkon nu vanaf € 1.099 pp! 

Beeld je eens in: wakker worden met het magnifieke uitzicht op de Noorse fjorden of de mysterieuze landschappen van IJsland, waar de natuur heerst in haar meest ongerepte vorm. Dit is geen droom, maar een betoverende realiteit aan boord van een Holland America Line cruise, waar je reis naar het noorden van Europa een avontuur wordt dat je ziel zal raken. 

Meer info en reservaties bij de betere cruisereisbureaus of bel Holland America line 00800 1873 1873.

We stappen aan boord van de Nieuw Statendam en laten ons meevoeren op een reis waar elke bestemming je hart sneller doet slaan. Van de betoverende Oslofjord en de majestueuze Nordfjord tot de ongerepte schoonheid van Isafjördur; deze cruise is onze toegang tot een wereld vol wonderen. We verkennen schilderachtige kustplaatsjes en levendige steden, wandelen door adembenemende landschappen. Kraters, vulkanen, watervallen, zwarte stranden, geisers en ijsmeren: Welkom in de spectaculaire natuur van IJsland!

Aan boord van Nieuw Statendam, Holland America Line, cruise Kopenhagen tot Reykjavik

Maar het avontuur stopt niet bij het landschap. De Nieuw Statendam zelf is een drijvende oase van luxe en ontspanning. We kunnen genieten van adembenemende shows en diverse muziekgenres op verschillende podia. Na een dag vol ontdekkingen biedt de spa aan boord de perfecte ontsnapping voor ontspanning, of wagen we onze kans in het casino.

Culinair kunnen we genieten in de diverse eetgelegenheden; van het verfijnde Pinnacle Grill steakhouse, het gezellige Italiaanse restaurant Canaletto, tot Tamarind, met de smaken van Zuidoost-Azië, China en Japan. En met activiteiten en voorzieningen zoals een outdoor bioscoop, twee zwembaden, en een jacuzzi, wordt elk moment aan boord een herinnering om te koesteren.

We kozen voor een unieke reisroute die ons meeneemt van Kopenhagen naar Noorwegen en IJsland. 

Deze 8-daagse cruise vertrekt vanuit Kopenhagen (Denemarken), en arriveert in Reykjavik (IJsland) na stops in onder meer Oslo, Noorwegen (op 2 juni), Akureyri en Isafjordur (IJsland).

  • Kopenhagen: De klassieke bezienswaardigheden zoals het Amalienborg paleis, het Rosenborg kasteel, het kleurrijke Nyhavn, het gezellige Tivoli attractiepark en het iconische beeldje van de Kleine Zeemeermin dienen als een fijne eerste kennismaking met de stad. 
  • Scenic Cruising Oslofjord: Het pittoreske kuststadje Drøbak markeert de ingang naar de Oslofjord, waar de waterweg steeds smaller wordt en de eilanden steeds meer bewoond raken. U kunt hier veel meeuwen, scholeksters, sternen en ganzen spotten, net zoals de ontelbare vissersbootjes. 
  • Aankomst in Oslo: Laat het veelbesproken Opera House met zijn buitenaardse hoeken op u inwerken, of treed in de voetsporen van Nobelprijswinnaars en literaire meesters als Henrik Ibsen. Maak een reis naar het Bygdøy schiereiland om de Scandinavische cultuur op te snuiven in het Vikingskipshuset, het Frammuseum en het Noors volksmuseum. Geniet van de verfijnde restaurants en luxe boetiekjes langs de kust van Aker Brygge of duik in de eclectische wijk Grünerløkka voor vintage winkels, microbrouwerijen en  hoekcafés. 
  • Nordfjordeid (Noorwegen): Gelegen tussen Europa's grootste gletsjer op het vasteland en de wildste kust van Noorwegen aan de westelijke kaap, biedt Nordfjord een adembenemend landschap, met bergtoppen, glooiende landbouwgronden en een ruige kustlijn. 
  • Akureyri, IJsland: De belangrijkste bezienswaardigheden omvatten de  Akureyri-kerk, een prachtige botanische tuin (gesticht in 1912) en het fascinerende Akureyri-museum. 
  • Isafjordur, IJsland: Het idyllische stadje Ísafjörður met een inwoneraantal van 2,600 wordt aan drie kanten omgeven door imposante bergen en is een mooi uitgangspunt voor het verkennen van het omringende Westfjord-schiereiland.
  • Reykjavik: Door Reykjavik stroomt geothermisch water en het heeft een overweldigende achtergrond van ontoegankelijke lavavelden, majestueuze gletsjers en regenboogkleurige huizen, en daardoor is het beroemd om zijn natuurlijke wonderen en indrukwekkende vergezichten. 

Volg onze reportages via facebook en instagram  

Interessante routes 2025 met Holland America Line

  • Vertrek op 15 juni 2025: 42 dagen h/t Cruise Port Rotterdam met Nieuw Statendam: Arctic Circle Crossing: Schotland, Groenland en IJsland
  • Vertrek op 29 juni 2025: 42 dagen h/t Cruise Port Rotterdam met Nieuw Statendam: Arctic Circle Crossing & Britse Eilanden  
  • 14 dagen met vertrek op 19 juli 2025 uit Reykjavik naar Rotterdam met  schip Rotterdam, 

Holland America Line is een grote aanbieder van cruises naar het noorden, met vertrekken dichtbij, namelijk vanuit Amsterdam en Rotterdam. De vertrekplaatsen zijn dan ook makkelijk vanuit België te bereiken, per wagen, trein of zelfs met de Thalys als je vanuit Amsterdam vertrekt. Het Centraal Station van Amsterdam ligt bovendien zo dicht bij de aanlegplaats van het schip dat je zelfs geen taxi verder nodigt hebt. Met vertrekken vanuit Amsterdam en Rotterdam, is jouw droomcruise naar het noorden nooit ver weg.

Meer info: Holland America Line  ,

Reservaties bij de betere cruisereisbureaus of bel Holland America line 00800 1873 1873.

 

Terug naar CRUISE NIEUWS