Cruise Noorse fjorden, varen tot de Noordkaap, IJsland of Groenland? 

Cruise in Noorwegen is volgens velen de mooiste zeecruise ter wereld. Ook een cruise naar de Noordkaap is een must voor iedere ervaren reiziger die van ongerepte natuurpracht houdt. De grootsheid van de Noorse Fjorden, de mystiek van Noordkaap en de machtige ervaring van de middernachtzon maken van deze reis een ervaring om nooit te vergeten. 

Cruise naar Eidfjord, Hardangerfjord, Noorse fjorden

Via de adembenemende Hardangerfjord vaart u naar de Eidfjord van waaruit u het Nationaal park Hardangervidda kunt ontdekken. Het gebied rondom dit fjord wordt ook wel de tuin van Noorwegen genoemd vanwege de vele fruitboomgaarden. Geniet van de prachtige natuur met haar vele watervallen en groene valleien.

Cruise naar Alesund, Noorse fjorden     

Alesund, gebouwd op 3 onderling verbonden eilanden, is een sfeervolle stad gelegen tussen Bergen en Trondheim. Van oudser is de visserij belangrijk geweest voor de stad. In 1904 werd de, bijna volledig uit hout opgetrokken, stad door een grote brand verwoest en is later geheel herbouwd in de huidige Jugendstil.

Cruise naar Geiranger, Noorse fjorden. 

Het indrukwekkende Geirangerfjord staat sinds 2005 op de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO en wordt algemeen gezien als de mooiste fjord van Noorwegen. De vele watervallen, waaronder de "Zeven Zusters", geven een extra bekoring. Vanaf het uitkijkpunt op de Dalsnibba top heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving.

Cruise naar Bergen, Noorse fjorden. 

In Bergen, de hoofdstad van het fjordengebied, werden de eerste huizen gebouwd op Bryggen, de oude Hanze kade. Deze oude wijk van Bergen staat op de Werelderfgoed lijst van UNESCO en is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse vestigingen in Noorwegen met de voor Bergen zo typerende huizen. Voor een uniek uitzicht over de stad gaat u met de kabelbaan naar de top van de berg Floien, gelegen op 320 meter hoogte.

Cruise Noorse Fjorden - Noordkaap 2024-2025

Holland America Line:  Voor een 14-daagse cruise naar Noorse fjorden en IJsland kan je reeds in Nederland aan boord gaan. Je hebt de keuze vanuit Rotterdam of Amsterdam. In 2023 vaart hun nieuwste cruiseschip Rotterdam vanuit Amsterdam.

8-daagse cruise Noors Lapland Noorderlicht. Meer info www.asteriaexpeditions.be

Cruise Noorse fjorden vanuit Rotterdam met Holland America Line. Info bij cruisereisbureaus.

Cruise Noorse fjorden vanuit Amsterdam met Celebrity Cruises. Info bij cruisereisbureaus.

Zoals varen met de postboot Hurtigruten met route tussen Bergen en Kirkenes. Genieten van het uitzicht tijdens uw cruise vakantie langs de fjorden van Noorwegen. Naast het natuurschoon en de fjorden in Noorwegen zijn de aanlegmanoeuvres in de havensteden ook bijzonder. Andere hoogtepunten zijn natuurlijk de Lofotenwand, de smalle Trollfjord, het hoge Noordkaap plateau en de uitzichten op de bergketen ‘de Zeven Zusters’. Geniet ook van deze Noorse Fjorden cruises.  

Cruise Noorse fjorden vanuit Amsterdam of Rotterdam

Indien je vertrekt vanuit cruiseterminal Amsterdam kan je overnachten in Het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre. je kan lunchen of dineren in het hotel-restaurant Silk Road. 

De regio Fjord Noorwegen staat bekend om haar imposante natuurschoon en een unieke fjordenlandschap. Het Geirangerfjord, zo'n 250 km lang, is indrukwekkend hoog. Twee van de fjorden in het gebied, Nærøfjord en Geirangerfjord, zijn door de Unesco tot Wereld Erfgoed verklaard. Een topbestemming tijdens je cruise Noorse fjorden!

Hurtigruten cruise Noorse fjorden en Noordkaap, info bij NORSKE Tel. 0031 23 528 98 56

Met Post-Cruise Hurtigruten vertrekken vanuit Kirkeness ? Overnacht in dit kleinste stadje van de Noorse provincie Finmark in hotel THON, gelegen vlakbij de aanlegsteigers om in te schepen voor een wondermooie Hurtigruten zeereis.  

Voor meer Info over deze cruise zie bij cruisereisbureaus.

Wenst u ons nieuwste tijdschrift CRUISE & STYLE? Mail dan naar info@cruisestyle.be 

Volg ons ook via onze Social Media: Facebook en Instagram 

 

Terug naar bestemmingen