Cruise Noorse fjorden, varen tot de Noordkaap, IJsland of Groenland? Cruise in Noorwegen is volgens velen de mooiste zeecruise ter wereld. Ook een cruise naar de Noordkaap is een must voor iedere ervaren reiziger die van ongerepte natuurpracht houdt. De grootsheid van de Noorse Fjorden, de mystiek van Noordkaap en de machtige ervaring van de middernachtzon maken van deze reis een ervaring om nooit te vergeten.

Cruise Noorse Fjorden - Noordkaap  2019

Holland America Line:  Voor een 14-daagse cruise naar Noorse fjorden en IJsland kan je reeds in Nederland aan boord gaan. Je hebt de keuze vanuit Rotterdam of Amsterdam. In 2019 vaart hun nieuwste cruiseschip NIEUW STATENDAM vanuit Amsterdam.

Vertrek in 2019 met SelectTogether Cruises : afvaart met de Nieuw Statendam, begeleide en niet-begeleide cruises, met autocartransfers vanuit Oostende, Loppem, Gentbrugge en Antwerpen. 

Het gaat om de volgende afvaarten :

  • 9 juni 2019 - 14 nachten - Cruise naar de Noordkaap 
  • 23 juni 2019 - 7 nachten - Noorse fjorden 
  • 7 juli 2019 - 14 nachten - Cruise naar de Noordkaap 
  • 28 juli 2019 - 7 nachten - Noorse fjorden 
  • 4 augustus 2019 - 14 nachten - IJsland
  • 18 augustus - 7 nachten - Noorse fjorden
  • voor hun begeleide groepscruises klik hier.

9-daagse cruise Noors Lapland Noorderlicht. Meer info www.asteriaexpeditions.be

Cruise Noorse fjorden vanuit Rotterdam met Holland America Line. Info bij cruisereisbureaus.

Cruise Noorse fjorden vanuit Amsterdam met Celebrity Cruises. Info bij cruisereisbureaus.

Zoals varen met de postboot Hurtigruten met route tussen Bergen en Kirkenes. Genieten van het uitzicht tijdens uw cruise vakantie langs de fjorden van Noorwegen. Naast het natuurschoon en de fjorden in Noorwegen zijn de aanlegmanoeuvres in de havensteden ook bijzonder. Andere hoogtepunten zijn natuurlijk de Lofotenwand, de smalle Trollfjord, het hoge Noordkaap plateau en de uitzichten op de bergketen ‘de Zeven Zusters’. Geniet ook van deze Noorse Fjorden cruises.  

Cruise Noorse fjorden vanuit Amsterdam of Rotterdam

Indien je vertrekt vanuit cruiseterminal Amsterdam. Het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre komt met een fantastische zomeraanbieding voor het gezin (twee ouders en maximaal twee kinderen tot 16 jaar): Tweede kamer gratis en gratis Mövenpick-ijs voor de kinderen als de familie luncht of dineert in het hotel-restaurant Silk Road. Kinderen ontvangen bovendien een welkomstgeschenk bij het inchecken!

De regio Fjord Noorwegen staat bekend om haar imposante natuurschoon en een unieke fjordenlandschap. Het Geirangerfjord, zo'n 250 km lang, is indrukwekkend hoog. Twee van de fjorden in het gebied, Nærøfjord en Geirangerfjord, zijn door de Unesco tot Wereld Erfgoed verklaard. Een topbestemming tijdens je cruise Noorse fjorden!

Hurtigruten cruise Noorse fjorden en Noordkaap

Met Post-Cruise Hurtigruten vertrekken vanuit Kirkeness ? Overnacht in dit kleinste stadje van de Noorse provincie Finmark in hotel THON, gelegen vlakbij de aanlegsteigers om in te schepen voor een wondermooie Hurtigruten zeereis.  

Voor meer Info over deze cruise zie bij cruisereisbureaus.

Wenst u ons nieuwste tijdschrift CRUISE & STYLE? Mail dan naar info@cruisestyle.be 

Terug naar bestemmingen