Cruise Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Qatar, vertrek op 25 januari 2025 

Elk huis en elke straat in de woestijn is met veel moeite bevrijd van de verstikkende aanwezigheid van het zand. Daarom is in de Verenigde Arabische Emiraten alles gericht op grootsheid, overdaad en verbazing. Het bos in Dubai is van glas: hier staan de hoogste wolkenkrabbers ter wereld. Prachtige moskeeën en hotels met meer sterren dan het hemelgewelf. De skyline van Doha maakt je sprakeloos. Het is een intrigerende mix van moderne wonderen en eeuwenoude tradities. Wandel langs de Perzische forten van Muscat en beleef de geuren, heiligheid en unieke fragmenten van Arabië. Bezoek Abu Dhabi om de magische charme en schatten van de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten te ontdekken. 

  • Dubai: Hoge wolkenkrabbers en superluxe hotels vormen een schril contrast met de typische markten. Dubai is een mix van traditie en moderniteit. 
  • Muscat: Muscat, met zijn moskeeën, historische wijken, charmante forten en de beroemde Mutrah Souq, een originele mix van oud en modern, waar we kunnen genieten van oosterse geuren en onszelf kunnen onderdompelen in de magische sfeer van Duizenden-een-nacht! Said Bin Taimur-moskee: één van de meest adembenemende architectonische monumenten in Oman. De wijk Shatti Al-Qurum, waar veel ambassades en hotels zijn. De Corniche, de beroemde promenade van Muscat die de hele golf omringt, met zijn historische paleizen en moskeeën met torenhoge minaretten en pittoreske bergen op de achtergrond. Mutrah Souq, een van de oudste en beroemdste markten in Oman en het Midden-Oosten, een charmante mix van oud en modern, omringd door prachtige koopmanshuizen die dateren uit de 18e eeuw. De oude binnenstad van Muscat, met het Al-Mirani Fort en het Al-Jalali Fort, dat nu een museum herbergt dat gewijd is aan naar het historische en culturele erfgoed van Oman. 
  • Doha: de hoofdstad van Qatar, met zijn charmante en boeiende mix van oud en modern, culturele centra en hedendaagse commerciële gebieden.
  • Abu Dhabi: Qa?r Al-Wa?an, een icoon van de grootsheid van de Emiraten. Eénmaal binnen zie je glanzend marmer, goud en kristal. Nadien kom je in een andere sfeer terecht voor de vier minaretten van de Grote Moskee die afsteken tegen de avondlucht. Door Sheikh Zayed beschouwd als een symbool van broederschap tussen naties, is het overdag een puur witte kolos, terwijl het op dit moment een feest van licht en kleur is. Blauw overspoelt de muren en omhult de 82 koepels, terwijl de portieken veranderen in gouden loopbruggen. Binnen zet het “wauw”-effect zich voort, terwijl uw gids u het grootste handgeknoopte tapijt ter wereld laat zien: 5.700m2 wol en katoen, waaraan maar liefst 1.200 Iraanse knopers werkten.

Aan boord van Costa Smeralda, Costa Cruises

Dit schip, één van de meest duurzame schepen van Costa Cruises, is vernoemd naar een populaire Italiaanse vakantieregio aan de kust. Gekend voor de Italiaanse gastvrijheid gecombineerd met elegantie en stijl, evenals een fantastisch uitzicht op zee. Het Colosseum, een plein in het midden van het schip verdeeld over 3 bruggen, is de plek waar u zich niet hoeft te vervelen.19 bars en lounges, 11 verschillende restaurants, theaters, winkels, 13 zwembaden, spa, sportzaal, activiteiten en diverse andere voorzieningen zorgen voor alle comfort tijdens uw zeecruise.

Meer info: Verhoeven Reizen