Citytrip van Berlijn naar Praag, riviercruise Elbe en Moldau, vertrek 22 november 2024  

  • Riviercruise over de Elbe en Moldau langs historische steden van Oost-Duitsland inclusief overnachting in centraal gelegen hotel in Berlijn en Praag.
  • Route: Berlijn, Magdeburg, Wittenberg, Meissen, Dresden, Bad Schandau, Horin, Praag 
  • Magdeburg is een stad doordrenkt van geschiedenis en cultuur. De indrukwekkende Magdeburger Dom, een gotische kathedraal, siert de skyline en herinnert aan de rijke middeleeuwse erfenis van de stad. Moderne architectuur, zoals de iconische Waterbrug, weerspiegelt de vooruitstrevende geest van Magdeburg. Kunstliefhebbers zullen genieten van de musea en galerieën. 
  • Wittenberg is niet alleen een plaats van religieuze betekenis, als geboorteplaats van de protestantse reformatie, maar ook een stad met een prachtige architectuur en een levendige cultuur. De historische binnenstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en biedt bezoekers talloze goed bewaard gebleven vakwerkhuizen en prachtige pleinen. De stad heeft ook een bruisend cultureel leven, met musea en evenementen die de geschiedenis en de erfenis van de Reformatie vieren. 
  • Wat Meißen echt wereldberoemd maakt, is het Meissener porselein. In de vroege 18e eeuw werd hier de eerste Europese porseleinfabriek opgericht, waarmee Meißen de bakermat van Europees porselein werd. Het witte goud van Meißen staat bekend om zijn verfijnde kwaliteit en met de hand beschilderde ontwerpen. 
  • Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Dresden is de Frauenkirche, een indrukwekkende Lutherse kerk die na de Tweede Wereldoorlog uit de puinhopen is herrezen en nu een symbool van hoop en wederopbouw is. Het historische centrum van de stad herbergt talloze barokke en rococo-architecturale juweeltjes, waaronder het Koninklijk Paleis (Residenzschloss) en de Zwinger, een prachtig paleiscomplex met musea en schitterende tuinen. 
  • Bad Schandau is een schilderachtig kuuroord. Het is omgeven door indrukwekkende rotsformaties en prachtige natuurlijke landschappen. 
  • Een van de opvallende bezienswaardigheden in Ho?ín is het kasteel Ho?ín, dat dateert uit de 13e eeuw. Dit kasteel heeft een rijke geschiedenis en is een voorbeeld van middeleeuwse architectuur in de regio.

Aan boord van MS Swiss Ruby, Viva Cruises 

De MS Swiss Ruby is een kleinschalig schip met slecht 44 kajuiten.

Alle kajuiten die ze aanbieden beschikken over frans balkon, TV, minibar (gevuld en inbegrepen), safe, haardroger, airconditioning en badkamer.  

Meer info & reserveringen bij cruissespecialist MIRA TOURS Selectair, 

Tel. 016 / 600 600 of mail naar haacht@miratours.be

Of ga langs in hun reisbureau te HAACHT, Werchtersesteenweg 115, maak wel best eerst een afspraak.