Riviercruise de Loire, vertrek op 11 oktober 2024 

Waan u als een koning(in) en stap mee aan boord op verkenningstocht langs de Loire, de langste rivier in Frankrijk. De vallei wordt ook wel de ‘Tuin van Frankrijk’ genoemd en staat bekend vanwege de vele kastelen en uitgestrekte boomgaarden. Geniet van de magische kastelen van de Loire en Brissac.  De ‘koninklijke’ sfeer aan boord en het ontwerp van deze radarstoomboot is uniek om de Loire kastelen langs het water te bezoeken!

De autocar van Verhoeven Reizen volgt dezelfde route, zodat al de excursies kunnen worden uitgevoerd met eigen autocar en eigen Verhoeven reisleider.

  • Saint-Nazaire – Nantes: We varen richting de Atlantische Oceaan naar de havenstad Saint-Nazaire. Hier werden doorheen de 19de eeuw diverse grote schepen gebouwd die later de Atlantische Oceaan doorkruisten. De scheepswerven van Queen Mary 2 en Harmony of the Seas en zelf de Franse onderzeëer Espadon kunnen er bewonderd worden. Daarnaast is het ook een aanrader om te slenteren doorheen de wijken La Havane, Méan-Penhoët en Petit Maroc. Daarin wordt duidelijk hoe cultureel divers deze badstad werkelijk is. We varen  via het estuarium van de Loire terug naar Nantes waar we ’s avonds aanmeren. Daar stappen we op een andere boot voor een rondvaart op de Erdre, een zijrivier van de Loire. 
  • Nantes – Ancenis: De rijke geschiedenis van Nantes ontdek je in Château des ducs de Bretagne. Dit 15de eeuwse kasteel werd gebouwd door de laatste hertog van Bretagne, François II. Bovendien staat de stad ook bekend om Les Machines de l’Île, een uniek kunstproject van levensgrote mechanische creaties. Het lijkt alsof de ontwerpen van Leonardo Da Vinci als het ware tot leven komen. Kuier door de kunstzinnige wijk Chantenay, hou even halt in de botanische tuin of breng een bezoek aan de Passage Pommeraye, een overdekte winkelgalerij uit de 19de eeuw. Ancenis: Deze oude middeleeuwse stad dankt haar karakter aan de aanwezigheid van het befaamde kasteel en Ursulinenklooster. De groene regio rond Ancenis is tevens ook de thuisbasis van lokale wijngaarden. 
  • Ancenis – Chalonnes-sur-Loire – Angers: Chalonnes-sur-Loire: Dit dorp ligt in een andere gekende wijnstreek namelijk Anjou en karakteriseert zich als een waar fiets- en wandelparadijs. Langs de oever hebben we een geweldig uitzicht over de vallei en varen we langs traditionele garbaren. Uiteindelijk varen we verder tot we op een splitsing komen van de Loire. We volgen de zijrivier Maine en meren aan in Angers. De torens van het magnifieke Château d’Angers en de imposante kathedraal van St. Maurice verwelkomen ons bij het binnenvaren van de stad. Het kasteel is ook de thuisbasis van het wandtapijt van de Apocalyps. 
  • Chalonnes-sur-Loire – Kastelen van de Loire – Ancenis: De kastelen van de Loire: Doorheen de dag bezoeken we het kasteel van Ussé en Azay-le-Rideau. Dit 16de eeuws renaissance monument lijkt als het ware boven het water van de Indre te zweven dankzij de constructie van heipalen. Geen bezoek aan de kastelen zonder de bijhorende tuinen en dan kan de indrukwekkende tuin van het Villandry kasteel uiteraard niet ontbreken. Ontworpen aan het begin van de 20ste eeuw is een wandeling door deze natuurpracht vandaag een absolute must.

Aan boord van MS Loire Princesse  

Kajuiten: Alle kajuiten zijn buitenkajuiten voorzien van tv, airco, safe, telefoon en badkamer met douche en toilet. Voorziening van elektriciteit 220V.

Maaltijden: ’s Morgens uitgebreid lekker ontbijtbuffet, ’s middags en ‘s avonds tafelbediening of buffet.

Faciliteiten: Het schip heeft 2 passagiersdekken. Loungebar met danspiste, restaurant, gym en zonnedek met ligstoelen. Wi-Fi (gratis).

Meer info: Verhoeven Reizen