De Douro, deze rivier van goud ontdekken? Vertrek op 6 okt. 2024.

De oevers van de Douro, gekenmerkt door ruige, steile hellingen, getuigen van eeuwenlange menselijke inspanningen om deze uitdagende landschappen om te vormen tot vruchtbare terrassen voor de teelt van fijne (Port)wijnen. Terwijl de cruise langzaam over een van de langste rivieren van het Iberisch Schiereiland glijdt, openbaart zich een adembenemend panorama. Ontspannend in een comfortabele ligstoel op het zonnedek, of ondergedompeld in het kleine verwarmde zwembad, is het uitzicht op o.a. de vele wijngaarden adembenemend mooi.  

  • Dag 1: De reis begint in Zaventem Airport, waar alle gasten verwelkomd worden door Vandamme Reizen om samen de vlucht naar Porto te nemen.

  • Bij aankomst in de haven van Porto, Vila Nova de Gaia, wacht je een warm onthaal door de Portugese crew op riviercruiseschip ‘M/S Queen Isabel’ van ‘Rivages du Monde’. Je wordt verwelkomd met een cocktail, het startschot van een schitterende reis door het gouden landschap van de Dourovallei. 
  • Dag 2: Regua en Casa de Mateus naar Pinhao 
  • Dag 3: Barca d’Alva naar Castelo Rodrigo 
  • Dag 4: Barca d’Alva, Salamanca (Spanje) naar Pocinho (Portugal). 
  • Dag 5: Pocinho, Lamego, Regua. 
  • Dag 6: Regua naar Porto 
  • Dag 7: Porto - Braga – Guimarães 

Aan boord van de M/S Queen Isabel 5*, Rivages du Monde 

M/S Queen Isabel is een drijvend luxehotel, één van de mooiste schepen op de Douro! Uniek dankzij zijn comfort en zijn elegantie, biedt het zijn 118 passagiers het plezier van een schitterende vaart doorheen de Douro vallei in combinatie met de Portugese levenskunst. Alle 59 kajuiten op het schip zijn buitenkajuiten met raam, schuifraam of privébalkon en zijn verdeeld over 3 dekken. De kajuiten zijn allemaal bijzonder gezellig met een complete en goed uitgeruste doucheruimte met  beautyproducten van het bekende merk L’Occitane. In de panoramische loungebar vindt de presentatie van de bemanningsleden plaats. De chef-kok weet zijn internationale gerechten feilloos te combineren met de Portugese specialiteiten. Voor elke maaltijd wordt een keuzemenu aangeboden. De wijn die bij de lunch en het diner wordt geserveerd, verandert elke dag, maar het blijft een wijn uit de Douro-streek en dat is telkens een ontdekking.

Wens je meer info over deze Nederlandstalige begeleide riviercruise in Portugal?

Neem contact op met Vandamme Reizen:

Tel: 050 28 80 40 of via mail: veldegem@vandammereizen.be