Griekse Eilanden, vertrek op 6 september 2024 

Verhoeven brengt u in alle comfort met een tussenovernachting naar de vertrekhaven in Venetië. Hier start uw droomcruise naar Griekenland. We varen eerst naar het zuiden van Italië voor een betoverende uitstap naar Alberobello. Griekenland betekent kust en eilanden: Mykonos dat nooit slaapt, Santorini dat op een vulkaan leeft, we meren aan in de haven van Katakolon, vanwaar je Olympia kunt bereiken, de geboorteplaats van de Olympische Spelen en we eindigen in Venetië, de meest romantische stad van Europa! 

  • Bari: Bari is de zon van Italië en de hoofdstad van Puglia.Welkom in het sprookje van de trulli van Alberobello, uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. Deze gebouwen, die typisch wit en cilindervormig zijn en bekroond met een koepel, dateren uit het midden van de 14e eeuw. Het wit van de muren duidt op zuiverheid en de witgekalkte symbolen op de koepel duiden op de religie van de familie, de vorm van de overlappende stenen pinakels maken het huis uniek en herkenbaar. 
  • Mykonos: Je ziet de stranden van Agios Ioannis, Ornos en Kalafati. En dan het dorp Ano Mera met het klooster van Panagia Tourliani. Je loopt rond in de stad Mykonos en bewondert Klein Venetië en de windmolens.
  • Santorini: Dorpen Oia en Fira: Het dorp Oia, gelegen op vulkanische kliffen, verwelkomt u met zijn traditionele witte huizen, smalle steegjes, terrassen vol felgekleurde bloemen en oude winkels. Fira, de hoofdstad van het eiland, waar alles wit en blauw is.  
  • Katakolon: Mis de kans niet om de archeologische vindplaats Olympia te bezoeken, waar de eerste Olympische Spelen plaatsvonden.
  • Venetië (Marghera): Deze stad staat bekend om de vele kanalen, gondels en prachtige architectuur. Wandel over de meer dan 400 bruggen naar het San Marcoplein vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het Dogepaleis en de kathedraal.

Aan boord van Costa Deliziosa

662 balkonkajuiten, 12 bars en lounges, 6 verschillende restaurants, theaters, winkels, 7 zwembaden en bubbelbaden, spa, sportzaal, activiteiten en diverse andere voorzieningen zorgen voor alle comfort tijdens uw zeecruise.
Elke avond avondanimatie en topshows!

Meer info: Verhoeven Reizen