Noorwegen, Lofoten en Noordkaap, vertrek op 25 augustus 2024

Deze cruise leidt u naar het fantastische Noorwegen en de Noordkaap, en daarom is deze uitermate geschikt voor liefhebbers van mooie natuur. De Noorse natuur staat niet voor niks bekend als één van de mooiste van Europa. Op het dek geniet u van de prachtigste uitzichten met gletsjers, hoge bergen, watervallen, Noorse dorpen en adembenemende fjorden. Honningsvåg is van oudsher een vissersplaatsje met, in de haven, vele authentieke vissersbootjes. Deze plaats wordt door de cruiseschepen vanwege een bezoek aan de Noordkaap, een onherbergzame rots met, bij goed weer, een prachtig uitzicht op de fjordenkust en de Noordelijke IJszee.

Aan boord van Costa Favolosa vanuit Hamburg

We reizen per luxe autocar naar Hamburg, waar we inschepen op de Costa Favolosa. 

Måløy: één van de grootste vissershavens van Noorwegen. De inwoners leven er vrijwel uitsluitend van de visvangst en de visverwerking. Bezoek aan het eiland Vågsøy met een sightseeingtour naar Kråkenes – duur 3,5u. Wandel op het spierwitte strand van Refvik, wat lijkt alsof het uit krijt is gebeeldhouwd. Bijzonder is de Kannesteinen, een merkwaardig geërodeerde rots op het strand ten noorden van Måløy. Hier is de kracht van de natuur als de hand van een kunstenaar. 

Bodø: de minimetropool van Noord-Noorwegen en de toegangspoort tot de Lofoten. Er zijn tal van eigenzinnige winkeltjes, leuke restaurantjes en er worden ook tal van evenementen georganiseerd. Het is dan ook geen toeval dat de stad in 2024 een Culturele Hoofdstad van Europa zal zijn.  U kan de kathedraal met een ultramoderne klokkentoren van wel 36 meter hoogt bezichtigen. Kom te weten waarom zoveel gebouwen in de stad vreemde vormen hebben. Het douanegebouw neemt u dan weer mee naar het verleden van Bodø. Maak kennis met het chocoladeparadijs van de Britse chef Craig Alibone. Elke creatie is hand gemaakt en tot in het kleinste detail afgewerkt. 

Honningsvåg: Noordkaap: het meest noordelijke punt van Europa en een plek die al honderden jaren generaties ontdekkingsreizigers van over de hele wereld aantrekt. Hier vinden we ook de Nordkapphallen, een toeristisch bezoekerscentrum dat veel ruimte biedt om van het spectaculaire landschap te genieten. 

Tromsø: is gelegen tussen de steile bergen en prachtige fjorden. Nadat we de stad vanaf de zee hebben gezien, kan je de kabelbaan nemen om te genieten van het panorama vanaf de top van de Tromsdalstinden.   De eerste stop van ons bezoek is het Universiteitsmuseum. Vervolgens steken we de Tromsø-brug over en gaan naar de Arctische kathedraal, die we van buitenaf zullen bekijken. Deze prachtige kathedraal heeft een ultramoderne bouwstijl en een vorm die doet denken aan een Sami-tent, of zelfs aan het topje van een ijsberg. Onze tour eindigt met een prachtige panoramische kabelbaanrit om de stad, de omliggende fjorden en bergen van bovenaf te bekijken. 

Trondheim: In de levendige stad Trondheim kom je tijd tekort.  De Nidaros-kathedraal, oorspronkelijk gebouwd in 1070, is één van de mooiste en meest imposante kathedralen van het Scandinavische schiereiland. 

Ålesund: Met onze gids langs de beroemdste vissershaven in Noorwegen voor diepzeevissen en de verwerking van haring en kabeljauw. We volgen de route langs de Borgundfjord, via moderne wijken en het oude commerciële centrum. Daarna gaan we het verleden in met een bezoek aan het Sunnmøre Museum, een openluchtmuseum in een fascinerende omgeving, met 30 originele oude huizen uit verschillende delen van het land. Het museum heeft een verzameling van ongeveer 40 oude boten, waaronder reconstructies van Vikingschepen en een koopvaardijschip. Op onze terugreis maken we een korte stop bij het park aan de voet van de berg Aksla. Samen met het uitkijkpunt Fjellstueen Kniven is deze berg één van de grootste attracties van Ålesund. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad, de charmante omliggende eilanden en de majestueuze Sunnmøre Alpen.

Olden: prachtig gelegen aan de oevers van de uitgestrekte Innvikfjorden. Een aangenaam dorp aan de monding van de rivier de Oldeeva, omringd door torenhoge bergen, prachtige watervallen en verschillende gletsjers, Olden is een populaire badplaats voor zowel inwoners als toeristen. Briksdalen Gletscher: We beginnen onze excursie vanuit het dorp Olden, We ontdekken de wonderen van een charmant Noors dorp en genieten van een spectaculair uitzicht op de sprookjesachtige landschappen en rijden langs de fascinerende meren Floen en Olden. Aan de Briksdal Inn starten we ook een wandeling die ons via een kronkelend pad naar panoramische vergezichten en enig mooie watervallen leidt. We bewonderen het unieke zicht op de Briksdalen gletsjer.

Haugesund: rijk aan cultuur en natuur en idyllisch gelegen aan de kust van west-Noorwegen. De regio was vroeger de thuisbasis van de Vikingkoningen. Charming Skudeneshavn: We begeven ons naar het magische eiland Karmøy, een smeltkroes van culturele en historische schatten uit een periode die zich uitstrekt van de Vikingtijd tot de late middeleeuwen. Aankomst in Skudeneshavn, een charmant stadje met 5.000 inwoners aan de zuidpunt van Karmøy. We ontdekken de 125 huizen en 100 boothuizen die hun authentieke, traditionele buitenkant hebben behouden, waardoor de unieke charme van het historische centrum behouden blijft. De excursie eindigt met een bezoek aan de Mælandsgården, een 18e-eeuws koopmanshuis.

Meer info: Verhoeven Reizen