Vlucht op 12 of 13 augustus, 1 of 2 overnachtingen in Reykjavik, IJSLAND + 10 dagen cruise: inclusief Ittoqqortoormitt in Groenland!

  • Tot 200 gasten aan boord voor maximale landingen met Zodiacs.
  • 20 leden gespecialiseerd Polar Discovery Team.
  • Boeiende lezingen en educatief programma met expert aan boord.
  • Scenic Discovery excursies per Zodiac inbegrepen.
  • Gratis expeditieparka en waterfles.
  • Gebruik van speciale poolschoenen.
  • Volledig kajakprogramma.

Voor meer info contacteer Rudy Beckx 0475 37 00 30 of mail naar rudy@cruisestyle.be

Route: Reykjavik - ísafjörôur - Ittoqqortoormiit - Kong Oscar Fjord - Kejser Franz Josef Fjord -Scoresbysund (3 dagen) - Grundarfjörôur - Reykjavik 

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland en de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Het is gelegen aan de kust van de Atlantische Oceaan en heeft ongeveer 130.000 inwoners. Reykjavik is een stad vol contrasten, met een mix van oude en nieuwe architectuur, geothermische warmwaterbronnen en levendige uitgaansgelegenheden.

Enkele van de meest populaire attracties in Reykjavik zijn onder andere:

  1. Hallgrimskirkja: Dit is de grootste kerk in IJsland en het meest herkenbare gebouw in Reykjavik. Het is gebouwd in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw en biedt een prachtig uitzicht over de stad vanaf het observatiedek.

  2. Laugavegur: Dit is de belangrijkste winkelstraat van Reykjavik en biedt een breed scala aan boetieks, souvenirwinkels, bars en restaurants.

  3. Harpa: Dit is een modern concert- en congrescentrum aan de waterkant van Reykjavik. Het heeft een opvallend glazen ontwerp en biedt een scala aan evenementen en optredens.

  4. Blue Lagoon: Dit is een geothermische spa die zich net buiten Reykjavik bevindt. Het is een populaire toeristische attractie vanwege de warmwaterbronnen, het blauwe water en de therapeutische eigenschappen van de mineralen.

  5. Perlan: Dit is een koepelvormig gebouw dat een panoramisch uitzicht biedt over Reykjavik. Het heeft een tentoonstellingsruimte en een draaiend restaurant op het dak.

Reykjavik is ook een populaire uitvalsbasis voor excursies naar enkele van de natuurlijke bezienswaardigheden van IJsland, waaronder de Geysir, de Gullfoss-waterval en de Eyjafjallajökull-gletsjer. 

Ittoqqortoormiit, ook bekend als Scoresbysund, is een afgelegen dorp aan de oostkust van Groenland. Het is een van de meest afgelegen en geïsoleerde nederzettingen ter wereld, met slechts ongeveer 450 inwoners. Het dorp is vernoemd naar de Scoresby Sound, een diepe fjord die het gebied domineert.

Ittoqqortoormiit is gelegen in een regio met uitgestrekte wildernis en is daarom een populaire bestemming voor liefhebbers van avontuur en ecotoerisme. Hier zijn enkele van de populaire activiteiten in de omgeving:

  1. Walvissen spotten: Het gebied rond Ittoqqortoormiit staat bekend om de overvloed aan zeedieren, waaronder walvissen. Het is mogelijk om walvissen te spotten vanuit boten die vanuit het dorp vertrekken.

  2. Hondensledetochten: Hondensleeën is een traditioneel vervoermiddel in Groenland en het is mogelijk om hondensledetochten te maken vanuit Ittoqqortoormiit. Deze tochten bieden een unieke ervaring om het winterlandschap van Groenland te verkennen.

  3. Noorderlicht bekijken: Vanwege de ligging van Ittoqqortoormiit is het mogelijk om het noorderlicht te zien. Dit spectaculaire natuurverschijnsel trekt elk jaar talloze bezoekers.

  4. Wandelen en trektochten: Het omliggende landschap van Ittoqqortoormiit biedt ook talloze mogelijkheden om te wandelen en trektochten te maken. Er zijn paden die leiden naar gletsjers, bergen en fjorden in de omgeving.

Ittoqqortoormiit is niet gemakkelijk te bereiken en is alleen per boot of vliegtuig bereikbaar. Het is echter een bestemming die een unieke en onvergetelijke ervaring biedt voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en afzondering.

Aan boord van Scenic Eclipse 

Beleef een ultieme 6-sterren ultra-luxe cruise-ervaring aan boord van de Scenic Eclipse of Scenic Eclipse II. Deze superjachtschepen, ideaal voor wie van grote luxe op kleine schepen houdt, bieden plaats aan maximum 228 gasten (opgelet: in de poolgebieden beperkt tot 200 passagiers). Bovendien is het all-inclusive: van de champagne in de Bar Lumière tot de whisky in de Scenic Lounge Bar (op uitzondering van een klein aantal zeldzame wijnen, vintage champagnes en uitzonderlijke likeuren). 

Voor meer info contacteer Rudy Beckx 0475 37 00 30 of mail naar rudy@cruisestyle.be

Scenic Luxury Cruises & Tours: meer info