Noorse Fjorden HAL cruise, vertrek op 27 juli 2024

Zeer comfortabel, reizen we vanuit België naar het naburige Rotterdam per autocar, waar we aan boord gaan van de elegante en recente Rotterdam van Holland America Line voor een onvergetelijke zeereis richting Noorwegen.

Je zal gegarandeerd ten volle genieten van gezellige grote, kleine en nog kleinere havenstadjes gecombineerd met een ongeschonden natuurpracht en nooit geziene landschappen.

Aan boord van Rotterdam, Holland America Line vanuit Rotterdam

De Rotterdam combineert met zijn 2.668 bedden een fris en eigentijds interieur dat perfect aansluit bij de gerenommeerde klassieke elegantie van de rederij.

Het thema van dit cruiseschip is muziek. Interieurdesigner Adam D. Tihany liet zich leiden door de architectuur van de muziek en gebruikte vloeiende rondingen en sierlijke lijnen. Hij werd geïnspireerd door de gedachte aan wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument. Om dit thema zo goed mogelijk weer te geven wordt er gezorgd voor grootse ruimtes vol licht, visuele dramatiek en weelderige interieurs geïnspireerd door de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten.

In het hart van het schip, het centrale atrium, wordt een visueel spektakel gecreëerd. De ruimte, die 3 dekken telt, wordt opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur dat de synthese van een strijkkwartet vertegenwoordigt. Net als bij muziek, verandert de ervaring naarmate gasten zich langs de sculptuur bewegen, waardoor geen twee perspectieven hetzelfde zijn. Aan het plafond van het atrium wordt een groot projectiedoek gemonteerd dat fungeert als ‘dakraam’ naar buiten. Overdag zullen er witte wolken in een azuurblauwe lucht te zien zijn, terwijl je ’s avonds de sterrenhemel ziet verschijnen.

De ‘Main Dining Room’ aan boord van de Rotterdam beslaat twee verdiepingen en wordt omringd door uitzicht op zee. Sterke, gebogen architectonische pilaren accentueren het hoge plafond. Meubels en moderne verlichting worden speciaal voor het schip op maat gemaakt. Het middelpunt van het restaurant is een gebogen koperen omhulsel rond een indrukwekkende, twee verdiepingen tellende, wijntoren.

Meer info: Go For Cruise