Oost-Canada & Niagara, Cruiseschip SILVER SHADOW

Een 18-daagse begeleide rondreis van Ottawa naar New York, via de machtige Niagara Falls op de grens tussen de VS en Canada. Andere blikvangers zijn de Great Lakes en Toronto. Vanuit New York gaat de reis verder over water, waar u inscheept voor een luxecruise tot in Quebec City, via o.a. Boston en Charlottetown. 

De oostkust van het Amerikaanse continent is behalve enorm uitgestrekt ook zeer divers. Zowel op vlak van biodiversiteit als van cultuur en lokale gebruiken. Wat bijna alle steden, havens en (schier)eilanden hier gemeen hebben is dat ze een bijzonder groot stuk van de cultuurhistorische bagage van Amerika met zich meedragen. Heel wat oorlogen en conflicten werden uitgevochten langs deze kuststreken. Maar gelukkig ook heel wat verdragen, wetten en handelsovereenkomsten ondertekend. 

Vanuit Atlantisch Canada is Nova Scotia (met Sydney en Halifax als bekendste havens) en New-Brunswick meestal je eerste bestemming. Je zal er gecharmeerd worden door gezellige stadjes, prachtige landschappen en het maritiem erfgoed. Dan volgt de kennismaking met iconisch New England.

Bar Harbor is de speeltuin voor miljonairs die er hun zomervakantie doorbrengen. Voor veel cruisers is het een uitvalsbasis naar het Acadia National Park. Bostonis een van de oudste en rijkste steden van de VS, met een economie gebaseerd op financiële diensten, verzekeringen, hightechproducten, medische diensten en –research. Het wordt algemeen beschouwd als de bakermat van de Amerikaanse Revolutie. Nog iets verder naar het Zuiden vind je Newport, de ‘Queen of Summer Resorts’, waar de rijkste Amerikanen de zomer doorbrengen. Net zo in Bar Harbour, waar zeehonden in de brede baai hun plekje opeisen.

En dan is het op weg naar New York, ‘the city that never sleeps’ ! Over the Big Apple valt veel te vertellen, en is er ook zo ontzettende veel te beleven dat je hoe dan ook meerdere dagen nodig hebt om de verschillende buurten te ontdekken. 

Absolute blikvangers zijn de Empire State building, het one World Trade Center met de 9/11 Memorial, Brooklyn Bridge, het Vrijheidsbeeld, de stadsoase in Central Park en een wandeling op de High Line – een stadspark aangelegd op een stuk ongebruikte spoorlijn. Bezoek zeker ook een van de talrijke musea, zoals het Guggenheim of het Metropolitan Museum of Art. 

In twee havens op de zuidoostkust van de Verenigde Staten vind je eveneens een brok Amerikaanse geschiedenis terug. Vlak bij Norfolk (Virginia) liggen 's werelds grootste marinebasis en de witte zandstranden van Chesapeake Bay. Charleston (South Carolina) wordt omschreven als 'America's Best-kept Secret'. Britse kolonialisten maakten van Charleston de handelshoofdstad van de zuidelijke plantagecultuur. Port Canaveral is je uitgangsbasis voor een bezoek aan het Kennedy Space Center of voor een tocht per zweefboot naar de Florida Wetlands. 

Een heel andere kant van de VS ontdek je aan de westkust, waar steden als Los Angeles en San Francisco met haar beroemde 'Golden Gate Bridge' dé highlights zijn. Hollywood is uiteraard een absolute must-see voor filmfanaten. Je kan ook een van de vele filmstudio's en pretparken bezoeken. 

Of wil je in de voetstappen treden van de filmsterren? Maak dan een tochtje langs Venice Beach of Beverly Hills, de plek waar hip en cool zijn een way of life is. Raak je er niet uit via de zoekselectie online? Via ons eigen Cruise Magazine geven we je nog een heleboel meer inspiratie. Of contacteer ons en wij helpen je graag verder bij je zoektocht naar de ideale cruise! Voor meer info :