IJsland Cruise, vertrek op 31 mei 2024 

Een unieke reiscombinatie IJsland, Denemarken, Noorwegen en Schotland.

Onze 16-daagse IJsland Cruise brengt je langs adembenemende fjorden, gezellige havenstadjes, daverende watervallen, grillige kustlijnen, vulkanen, lavavelden en gletsjers. 

Een 2-weekse All Inclusive droomreis met Have it All formule aan boord van een kwalitatief en gekend cruiseschip, de elegante en uitnodigende Nieuw Statendam van rederij Holland America Line.

Deze cruise biedt een bijzonder blik op pittoreske dorpjes en de natuurpracht van Noord-Europa, in een ideale reisperiode met een groet boven de Noordpoolcirkel in IJsland.

We trekken 2 volle weken uit voor deze rondreis, met een hotelovernachting in Kopenhagen om de fijne Deense hoofdstad te ontdekken.

We starten het cruiseprogramma met Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, en de prachtige natuur van de Noorse Fjorden, waarna het wondermooie IJsland onze volle aandacht geniet. 

Deze IJsland Cruise editie is opvallend compleet omwille van de meerdere gevarieerde stopplaatsen, helemaal rondom het grillige maar indrukwekkende eiland.

Als kers op de taart gaan we nog naar Kirkwall en Invergordon in Schotland, kwestie van kilts, whisky en ander natuurschoon te vereeuwigen, alvorens terug richting Kopenhagen te varen.

Aan boord van Nieuw Statendam, Holland America Line

De Nieuw Statendam combineert met zijn 2.666 bedden een fris en eigentijds interieur dat perfect aansluit bij de gerenommeerde klassieke elegantie van de rederij.

Het thema van dit cruiseschip is muziek. Interieurdesigner Adam D. Tihany liet zich leiden door de architectuur van de muziek en gebruikte vloeiende rondingen en sierlijke lijnen. Hij werd geïnspireerd door de gedachte aan wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument. Om dit thema zo goed mogelijk weer te geven wordt er gezorgd voor grootse ruimtes vol licht, visuele dramatiek en weelderige interieurs geïnspireerd door de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten.

In het hart van het schip, het centrale atrium, wordt een visueel spektakel gecreëerd. De ruimte, die 3 dekken telt, wordt opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur dat de synthese van een strijkkwartet vertegenwoordigt. Net als bij muziek, verandert de ervaring naarmate gasten zich langs de sculptuur bewegen, waardoor geen twee perspectieven hetzelfde zijn. Aan het plafond van het atrium wordt een groot projectiedoek gemonteerd dat fungeert als ‘dakraam’ naar buiten. Overdag zullen er witte wolken in een azuurblauwe lucht te zien zijn, terwijl je ’s avonds de sterrenhemel ziet verschijnen.

De ‘Main Dining Room’ aan boord van de Nieuw Statendam beslaat twee verdiepingen en wordt omringd door uitzicht op zee. Sterke, gebogen architectonische pilaren accentueren het hoge plafond. Meubels en moderne verlichting worden speciaal voor het schip op maat gemaakt. Het middelpunt van het restaurant is een gebogen koperen omhulsel rond een indrukwekkende, twee verdiepingen tellende, wijntoren.

Het centrale zwembad, bestaat uit twee verdiepingen, met op de bovenverdieping de New York Deli en Pizza. Daarnaast wordt er een exotische uitstraling gegeven aan ‘Tamarind’, het Pan-Aziatisch restaurant, welke de fundamentele elementen van de natuur benadrukt: water, hout, vuur en aarde.

Meer info:  Go For Cruise