Caïro en de schatten van de Nijl, vertrek op 18 april 2024

Deze 10-daagse reis biedt u een uiterst volledig programma waarin zowel Caïro als Opper-Egypte aan bod komen. De eerste twee dagen ontdekt u de Egyptische hoofdstad en de wereldberoemde piramides. Daarna vliegen we naar Luxor, waar we inschepen voor een comfortabele riviercruise op de Nijl doorheen het oude Egypte.

Het tweede luik van de reis bevat talrijke hoogtepunten, met bezoeken aan onder meer de Vallei der koningen en de tempels van Luxor en Karnak.

Het programma bevat talrijke inbegrepen excursies en bezoeken, allemaal onder begeleiding van een Nederlandstalige gids-egyptoloog. Bovendien gaat er nog een tweede, Vlaamse reisbegeleider mee gedurende de volledige reis.

Graag meegaan? Schrijf dan snel in, want het aantal plaatsen is beperkt tot maximaal 24 deelnemers!  

Vaarschema: Caïro, Luxor, Edfoe, Aswan, Kom Ombo, Luxor. 

Aan boord van het cruiseschip M/S Hansa Spirit 

De Hansa Spirit (5* categorie - lokale norm) is een van de grootste schepen op de Nijl en werd in 2023 volledig gerenoveerd. Het restaurant serveert zowel internationale als Egyptische gerechten voor de 140 gasten. De ruime loungebar (op het hoofddek) biedt een panoramisch uitzicht op de Nijl en is smaakvol ingericht. De lounge beschikt over een dansvloer en een muzieksysteem voor avondamusement.

Het zonnedek strekt zich uit over de volledige lengte van de boot. Er is een klein zwembad, met bijhorende pool bar omringd door rieten tafels, stoelen en ligstoelen. Alle kajuiten hebben kamerhoge ramen met een Frans balkon, ideaal om te genieten van de mooie uitzichten. Elke kajuit heeft ook een privébadkamer met douche en toilet, evenals voorzieningen zoals airconditioning, een televisie en een kluisje.  

Meer info: Thalassa Cruises

Tel.: 059 / 70 87 70