Nieuwe culinaire ervaringen in 2025
Voor de echte fijnproevers en levensgenieters biedt Oceania Cruises® meer dan alleen een luxe cruise – het is een culinaire ontdekkingsreis. Als dé cruisemaatschappij voor foodies tilt Oceania Cruises dineren op zee naar een hoger niveau. Van een interactieve kookcursus tot verfijnde restaurants en exclusieve culinaire tours, elk moment aan boord is een viering van smaak en vakmanschap.
Dit jaar zet Oceania Cruises haar reputatie als pionier in culinaire innovatieve kracht bij met bijzondere mijlpalen, inspirerende nieuwe kooklessen en een prestigieuze vernieuwde samenwerking met Gault&Millau. Het resultaat? Een cruise-ervaring die niet alleen de bestemming, maar ook de reis ernaartoe onvergetelijk maakt.
‘The Finest Cuisine at Sea’
Een reis met Oceania Cruises is ook een uitzonderlijke gastronomische ervaring. ‘The Finest Cuisine at Sea’® is voor Oceania Cruises niet zomaar een slogan, het is de leidraad in alles wat ze doen. De restaurants aan boord van hun schepen bieden gasten hoogstaande culinaire ervaringen, inbegrepen in de prijs van de reis met een selectie aan mooie wijnen, champagnes of bieren. Het culinaire feest begint met een verrassende cocktail in The Bubbly Bar, The Ultimate Bloody Mary of The Macallan Experience. Vanaf daar ga je naar een van de specialiteitenrestaurants aan boord. Zoals je van een toprestaurant mag verwachten, bereiden vooraanstaande chefs met ervaring uit ’s werelds beste restaurants alle gerechten voor je klaar met een selectie van de meest verse ingrediënten.
15 Jaar Culinaire Innovatie: The Culinary Center
Oceania Cruises viert met trots het 15-jarige jubileum van The Culinary Center, de eerste hands-on kookschool op zee. Beschikbaar op de schepen Marina™, Riviera™, Vista™ en de langverwachte Allura™, die in de zomer van 2025 wordt gelanceerd, biedt The Culinary Center meer dan 60 interactieve kooklessen. Van het beheersen van de smaken van de Pacific Northwest tot het ontdekken van de Polynesische keuken, er is voor iedere fijnproever iets te leren.
Daarnaast kunnen gasten deelnemen aan de Culinary Discovery Tours™. Ga op excursie in meer dan 40 bestemmingen wereldwijd onder begeleiding van de beste chefs. Hierbij worden lokale ingrediënten gekocht op markten, om vervolgens aan boord te leren hoe deze verwerkt worden tot gerechten geïnspireerd door de bezochte bestemming. Dit jaar wordt het aanbod uitgebreid met 12 nieuwe excursies. Onder andere in Amsterdam, Belfast, Valencia en Valetta. Maar ook nieuwe mogelijkheden in Japan, Zuid-Korea en Noord-Amerika.
“Eten is het hart van alles wat we doen bij Oceania Cruises. Van onze speciaal ontworpen foodie-schepen tot ons diverse culinaire programma: we hebben een ervaring gecreëerd door foodies, voor foodies,” zegt chef Kathryn Kelly, Directeur Culinaire Verrijking en het brein achter The Culinary Center. “Onze reis is ongelooflijk geweest, en we zijn verheugd om te blijven innoveren met nieuwe lessen, thema’s en tours voor onze nieuwsgierige gasten.”
Nieuwe foodie workshops in 2025
Gasten kunnen uitkijken naar spannende nieuwe culinaire lessen, waaronder:
- Culinary Northwest Passage
Ontdek de culinaire trends van het Pacific Northwest, geïnspireerd door chefs van Seattle tot Anchorage. Deze workshop viert seizoensgebonden ingrediënten met vis- en zeevruchtengerechten en onweerstaanbare “deep dish”-desserts die je thuis zeker opnieuw wilt maken. - Down Under Abundance
Nieuw-Zeeland en Australië bieden een overvloed aan ingrediënten, van diverse zeevruchten tot wereldwijd geprezen vlees. Deze workshop viert de smaken van zee, bergen en wijngaarden, ontwikkeld samen met lokale chef-collega’s. - It’s a Dessert Party
Sluit aan voor een zoete workshop met desserts en dranken,perfect voor tussen het diner en de avondshow in. Maak bijvoorbeeld lava cake met Champagne of crêpes Suzette met een Grand Marnier spritzer. - South Seas Salt Life
Na een dag op een wit strand en een blauwe lagune ontdek je in deze workshop de Polynesische keuken: verse, lokale ingrediënten met invloeden uit Frankrijk en China. Geniet op z’n Polynesisch: Tama’a Maitai! - Snow Days Brunch
Vier knusse sneeuwdagen met kaneelbroodjes, eiercasseroles en verwarmende cocktails. Deze workshop brengt familieklassiekers en de beste recepten van onze mixologen samen. Tot bij de brunch!
Jacques: een smaak van Parijs op zee
Oceania Cruises eert de rijke culinaire invloed van Jacques Pépin, de eerste Executive Culinary Director van de rederij, met de uitbreiding van Jacques, het kenmerkende Franse restaurant. Dit verfijnde restaurant, vernoemd naar de gerenommeerde chef-kok en grondlegger van Oceania Cruises’ culinaire filosofie, is al een favoriet onder gasten die varen op de Marina™ en Riviera™. In juli 2025 zal Jacques debuteren op de nieuwe Allura™, gevolgd door de Vista™ later dat jaar. Gasten kunnen genieten van tijdloze klassiekers zoals eend met Grand Marnier-saus en Crêpes Suzette, evenals nieuwe tafelside-ervaringen, zoals steak tartaar, die ter plekke voor hun ogen wordt bereid.
Samenwerking met Gault&Millau
Oceania Cruises is de enige cruisemaatschappij in de Benelux met een exclusieve samenwerking met Gault&Millau, tot stand gebracht door Jan Van Durme van Footprints Luxury Cruises. Dit partnerschap bevestigt de culinaire topklasse van de luxevaart. Oceania Cruises onderscheidt zich met meer keuken- en opslagruimte voor verse ingrediënten dan welke andere cruisemaatschappij ook. Daarnaast heeft Oceania Cruises het hoogste percentage culinair personeel, met één chef-kok per tien gasten, en beschikt elk restaurant over een eigen keuken, waardoor gerechten altijd à la minute worden bereid.
Een smaakvolle reis gegarandeerd
Met deze vernieuwingen blijft Oceania Cruises dé bestemming voor liefhebbers van verfijnde gastronomie op zee. Of het nu gaat om het ontdekken van nieuwe smaken, het bijwonen van inspirerende kooklessen of het genieten van culinaire hoogstandjes in de exclusieve restaurants aan boord, iedere reis is een unieke ervaring. Toevoeging: stap aan boord en laat je meevaren op de golven van de smaakbeleving.
Meer info: OCEANIA CRUISES