Noordoost – Groenland 2023, vertrek 27 augustus 2023

Unieke Belgische begeleide groepsreis van Spitsbergen via Ile de France en Scoresby Sund tot in IJsland aan boord van MV Hondius

Hierover vragen? Ga vrijblijvend langs op één van de infosessies van ASTERIA EXPEDITIONS:

GROOTSTE NATUURPARK

Annick Desmet (poolreiziger en reisorganisator): “Groenland mag zich gerust het grootste natuurpark ter wereld noemen.Deze expeditiecruise speelt zich onder andere af in het grootste fjordensysteem ter wereld: Scoresby Sund. Steile rotswanden, roodgekleurde formaties, majestueuze ijsbergen en de glooiende toendra... Het desolate landschap speelt hier de hoofdrol. Onderweg ontmoeten wij walrussen, muskusossen, poolhazen, poolvossen, robben, walvissen en misschien ijsberen. Wij bezoeken meer dan 1.000 jaar oude Thulesites en de meest noordelijk gelegen Inuitgemeenschap van Oost-Groenland: Ittoqqortoormiit.”

NAAR DE ARCTISCHE WILDERNIS

Omdat Noordoost-Groenland zo afgelegen is en buiten de klassieke vaarroutes valt, wordt deze boeiende regio van Groenland vrijwel nooit bezocht. Andere reizen verkennen immers enkel het zuiden of de westkust van Groenland. Wij willen u net die andere kant laten ontdekken. Een plaats waar niemand komt.

Onze reisroute is uniek. Omdat er quasi geen voorgaande zijn, hebben wij in samenspraak met de kapitein zelf een reisweg uitgestippeld en een programma samengesteld. Wij vertrekken uit Spitsbergen en volgen de rand van het pakijs tot Ile de France, in het noordoosten van Groenland. Hierna varen wij langs de kust helemaal tot Scoresby Sund, langs en door indrukwekkende fjorden. Van dit enorme fjordenstelsel zetten wij tot slot koers naar Akureyri.

Wij verkennen de ene fjord na de andere terwijl de verschillende lagen in de rotswanden ons een beter inzicht geven in de geschiedenis van de aarde. Wij bereiken het grootste fjordenstelsel ter wereld waarin tientallen gletsjers uitmonden en zo geboorte geven aan de meest wonderbaarlijke ijsbergen. Aan de ingang van dit fjordenstelsel leeft een Inuïtgemeenschap in volledige afzondering. Deze nederzetting is beter gekend als Ittoqqortoormiit.

Wij krijgen de kans om kennis te maken met deze mensen en hun cultuur. Hoe meer we naar het zuiden varen hoe interessanter de nachten worden. Tijdens deze periode is de kans groot dat u het noorderlicht te zien krijgt. Dat alles maakt deze reis speciaal in haar soort. Reis in alle comfort aan boord van het nieuwe expeditieschip MV Hondius en ontdek samen met ons één van ’s werelds laatste stukken ongerepte natuur.

6 niet te missen hoogtepunten dankzij begeleiding ASTERIA EXPEDITIONS:

  • Pakijs - De meest voorkomende vorm van zee-ijs bestaat uit op elkaar geschoven ijsschotsen.
  • Ile de France - Een klein eiland dat in 1905 ontdekt werd door de Belgische poolontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache.
  • Danmarkshaven - Het noordelijkste weerstation op Oost-Groenland wordt eens om de 2 jaar bevoorraad.
  • Kong Oscar Fjord - De zichtbare geologische lagen geven een duidelijk inzicht in de geschiedenis van de aarde.
  • Ittoqqortoormiit - Het meest afgelegen Inuitdorp ter wereld, aan de rand van het grootste nationaal park ter wereld.
  • Scoresby Sund - De 350 km lange Scoresby Sund is met zijn vele rivierarmen het grootste fjordencomplex ter wereld.

Aan boord van recent nieuw expeditieschip MV Hondius

De MV Hondius is een volledig nieuw schip, opgeleverd in 2019. Bij het ontwerp van dit ijsversterkt schip werd rekening gehouden met alle aspecten verwant aan het reizen in de poolgebieden. Van het comfort van de reizigers, de snel wisselende weersomstandigheden, de landingen met zodiacs tot de observatie van de rijke fauna. De nieuwe MV Hondius is het meest geavanceerde expeditieschip dat voldoet aan de strengste eisen voor passagiersschepen.

Het werd gebouwd in overeenstemming met de regels van de meest recente ‘Polar Code’.

MV Hondius overtreft de nieuwste groene eisen van de Internationale Maritieme Organisatie. Het schip gebruikt alleen biologisch afbreekbare verf en smeermiddelen, alle verlichting is LED-verlichting en de warmte van de motoren wordt gebruikt om de kajuiten te verwarmen. Flexibele energiesystemen zorgen voor een aanzienlijk lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot dan andere schepen.

Voor meer info contacteer Asteria Expeditions Reizen Van Renterghem , Korte Zilverstraat 6, 8000 Brugge

Tel  +32 50 33 25 16

www.rvr.be

www.asteriaexpeditions.be