Norwegian Cruise Line met een primeur: Norwegian Prima, Norwegian VIVA 

Norwegian Cruise Line (NCL), de innovator op het gebied van wereldwijde cruisereizen en met een 55-jarige geschiedenis in het verleggen van grenzen, introduceert de nieuwste toevoeging aan de vloot: Norwegian Prima. De woorden spannend, intiem, premium, divers en high-end dekken de lading van dit nieuwste schip.

Nu te boeken, de gloednieuwe Norwegian Prima... haar debuut met de prachtigste bestemmingen die worden aangedaan, voortreffelijke culinaire gelegenheden en enorm veel avontuurlijke belevingen. 

Norwegian VIVA vervoegt de vloot in juni 2023. Deze 2 gloednieuwe cruiseschepen behoren tot hun meest innovatieve klasse, zoals de hoogste glijbaan op zee, de glazen Ocean Walk, verschillende infinity zwembaden, een spectaculair racecircuit op zee en op de Norwegian Prima The Donna Summer Musical. 75 min. Broadwyshow en gratis entree!.

Wonderschone bestemmingen NORWEGIAN PRIMA, ook vanuit Amsterdam...

NCL heeft zichzelf weer weten te overtreffen met een lijst van de meest prachtige bestemmingen die worden aangedaan met Norwegian Prima.  Norwegian Prima neemt je mee over de hele wereld, van de meest indrukwekkende havens tot aan de adembenemendste landschappen.

Vanaf de herfst is het schip een walhalla voor overwinteraars in de omgeving van onder andere de ABC-eilanden. Daarnaast mag NCL zichzelf eigenaar noemen van het privé-eiland Great Stirrup Cay in de Bahama’s en van de privé resort bestemming Harvest Caye in Belize, waar je tijdens een reis met Norwegian Prima ook langs vaart.

In aanvulling op deze bestemmingen, ontdekt Norwegian Prima vanaf de winter de bijzondere havens van Cozumel in Mexico en Roatán Island in Honduras. De ijverige geschiedenis enthousiasteling krijgt de kans om af te reizen naar de Maya-ruïnes in Mexico. Voor een avontuurlijke tocht door de weelderige jungle biedt Honduras de ultieme getaway

Profiteer van vroegboektarieven op afvaart: Miami – Caraïben, Vertrek in november of december.

Route: Miami (Florida), Roatan (Honduras), Harvest Caye (Belize), Costa Maya (Mexico), Cozumel (Mexico), Miami (Florida).

Andere bestemmingen die Norwegian Prima eind 2022 en begin 2023 tegenkomt zijn Ocho Rios in Jamaica – perfect voor uitstapjes naar de met jungle bedekte bergen – en Bermuda – voor een bezoek aan de dramatische Crystal Caves.

2023 maakt plaats voor IJslandse ontdekkingen zoals de langste fjord van IJsland en Isafjordur, waar de lokale Vikinggeschiedenis en ongerepte natuurlijke wonderen aanschouwd kunnen worden. In Reykjavik in homeport IJsland kan er deelgenomen worden aan de kosmopolitische ervaringen van de hoofdstad en grootste stad van IJsland met hedendaagse kunst, een groeiende culinaire scene en bloeiende muziekcultuur. Tegelijkertijd staan bezoekers in contact met het buitenleven in de vorm van geothermische bronnen en walvissafari’s.

Voor meer info zie: www.ncl.com/free

Een kunstachtig fenomeen "Norwegian Prima". 

Tijdens het productieproces van Norwegian Prima zijn er tal van kunstenaars en designers aan bod gekomen die zo ieder hun steentje hebben bijgedragen. Ten eerste is het opvallende schip gebouwd in Marghera, Italië door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri en kenmerkt ze zich met een opvallend rompontwerp, welke bedacht is door de Italiaanse graffitikunstenaar Manuel Di Rita, ook wel bekend als "Peeta". Voor de eerste keer op een NCL-schip, strekt de boeiende rompkunst zich uit tot de voorste bovenbouw van het schip. Architecten van wereldklasse die hebben geholpen bij het ontwerp van Norwegian Prima zijn onder andere de Italiaanse ontwerper Piero Lissoni en de toonaangevende architectenbureaus Rockwell Group, SMC Design, Tillberg Design of Sweden, YSA DESIGN en het in Miami gevestigde Studio Dado, die de esthetiek van verschillende restaurants, passagiershutten en openbare ruimtes aan boord bedacht en samenstelde. 

Een van de vele primeurs op Norwegian Prima is ‘The Concourse’. The Concourse is een buitensculptuurtuin met een kunstmuur die is ontworpen door de kunstenaar David Harber en zes losstaande installaties die ontworpen zijn door Alexander Krivosheiw waarbij de meeslepende kunst geïnspireerd is door oude mythologie en hedendaagse abstracte vormen. De zeven sculpturen, met een waarde van meer dan $2 miljoen, bieden verbluffende effecten die veranderen als de zon ondergaat met behulp van technologieën, waardoor ze het perfecte model zijn voor prachtige foto's.

Bourgondisch at sea voor cruisevakanties met Norwegian Prima en Norwegian Viva

Voor velen is het een favoriete bezigheid tijdens een vakantie, genieten van de lekkerste culinaire creaties. Je ontdekt nieuwe landen, leert over nieuwe culturen en proeft veel nieuwe smaken. Het culinaire aspect tijdens een ontspannende vakantie speelt een grote rol en dat is op Norwegian Prima dik in orde. Een nieuw concept voor NCL is ‘Indulge Food Hall’, in het leven geroepen om de zintuiglijke ervaring van de gasten naar een nieuw niveau te tillen. Het concept biedt opvarenden diverse menu-opties van verschillende culinaire merken. Norwegian Prima beschikt over de allereerste food hall van de vloot, ook hier is over het design goed nagedacht en zijn er binnen- en buitenzitplaatsen beschikbaar. Met de elf locaties zal je veel nieuws ontdekken maar ook zie je hier de all-timefavourites van de gasten terugkomen zoals Starbucks en Coco’s. 

Indulge onthult de allereerste eetgelegenheden, waaronder Seaside Rotisserie, met een breed scala aan gerechten van de rotisserie; Nudls, met noedelgerechten van over de hele wereld, van de Italiaanse tot de Thaise keuken; Tamara, met klassieke Indiase gerechten en meerdere vegetarische eetopties; The Latin Quarter, met klassieke Latijnse gerechten met een twist; Tapas Food Truck, waar op Spaanse wijze verfijnde street food wordt bereid; Garden Kitchen, waar gasten customized salades kunnen bestellen met meer dan twee dozijnen aan ingrediënten om uit te kiezen; Just Desserts, met klassieke nagerechten zoals taarten en cakes; en Just Ice Cream, waar alle favoriete ijssmaken en over de top decadente creaties aan de gasten worden geserveerd.

Voor fine dining liefhebbers is er onder andere Onda by Scarpetta, een luxe Italiaans à la carte restaurant of Los Lobos, waar je authentieke Mexicaanse gerechten proeft met een moderne twist. Dit was alvast een voorproefje want meer culinaire aankondigingen laten nog even op zich wachten tot het voorjaar van 2022. 

NCL is voor alle leeftijden, ook voor jonge kinderen en tieners. 

Norwegian Prima is een thuis voor alle reizigers, van jong tot oud, voor ieder is er zijn of haar favoriet. Aan boord vind je verschillende glijbanen, met één in het bijzonder. Ontdek ‘The Drop’ en voel de adrenaline door je heen stromen wanneer je naar beneden gaat met een vaart. Zoveel snelheid nog niet genoeg? Neem een kijkje bij de nieuwste ‘Prima Speedway’, een drie verdiepingen hoge kartbaan bovenop het deck.

Daarnaast is het schip ook uitgerust met een volledige game hall, waar je talloze spellen vindt om het op te nemen tegen jouw gezelschap. Ook vind je er een bowlingbaan en de Prima Speedway Bar. Voor de allerjongsten is er ook een hoop te beleven. Zo is er het Kids Aqua Park waar ze lekker kunnen spetteren en bevindt zich de Splash Academie op het schip, waar ze verschillende spelletjes kunnen spelen en creatief bezig kunnen zijn. 

First class entertainment aan boord Norwegian Prima. 

Tijdens een cruise met NCL, is het ervaren van een musical of theatervoorstelling een show that must go on! Het aanbod is groot en het niveau is hoog. Van populaire Broadway-musicals tot bruisende originele shows. Een van de nieuwste voorstellingen, die te zien zal zijn op Norwegian Prima, is 'Summer: The Donna Summer Musical'. Dit is het verhaal van Donna Summers snelle ontwikkeling van jong talent tot de Queen of the Disco. De musical bevat delen van meer dan 20 van Summers megadisco hits. De meeslepende productie van 75 minuten is een primeur op zee, waarbij het theater compleet verandert in een volledige disco. 

Alle hoofdacts van Norwegian Prima, inclusief enkele van de nieuwe ervaringen aan boord, staan centraal in het transformatietheater. De locatie met drie verdiepingen is ontworpen om de ruimte efficiënt om te bouwen van een ultramodern podium naar een uitgestrekte dansvloer. Het beschikt over een aanpasbare zitindeling en een bewegend LED-scherm dat van het plafond omlaag komt en bijna de helft van de grootte van de locatie is. Het SENSORIA-thema van de energieke nachtclub biedt bezoekers een ongeëvenaarde ervaring waarbij ze tot diep in de nacht kunnen dansen.

Ongeëvenaarde luxe bij ‘The Haven’, beschikbaar op meerdere NCL cruiseschepen 

Om gasten te voorzien van een ongeëvenaarde ervaring in luxe cruisen, is ‘The Haven by Norwegian’ op Norwegian Prima geperfectioneerd om het meest exclusieve en gecentraliseerde suite complex van de vloot aan te bieden. Met acht dekken van suites en openbare ruimtes, biedt een ultra-premium keycard toegang tot het schip-in-een-schip concept, alleen voor gasten van The Haven. Voorzieningen die gasten kunnen verwachten zijn een eigen suite butler, die altijd in de buurt is om bijvoorbeeld de koffers uit te pakken of champagne in te schenken. Daarnaast hebben The Haven gasten voorrang bij het reserveren van plekken bij restaurants en entertainment, hebben ze keuze uit speciale Haven menu’s, kunnen ze elke avond een treat verwachten in hun suite en zijn ze VIP gast bij exclusieve cocktailparty’s. 

Alle openbare ruimtes en suites in The Haven zijn ontworpen door Piero Lissoni – één van de meest vooraanstaande ontwerpers van Italië – die stuk voor stuk de grenzen van uniek design binnen de vernieuwde exclusieve ruimte verlegt. Voor de eerste keer biedt elke openbare ruimte in The Haven een prachtig uitzicht op zee en de bestemming. Lissoni zorgde voor een elegant en verfijnd ontwerp van The Haven Sundeck, The Haven Restaurant, The Haven Lounge & Bar en de Outdoor Spa. Op The Haven Sundeck wacht de prachtig nieuwe infinity pool je op met uitzicht op het spoor in het water (het kielzog) van het schip en een nieuwe buitenspa met een sauna met glazen wanden en een koude kamer.

Afvaarten met Norwegian VIVA in 2023:

  • Oost-Middellandse Zee met overnachting in Istanbul, Vertrek op 12 juli 2023, 10 dagen

Route: Athene, Istanbul, Santorini, Mykonos, Olympia (Katakalon), Messina (Sicilië), Napels, Florence/Pisa (Livorno), Rome (Civitavecchia). Profiteer van vroegboektarief 

  • Rome - Ibiza - Lissabon, Vertrek op 23 sept. 2023, 8 dagen

Route: Rome (Civitavecchia), Florence/Pisa (Livorno), Nice (Villefranche), Barcelona, Palma de Mallorca, Ibiza, Granada, Sevilla (Cádiz), Lissabon (Portugal). Profiteer van vroegboektarief 

Voor meer informatie over Norwegian Cruise Line en Norwegian Prima, neem dan een kijkje op www.ncl.com/free


Meer info bij onze aanbevolen cruisereisbureaus