COSTA CRUISES zet haar herstart voort met hun drie nieuwste schepen: Costa Firenze, Costa Toscana en Costa Smeralda 

Costa Firenze

Het nieuwste schip in de Costa vloot en gewijd aan de Florentijnse Renaissance, zal in de winter vanuit Dubai varen voor cruises in de Verenigde Arabische Emiraten, Oman en Qatar, inclusief bezoeken aan "Expo 2020 Dubai". Vanaf april 2022 zal Costa Firenze terugkeren om cruises van een week aan te bieden in Italië, Frankrijk en Spanje. 

Costa Toscana

Een nieuw ‘groen cruiseschip’ dat momenteel in aanbouw is en zal worden aangedreven door vloeibaar aardgas. In 2022 zal Costa Toscana zevendaagse cruises maken in het westelijke Middellandse Zeegebied, waardoor tijdens dezelfde vakantie twee fascinerende Spaanse bestemmingen kunnen worden aangedaan: Barcelona en Valencia in het voorjaar, of Ibiza en Valencia in de zomer.

Costa Smeralda

In de winter zal dit cruiseschip Costa Smeralda haar zusterschip Costa Toscana vervangen in Zuid-Amerika, alvorens terug te keren naar de Middellandse Zee voor cruises in Italië, Frankrijk en Spanje. 

Costa Diadema 

Cruises met Costa Diadema: drie verschillende routes om verschillende prachtige Caribische eilanden te ontdekken. 

Costa Deliziosa

12 januari 2023, cruise ‘Around the World’ 116 dagen vanuit Marseille of Civitavecchia/Rome.

Costa Luminosa 

Cruises met Costa Luminosa: 8 januari 2023, cruise ‘Around the World’ 51 dagen vanuit Genua, Marseille of Barcelona naar Buenos Aires.

ZOMER 2022

Tijdens het zomerseizoen 2022 zullen, naast Costa Firenze, Costa Smeralda en Costa Toscana die cruisen in het westelijke deel van de Middellandse Zee, drie schepen - Costa Deliziosa, Costa Luminosa en Costa Pacifica - beschikbaar zijn in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. 

Vier bijkomende schepen - Costa Diadema, Costa Fascinosa, Costa Favolosa en Costa Fortuna - zullen actief zijn in Noord-Europa en cruises aanbieden naar Baltische steden en Noorse fjorden.

Meer info en reservaties bij de betere cruisereisbureaus

De cruiseschepen van Costa-cruises. Laat u verleiden tot een cruise in de Middellandse Zee, in de Caraïben of maak uw keuze uit de talrijke andere bestemmingen voor cruisevakanties 2022-2023. Website COSTA CRUISES

Al meer dan 60 jaar bevaren Costa’s schepen de wereldzeeën, leveren het beste op het gebied van Italian Style, gastvrijheid, gastronomie en bieden ultieme droomvakanties op het gebied van plezier en ontspanning. De vloot bestaat uit 15 schepen en zijn zeer kindvriendelijk!

Mini Cruises

Mini cruises op de Middellandse Zee zeven verschillende cruises van 4 tot 7 dagen. De havens van vertrek zijn Savona, Trieste en Venetië. De schepen die voor deze minicruises worden ingezet bieden een combinatie van comfort en gezelligheid. Er is een brede waaier aan ontspanningsmogelijkheden, ook voor gezinnen met kinderen. Naast het plezier aan boord wordt er uiteraard uitgekeken naar de plaatsen waar de Costa Fortuna, de Costa Deliziosa en andere pareltjes van de vloot voor anker gaan. Tijdens een minicruise met Costa Cruises krijgen de passagiers de mooiste plaatsen aan de Middellandse Zee te zien: Marseille, Barcelona, Ibiza, Palma de Mallorca, Ajaccio (Corsica), Corfu, Dubrovnik, Malta en Kefalonia. De mediterrane minicruises zijn een fascinerende mix van kunst en cultuur, van stranden en plezier en dat allemaal in enkele dagen, een onvergetelijke belevenis !

Costa Safety Protocol

Costa werkt samen met de nationale en lokale autoriteiten van de landen die zijn opgenomen in de routes van haar schepen buiten Italië om de details van de hervatting van de cruise-activiteiten te definiëren, met verbeterde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen door de uitvoering van het Costa Safety Protocol.

Het protocol bevat operationele maatregelen met betrekking tot alle aspecten van de cruise-ervaring, zowel aan boord als aan land, die in de afgelopen maanden van cruise-activiteiten werden uitgevoerd.  

Deze maatregelen omvatten beperkte capaciteitswab-tests voor alle gasten en bemanningsleden, temperatuurcontroles bij in- en ontschepen van het schip, beschermde excursies aan wal, fysieke afstand aan boord en in de cruiseterminals, nieuwe manieren om gebruik te maken van de diensten aan boord, verbeterde sanitaire voorzieningen en medische diensten, en het gebruik van beschermende gezichtsmaskers indien nodig.

Details over de routes, met de bijbehorende boekingsmogelijkheden, zijn beschikbaar bij de CRUISE & STYLE aanbevolen: reisbureaus.

Contacteer de betere cruisereisbureaus voor alle routes 2022-2023 en hun speciale cruiseaanbiedingen.

 

Benieuwd naar het volledige artikel, reportage en beoordeling door Rudy Beckx, uitgever van magazine CRUISE & STYLE? Dit tijdschrift is te bestellen via deze link.

 

Tekst ®  CRUISE & STYLE®