AZAMARA is een rederij bekend als bestemmingsspecialist met kleinere boetiekschepen

AZAMARA richt zich met haar boetiekschepen op de kritische reiziger die op zoek is naar exotische bestemmingen en fascinerende steden. Door hun beperkte afmetingen kunnen de schepen bovendien de platgetreden paden verlaten en de vakantiegangers regelmatig verborgen pareltjes laten ontdekken tijdens hun cruise. Met zorgvuldig uitgekozen landexcursies en (vrijblijvende) inleidende lezingen aan boord, late vertrekken en overnachtingen aan de kade haalt Azamara het beste uit elke bestemming die haar elegante schepen aanlopen. ‘Venture Beyond the Sea is bij Azamara allesbehalve een loze slogan. 

De 694 meereizende gasten van de Azamara Quest, de Azamara Journey en de Azamara Pursuit mogen zich verwachten aan een unieke cruise-ervaring en een persoonlijke service. 

Nieuwe winterroutes 2021-22 langs de Canarische Eilanden

Canarische Eilanden:

 • 11 december 2021 - 7 nachten
 • 18 december 2021 - 10 nachten
 • 28 december 2021 -11 nachten
 • 29 januari 2022 - 10 nachten

Herpositionering: Van Las Palmas naar Rome vertrek op 8 februari 2022 - 11 nachten

2021: Meerdere afvaarten in Europa met Azamara Cruises

 • Azamara Journey: afvaarten tot en met 13 mei 2022
 • Azamara Pursuit: tot 21 dec. 

2022: Afvaarten cruises Europa met Azamara Cruises 

 • Azamara Journey: vanaf 5 juni tot 19 nov.. 
 • Azamara Pursuit: vanaf 2 april tot 19 nov. 
 • Azamara Quest: vanaf 5 april tot 22 okt. 

Meer info en reservaties bij Cruise Connection en de betere cruisereisbureaus

Azamara richt haar pijlen op het land, specialist in landexursies

Rederij Azamara richt zich op de leergierige reiziger die op zoek is naar exotische bestemmingen en bijzondere steden. Specialist in landexcursies en boeiende lezingen aan boord, late vertrekken en overnachtingen in meerdere aanleghavens. Azamara is uitermate geschikt voor cruisereizigers die zich interesseren in wereldwijde cruises aan boord van kleinere schepen. Met het kenmerk "Longer Stays & More Overnights" wil de rederij dat haar gasten optimaal van de bestemmingen genieten. De plaatsen die worden bezocht tijdens de cruises vragen om een langer verblijf vanwege de diversiteit aan bezienswaardigheden. Gezien de afmetingen van de schepen bieden zij de mogelijkheid om in kleinere havens en bijzondere locaties te komen.

 • Boetiekrederij, nu met nieuw logo: De ster verwijst naar Azamara’s naamgenoot Acamar, de helderste ster in het zuidelijke halfrond die net als de poolster de weg aangeeft.
 • 1.700 landtours vóór of na de cruise voor grondige ontdekking van de bestemmingen.
 • Programma’s van 3 tot 6 dagen in samenwerking met gerenommeerde reisorganisaties.

Azamara wil haar gasten nog intensiever onderdompelen in de ruim 300 bestemmingen en 70 tot 80 landen die hun drie boetiekschepen Azamara JourneyAzamara Pursuit en Azamara Quest jaarlijks bezoeken.

Azamara, bekend voor hun uitgebreide pré- en posttours-programma's in de cruisebranche

De boetiekschepen voor 700 gasten stellen maar liefst 1.700 landprogramma’s voor. Die vullen de cruises aan en brengen de reizigers nog dichter bij het hart van de bestemmingen. Op al hun cruises zullen ze een verscheidenheid aan samengestelde producten aanbieden. Dat gebeurt in samenwerking met gerenommeerde, onafhankelijke reisexperts die de Azamara-reiziger een volledig nieuwe wereld laten ontdekken.

Hoogtepunten in het programma zijn onder meer ecotochten naar de orang-oetans in Borneo, safari’s in Zuid-Afrika, ontdekkingen van de Boliviaanse zoutvlaktes en de Chileense Artacama-woestijn, treinreizen in Australië, Nieuw-Zeeland en Noorwegen, meerdaagse bezoeken aan Moskou en Jekaterinenburg en verkenningen van de Pantanal-regio in Brazilië.

Azamara Quest is gerenoveerd in Singapore: In navolging van de nieuwste Azamara Pursuit werd het casino op Azamara Quest dek 5 vervangen door The Den, een polyvalente ruimte met bar en de balies van de excursies en de toekomstige boekingen. Ook de boordwinkels, de tapijten in de gangen en het meubilair in de specialiteitenrestaurants werden vernieuwd. Azamara Quest vaart tijdens de zomer in Alaska.

Stay Longer, Experience More’ 

Dti is de slogan bij Azamara.  

Contacteer de betere cruisereisbureaus voor alle afvaarten 2021-2022 en hun speciale cruiseaanbiedingen.

Of contacteer Cruise Connection Tel. 03 / 880 80 80.

Benieuwd naar het volledige artikel, reportage en beoordeling door Rudy Beckx, uitgever van magazine CRUISE & STYLE? Dit tijdschrift is te bestellen via deze link.

Tekst ®  CRUISE & STYLE®