All Ways Cruises: riviercruiseseizoen op de Douro

Goed nieuws, vanaf nu gooit touroperator All Ways Cruises terug elke zondag de trossen los om vanuit Porto de ‘gouden rivier’ te ontdekken, de Douro.

Wat maakt de Douro uniek?

De rivier kronkelt zich een weg vanuit Noord-Spanje om uit te monden in de Atlantische Oceaan, in Porto. De ruwe valleien met stijle hellingen werden met een eeuwenlange volharding door de mens bewerkt om er (Port)wijn te cultiveren op de typische, vruchtbare terrassen.

Deze wijnbouwtraditie heeft een intens mooi landschap gecreeërd, met daarrond ontelbare historische dorpen en steden, kerken, kastelen en kloosters. Logisch dus dat het Alto Douro wijngebied op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat.

Waarom met een schip?

Er is geen betere manier om de Dourovallei te verkennen. Het schip is als een varend boetiekhotel, met een fenomenaal zicht op een steeds voorbijglijdend landschap. Passagiers volgen de zelfde historische weg als de wijnboeren en -handelaars. 

 Hoogtepunten

  • Bezoek aan Lamego, één van de meest historische steden in de Douro Vallei.
  • Bij valavond, aperitief en diner in het prachtig wijnlandgoed Quinta da Avessada.
  • Wandeling door de smalle straatjes van Castelo Rodrigo, een middeleeuws dorp op de top van een heuvel.
  • ·Een dagexcursie naar het Spaanse Salamanca, geklasseerd als UNESCO werelderfgoed voor de pracht en praal van de oude stad. Hoogtepunten zijn de 13de -eeuwse universiteit en de kathedraal waarbij gotiek, renaissance en barok elkaar ontmoeten.
  • Solar de Mateus, een elegant, barok landhuis uit de 18e eeuw, met een paradijselijke tuin.
  • Het ontdekken van Porto, aan de monding van de Douro. De stad is een visueel feest van geschiedenis en architectuur. Met zijn kleurrijke huizen op de oeverflanken en de talloze bruggen domineert de stad de riviermonding. Het historisch centrum staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Een wijnproeverij kan hier niet ontbreken.

Het leven aan boord

Het vijfsterrenschip Queen Isabel is een klein, drijvend, luxueus, volpension hotel op het water, met plaats voor 118 passagiers. Alle kajuiten hebben minstens een raam of een schuifraam, de suites hebben een balkon. Er is een (top) restaurant, en een salon met bar. Het bovendek biedt een 360° zicht op de vallei.

Veilig reizen bij cruisespecialist ALL WAYS

All Ways Cruises heeft een degelijk protocol uitgewerkt om elke cruise veilig te laten verlopen. Dat start met het regelmatig testen van de bemanning, zij krijgen uitsluitend toestemming om te werken aan boord indien ze 72 uur voor vertrek negatief testen op COVID-19. Passagiers moeten sowieso voor de vlucht van Brussel naar Porto een negatieve PCR-test kunnen voorleggen. Bij inscheping wordt de temperatuur gemeten en moeten de handen ontsmet worden. Maskers worden gedragen bij het rondlopen in publieke ruimtes.

Tafels zijn beperkt tot vier of maximaal 6 passagiers, uitgezonderd gezinnen. De organisatie van de buffetten, en dan vooral het ontbijtbuffet, zal afhangen van het aantal passagiers aan boord. Uit hygiënische en veiligheidsoverwegingen zal een bemanningslid de passagiers aan tafel bedienen.

Video over de veiligheids- en hygiënemaatregelingen aan boord.

Voor meer info: All Ways Cruises  

 

Terug naar NIEUWS