Cruise Canarische Eilanden en Madeira, vertrek op 7 oktober 2022

België - Genua (Italië) We worden ‘s avonds thuis opgehaald en naar de centrale vertrekplaats gebracht. Rond 22u30 vertrekken we met onze luxueuze *****ROYAL CLASS autocar via verschillende snelwegen richting Genua.

Genua (Italië): Rond de middag schepen we in aan boord van de MSC Magnifica.

Barcelona (Spanje): Barcelona, de op één na grootste stad van Spanje en de hoofdstad van Catalonië. Barcelona is de belangrijkste toeristische en handelshaven van Spanje. In het noordwesten loopt een schakel heuvels parallel met de kust terwijl de oude stad in het zuidwesten langs de haven ligt. Beiden zijn enkel gescheiden door aantrekkelijke, met bomen omzoomde boulevards, die we kennen als Las Ramblas. Barcelona is een heerlijk dynamische stad. Als cultureel en artistiek centrum sinds de middeleeuwen, staat ze garant voor een fantastische dag. Eén van de beroemdste bezienswaardigheden is wellicht Gaudí’s theatrale en golvende gebouw Casa Batllo, met gekke vormen en schitterende kleuren. Ook niet te missen is de kerk Sagrada Familia in het middeleeuwse deel van de stad. We raden iedereen aan de tapas en Catalaanse streekgerechten te proeven want, net als liefde gaat een echt vakantiegevoel … door de maag!

Casablanca (Marokko): De dynamische stad Casablanca haalt zijn kracht uit toekomstgericht heden. Opmerkelijk is de Hassan II moskee die plaats biedt aan 25.000 gelovigen. In dit gebouw bereikt de traditionele Marokkaanse architectuur, gecombineerd met technologisch kunnen, een hoogtepunt. De moderne souks zijn een netwerk van straatjes en pleintjes met verschillende bazars, waar ongeveer alles te koop is. Andere opmerkelijke gebouwen zijn de Mahkama du Pacha en de monumentale Notre Dame de Lourdes kerk.

Santa Cruz de Tenerife (Spanje): De Canarische Eilanden waren de laatste aanlegplaats voor grote zeemannen die hier, net als Christoffel Columbus, de trossen losgooiden voordat ze aan de overtocht van de Atlantische Oceaan begonnen. Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden, een tot Spanje behorende eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Evenals de buureilanden is het een eiland van vulkanische oorsprong. De grootste vulkaan van het eiland is El Teide, die met 3718 meter de hoogste berg van Spanje is.

Funchal (Portugal): Funchal, de hoofdstad van het eiland Madeira, is een levendige en moderne stad. Madeira is een geliefde vakantiebestemming beroemd om de Madeirawijn, het heerlijke weer en de fraaie landschappen. Het stadscentrum is een wirwar van geplaveide straten waar een groot aantal winkeltjes traditionele waren aan de man brengen, zoals het beroemde borduurwerk en het vlechtwerk van het eiland.

Malaga (Spanje): Een heel aardige kant van Malaga is dat Picasso er werd geboren en we hier en daar in zijn voetsporen kunnen treden. Het is een gezellige stad met leuke tapasbars, goede visrestaurants en een ongekunstelde sfeer. Malaga is in feite de enige echte Spaanse stad aan de Costa del Sol. 

Marseille (Frankrijk): Wanneer u van boord gaat zijn de gezellige cafés rond de Vieux Port geweldige plekken om het stadsleven te bewonderen. Het beste uitzicht op de Vieux Port is vanuit de Palais du Pharo, op de landtong voorbij Fort St-Nicolas, of vanuit Notre-Dame-de-la-Garde, de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad boven op de heuvel La Garde. In het oude deel van Marseille, Le Panier, vormden tot en met de laatste oorlog kleine straatjes, steile treden en huizen uit iedere tijdsperiode een vieille ville typerend voor de Côte.

Genua - België: Voor de middag komen we aan in Genua en keren we terug naar onze centrale vertrekplaats waar we rond middernacht aankomen.

MSC Magnifica

MSC Magnifica is een innovatief cruiseschip met een elegante stijl die traditioneel vakmanschap naar creatieve ontwerpen brengt. Stap aan boord en u komt in een verfijnde wereld van comfort. Of uw reden om aan boord te zijn een gezinsvakantie is, een luxe traktatie of een romantische ontsnapping, MSC Magnifica is een schip dat een werkelijk inspirerende cruise-ervaring biedt.

Meer info: Reizen Lauwers