Cruise Griekse Eilanden, vertrek op 2 september 2022

België - Venetië (Italië): Met een luxueuze *****ROYAL CLASS AUTOCAR worden we via verschillende snelwegen richting Venetië gebracht.

Venetië (Italië): In de namiddag schepen we in aan boord van het de MSC Sinfonia en nemen onze intrek in onze kajuit.

Kotor (Kroatië): De majestueuze baai en de middeleeuwse oude binnenstad van Kotor zijn de onbetwiste parel op de kroon van Montenegro. De baai ziet er fjordachtig uit door de kliffen die bijna verticaal uit de serene wateren opstijgen. De charmes van Kotor in de oude binnenstad zijn het best zonder plattegrond te verkennen zodat u heerlijk kunt verdwalen in het doolhof van straatjes en rustige pleinen. De stadsmuren omsluiten talloze cafés en kerken maar worden zelf gedomineerd door een reeks van enorme bergtoppen.

Mykonos  (Griekenland): Mykonos is zonder twijfel het meest mondaine eiland van Griekenland. De hoge bergen die we op de meeste Cycladen zien, maken hier plaats voor lage rotsachtige heuvels die samen met de fraaie stranden kenmerkend zijn voor het landschap van dit Griekse eiland. Langs de kustlijn ligt Klein Venetië met hoge, overwelfde Venetiaanse huizen die reiken tot aan de waterkant. Voorbij Klein Venetië kijken de bekende windmolens over het gebied, gerestaureerd en klaar voor een fotomoment.

Santorini (Griekenland): Ontdek het Griekse paradijs Santorini, met zijn witgekalkte gebouwen, prachtige bloemen en azuurblauwe zeeën. De aankomst in de haven is spectaculair en ronduit uniek! Fira, de hoofdstad van Santorini heeft alle soorten winkels, cafés en bars. Proef de lokale wijn gemaakt van de Assyrtiko druif en koop gouden sieraden bij de goudsmeden in Santorini, welke beroemd zijn over de hele wereld. Oia is even charmant met zwarte zandstranden. Een heerlijke plek voor echte zonaanbidders.

Bari (Italië): Bari is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en van de regio Apulië in Zuid-Italië. De historische oude stad, met zijn talrijke kerken en pleinen en zijn kasteel, is goed bewaard. Daarnaast is er het moderne Bari met een opvallend rechthoekig stratenpatroon.

Venetië - België: In de voormiddag komen we aan in Venetië. Via diverse autosnelwegen rijden we doorheen Italië richting. 

MSC SINFONIA

MSC Sinfonia is een eerbetoon aan de symfonieën van de grote componisten in een grondig moderne herinterpretatie van de klassieke cruise-ervaring. Stijlvolle designinterieurs combineren strakke lijnen en modern comfort met de warmte van traditioneel natuurlijk hout, messing en marmer, waardoor iedere prachtige locatie op dit schip zijn eigen unieke uitstraling heeft.

Meer info: Reizen Lauwers