Onvergetelijke Spitsbergen - Groenland - Noordkaap.  Expeditie cruises 2018 - 2019

Voor avonturiers zijn (expeditie-)cruises met bestemming Noordkaap, Spitsbergen en/of Groenland een unieke belevenis.  Special offers Expeditions klik hier

GROENLAND - IJSLAND: vertrek juli - augustus 2018:  Expeditiecruise naar Groenland met luxe expeditieschip MV SEA SPIRIT van rederij Posedion. Ook sommige afvaarten met Nederlandstalige begeleiding door Asteria Expeditions te Brugge. Voor meer info : Tel. 050 / 33 25 16.

Expeditie cruise 2018    Cruise naar 2 continenten met het m.s Hanseatic *****   van Hapag-Lloyd Cruises. vlucht naar Vancouver en van hieruit vaar je naar de Tsjoektsjenzee, Rusland, verder naar Oost-Siberische Zee en Laptevzee .... tot Hammerfest in Noorwegen: unieke expeditiecruise !! Info bij Brasschaat Travel,  Cruise Plus St.-Niklaas of Azuriet Oostende.

Hurtigruten Arctic Wilderness Adventures juni/juli 2018:  1 tot 13-daagse cruise met expeditieschip naar het noordwesten van Groeland.     

Asteria Expeditions, specialist in poolexpeditiecruises, vaart naar Noordkaap, Spitsbergen en Groenland. dit in het kielzog van de Belgica en in de voetsporen van bekende Adrien de Gerlache. Meer info tel 0032 / (0)50-33 25 16  of via mail info@asteriaexpeditions.be

 

IJSBREKERCRUISES IN KEMI

Ervaar een uniek winteravontuur met een cruise door het ijs! Ga aan boord op een expeditieschip en geniet van een onvergetelijke cruise door de bevroren Botnische Zee. Je kan kiezen uit een transfer van uw hotel naar het schip en terug of je rijdt zelf met de sneeuwscooter naar een afgesproken punt waar je de Sampo ontmoet en terug, hetgeen op zich al een hele belevenis is. Als iedereen aan boord is baant de Sampo zich moeiteloos een weg door het metersdikke pakijs. Aan boord bezoek je het indrukwekkende motorruim en de brug, lunch of diner in het restaurant en vermoedelijk ook een mogelijkheid voor een arctische zwempartij ! Voor meer info Asteria Expeditions : Tel. 050 / 33 25 16.

De diepe zee tussen Spitsbergen en Groenland vormt een van de weinige mogelijkheden voor het pakijs van de Noordpool om zuidwaarts te drijven. Een droomreis voor moderne avonturiers. Treed in de voetsporen van legendarische poolreizigers, varen richting het pakijs. Spitsbergen is één van de laatste wildernissen in Europa. Hier manifesteert de natuur zich in extreme vorm... de indrukken van deze overweldigende natuur vergeet je nooit meer, door tijdschrift CRUISE & STYLE sterk aanbevolen !

HET PURE GROENLAND
Groenland is een fascinerend land met een overweldigende natuur. Het is het grootste eiland ter wereld en wordt bedekt door een immense ijskap. Bijna overal ziet u ijsbergen, drijf- en pakijs. Op het eiland wonen ongeveer 56.000 vriendelijke bewoners langs een ijsvrije kuststrook in kleine kleurrijke steden en dorpjes vergezeld van hun vele sledehonden. De oorspronkelijke bewoners zijn de Inuit die hun eigen authentieke cultuur hebben. Ontdek een adembenemend mooie wereld boordevol majestueuze gletsjers die afbrokkelen in de zee, drijvende ijsbergen in alle maten en kleuren, een gevarieerde fauna van walvissen, muskusossen, zeehonden, ijsberen en verschillende vis- en vogelsoorten. Groenland laat bezoekers versteld staan van het natuurschoon, de stilte en de prachtige panorama’s.