Antarctica Expeditiecruise

Vertrek met Asteria Expeditions in 2024

Unieke Nederlandstalig, begeleide Poolexpeditiecruise naar 'Antarctica' met Belgisch karakter. Info via tel.nr. 0032 50 33 25 16, Antarctica, het meest mysterieuze continent op onze planeet.  Ver weg van de bewoonde wereld ontdekt u er de kracht en de magie van een onaangetaste omgeving. De beste manier om de majestueuze ijsbergen, de rijke fauna en het prachtige licht van Antarctica te ervaren is ongetwijfeld tijdens een expeditiecruise. Met veel trots stelt Asteria Expeditions u hun nieuwe Nederlandstalig begeleide poolexpeditie voor. U ontdekt het Antarctisch schiereiland met landingen op plaatsen met enorme kolonies pinguïns, reuzenstormvogels, zeeolifanten, robben en zeevogels. Wilt u samen met ons Antarctica bezoeken, dan adviseren we u om tijdig te boeken.  Voor meer info: Asteria Expedities 2024.

Eén van de meest 'stille' cruise is bestemming Antarctica. Aanbevolen door iedereen die hier ooit geweest is ! U zal de mooiste gebieden van het Antarctisch schiereiland bezoeken, landingen maken op plaatsen met enorme kolonies pinguïns, reuzenstormvogels, zeeolifanten, robben en zeevogels. Aan boord van de MV Sea Spirit geniet u van machtige gletsjers, majestueuze ijsbergen, schotten pakijs en met sneeuw bedekte eilanden.

Antarctica :  Tijdens de Antarctische zomer van november tot maart. Elke maand heeft haar specifieke charme. November is de paartijd voor pinguïns en nog in november ontdekt u reusachtige tafelvormige ijsbergen en het losbreken van het pakijs. December en januari zijn de piekmaanden inzake temperatuur en licht, dit is tevens de broedperiode voor pinguïns. In februari en maart bent u getuige van de eerste onzekere stappen van de pinguïnkuikens, ziet u hoe de volwassen pinguïns muiten en spot u mogelijks enkele walvissen.

De seizoenen zijn omgekeerd in vergelijking met ons. Zo is januari de warmste zomermaand op Antarctica en zijn juni, juli en augustus er de koudste winter- maanden. U bezoekt het Antarctisch schiereiland en de kustlijn in het noord- westen van Antarctica tijdens de Antarctische zomer. 
De temperaturen zijn er aangenaam in vergelijking met de winter en in het Antarctische binnenland. U kunt de temperaturen bij de excursies aan wal het beste vergelijken met temperaturen die u ervaart tijdens het skiën en winter- sporten: temperaturen die variëren van –5°C tot +5°C met uiteraard lage en hoge pieken. Aan boord van het schip heerst gedurende de hele reis een aangename temperatuur.

In Argentinië is het tijdens de winter 4u vroeger dan bij ons (14u bij ons is 10u in Argentinië) en in de zomer is het 5u vroeger dan bij ons (15u bij ons is 10u in Argentinië). 

Met ultra-luxe rederij SEABOURN naar Antarctica

Meerdere afvaarten met luxe rederij SEABOURNKlik hier voor juiste vertrekdatums. Wil je Antarctica ontdekken ? Dan kan met een luxueuze cruise vanuit Ushuaia. Seabourn zorgt i.s.m. expeditie specialisten voor een onvergetelijke expeditie cruise. Zeer bijzonder is de cruise met luxe cruiseschip Seabourn Quest naar Antarctica. Met dit 'zes sterren schip' kunt u de prachtige natuur van dit ijskoude continent van zeer dichtbij aanschouwen, het personeel van Seabourn gaat met u op expeditie! Deze cruise is in november- december-januari-februari. Best tijdig boeken! Aan boord van de schepen van Seabourn zijn uw fooien en vrije bar bij de reissom inbegrepen.  

Video Antarctica cruise, klik hier.

Belgische pooltraditie met Asteria Expeditions

Annick Desmet: "Asteria Expeditions besteedt tijdens haar poolprogramma’s bijzondere aandacht aan de Belgische pooltraditie. U vaart in het kielzog van de Belgica en haar commandant Adrien de Gerlache, onze grootste ontdekkingsreiziger. Hij ontdekte in 1898 de zeestraat die naar hem werd genoemd. 89 plaatsnamen op het Antarctisch schiereiland zijn van Belgische oorsprong en danken hun naam aan de Belgica-expeditie van weleer: Gent Eiland, Antwerpen Eiland, Brabant Eiland, Luik Eiland, Vlaanderen Baai, Solvay Bergen...

Kortom, als Belg waant u zich een beetje ‘thuis’ op Antarctica. Het gebied staat bekend om zijn indrukwekkende natuur, met tal van gletsjers, steile gebergten, prachtige kanalen, toegankelijke eilanden en waters met een rijk dierenleven.

Asteria Expeditions is een ervaren kenner van het gebied. Samen met onze klanten, exploreren wij de ‘Belgische gebieden’ en zetten op vele plaatsen als eerste toeristen voet aan wal.

Aan boord van het schip kan u het dierenleven en de natuur observeren of een interessante lezing bijwonen door de Nederlandstalige Asteria poolspecialisten. ’s Avonds geniet u van livemuziek en een drankje in de scheepsbar of van een filmvoorstelling in de lounge.

Deze ultieme reiservaring met Asteria Expeditions blijft u gegarandeerd een leven lang bij.  

Antarctica,het meest mysterieuze continent op onze planeet.  Ver weg van de bewoonde wereld ontdekt u er de kracht en de magie van een onaangetaste omgeving. De beste manier om de majestueuze ijsbergen, de rijke fauna en het prachtige licht van Antarctica te ervaren is ongetwijfeld tijdens een expeditiecruise. Wilt u samen met ons Antarctica bezoeken, dan adviseren we u om tijdig te boeken.."

Voor meer info zie Asteria Expeditions

 

Te boeken bij de betere cruisereisbureaus.