Meerdere afvaarten met luxe rederij SEABOURN. Klik hier voor juiste vertrekdatums. Wil je Antarctica ontdekken ? Dan kan met een luxueuze cruise vanuit Ushuaia. Seabourn zorgt i.s.m. expeditie specialisten voor een onvergetelijke expeditie cruise.  

Rederij POSEIDON EXPEDITIONS:  20 okt. 2017: Speciale afvaart voor expiditie cruise Antarctica inclusief professionele fotografie momenten: Klik hier voor meer info Poseidon Expedtions.

Video Antarctica cruise, klik hier.

UNIEK:  Vertrek in januari 2018 met Asteria Expeditions : Unieke Nederlandstalig, begeleide Poolexpeditiecruise naar 'Antarctica' met Belgisch karakter. Info via tel.nr. 0032 50 33 25 16zie website : www.asteriaexpeditions.be

20 oktober 2017, expeditie cruise met Poseidon Cruises inclusief Falklands Islands en South Georgia.

Expeditiecruise Antarctica kan je boeken bij volgende rederijen Hapag-Lloyd Cruises, Seabourn, Ponant, Poseidon Expeditions

9 feb – 28 feb 2018: Antarctica voorjaar : vanuit Ushuaia naar het witte paradijs "Antarctica":  expeditie cruise met MS HANSEATIC, info:   Hapag-Lloyd cruises.  Reis naar het eeuwige ijs: expeditieschip MS HANSEATIC, spannende expedities naar een adembenemend landschap. Elke keer verrast het poolgebied met onvergetelijke nieuwe indrukken, er heerst een bijna hypnotiserende stilte, die alleen door het roepen van wilde dieren wordt onderbroken. 9 feb – 28 feb 2018, 19 dagen, van Ushuaia naar Rio de Janeiro, cruise only (HAN1803) incl. vluchten van/tot Brussel, per persoon (in tweepersoonskamer) vanaf ca. € 15.000 (cat. 1). Meer info bij de specialist: Brasschaat Travel, cruisespecialist Hapag-Lloyd Cruises Tel.nr. 0032 /(0)3 - 653 43 23  of via mail:   nathalie@brasschaattravel.be

Eén van de meest 'stille' cruise is bestemming Antarctica. Aanbevolen door iedereen die hier ooit geweest is ! 

Antarctica :  tijdens de Antarctische zomer van november tot maart. Elke maand heeft haar specifieke charme. November is de paartijd voor pinguïns en nog in november ontdekt u reusachtige tafelvormige ijsbergen en het losbreken van het pakijs. December en januari zijn de piekmaanden inzake temperatuur en licht, dit is tevens de broedperiode voor pinguïns. In februari en maart bent u getuige van de eerste onzekere stappen van de pinguïnkuikens, ziet u hoe de volwassen pinguïns muiten en spot u mogelijks enkele walvissen.

De seizoenen zijn omgekeerd in vergelijking met ons. Zo is januari de warmste zomermaand op Antarctica en zijn juni, juli en augustus er de koudste winter- maanden. U bezoekt het Antarctisch schiereiland en de kustlijn in het noord- westen van Antarctica tijdens de Antarctische zomer. 
De temperaturen zijn er aangenaam in vergelijking met de winter en in het Antarctische binnenland. U kunt de temperaturen bij de excursies aan wal het beste vergelijken met temperaturen die u ervaart tijdens het skiën en winter- sporten: temperaturen die variëren van –5°C tot +5°C met uiteraard lage en hoge pieken. Aan boord van het schip heerst gedurende de hele reis een aangename temperatuur.

In Argentinië is het tijdens de winter 4u vroeger dan bij ons (14u bij ons is 10u in Argentinië) en in de zomer is het 5u vroeger dan bij ons (15u bij ons is 10u in Argentinië). 

Zeer bijzonder is de cruise met luxe cruiseschip Seabourn Quest naar Antarctica. Met dit 'zes sterren schip' kunt u de prachtige natuur van dit ijskoude continent van zeer dichtbij aanschouwen, het personeel van Seabourn gaat met u op expeditie! Deze cruise is in november- december-januari-februari. Best tijdig boeken! Aan boord van de schepen van Seabourn zijn uw fooien en vrije bar bij de reissom inbegrepen.  Te boeken bij de betere cruisereisbureaus.