Riviercruise Porto & de Dourovallei, vertrek op 1 juli 2024 

Porto, wereldwijd bekend bij wijnliefhebbers, ligt aan de monding van de “rio Douro”. Deze “stad van graniet” is uitgestrekt over nauwe straatjes tussen de heuvels en de meanders van de rivier. U houdt natuurlijk halt om een bezoek te brengen aan het station van Sao Bento, beroemd omwille van zijn beroemde azulejos. Deze keramieken tegels vormen grote fresco’s die de grote momenten vertellen uit het verleden van de stad of die traditionele beelden uit het Portugese leven tonen. 

Régua – Pinhão – Vega de Terron: Vertrek per autocar vanuit Régua of Pinhão naar Vila Real, een klein stadje met talrijke huizen uit de 16de en 18de eeuw. Panoramische rondrit gevold door een proeverij van “Cristas de Galo”, een lokaal gebak. Daarna ontdekt u het kasteeltje van Solar de Mateus, het mooiste en meest verbazende kasteel van het noorden van Portugal. 

Vega de Teron – Salamanca – Senhora da Ribeira: Salamanca: Tijdens deze tocht ontdekken we de stad te voet onder begeleiding van plaatselijke stadsgidsen. We bezoeken de kathedraal waar de opeenvolgende uitbreidingen een combinatie van stijlen heeft gecreëerd, gaande van gotiek tot de barok via de renaissancestijl. We bezoeken de universiteit die zijn deuren opende in 1218, een van de oudste universiteiten ter wereld.  

Senhora da Ribeira – Leverinho: We bewonderen de ongeloofelijke wijngaarden die zich kilometers langs de Douro tot aan de Spaanse grens uitstrekken. We bezoeken kleine dorpjes in de wijngaarden van de vallei “Rio Torto”.

Aan boord van MS Amalia Rodrigues 

Kajuiten: Alle 66 kajuiten zijn buitenhutten voorzien van douche, WC, televisie, kluis en airco. Elektriciteit 220V.

Maaltijden: ’s Morgens ontbijtbuffet, ’s middags en ’s avonds buffet of tafelbediening.

Faciliteiten: WiFi (betalend) beschikbaar aan boord, salon met dansvloer, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen, shop, terras, lift, tele-video in het salon, airco en centrale verwarming over heel het schip.

Meer info: Verhoeven Reizen